портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина готова до початку опалювального сезону, вже працюють деякі котельні

Опубліковано 20 жовтня 2023 року, 14:14

Всі ті об'єкти в області, які планували підготувати до опалювального сезону, вже готові на 100%. Про це повідомила на брифінгу заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації Лариса Гусева. На Донеччині планується запустити 289 котелень. які будуть опалювати 3922 багатоповерхових будинків та 345 об'єктів соцсфери (серед них - 80 закладів охорони здоров`я, 140 дитячих дошкільних закладів. 122 заклади освіти). 

Станом на 19 жовтня першими запрацювали котельні у Покровську, які вже опалюють шість закладів охорони здоров`я. Також готується до запуску Миколаївська громада, яка опалюється завдяки теплопостачанню з Слов'янської ТЕЦ. Там заповнюють теплотраси, а почати опалювальний сезон планується згідно до температурного графіка з 23 жовтня.

У низці міст немає можливості розпочати опалювальний сезон, а, наприклад, у Лимані та Святогірську будуть опалюватися тільки приміщення, де знаходяться пункти незламності.

Нагадаємо, як повідомив виконувач обов'язків голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз, на Донеччині мешкають 12918 соціально незахищених сімей — усі вони отримають тверде пальне в якості гуманітарної допомоги для проходження холодного періоду. 

Під час брифінгу Лариса Гусева також розповіла про стан реалізації програми "єВідновлення", оприлюднила розмір комунальних боргів в області, висвітлила інші питання.

Повністю відеозапис брифінгу дивіться нижче: