портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Соціально незахищені сім’ї Донеччини отримають тверде пальне для проходження зими

Опубліковано 14 жовтня 2023 року, 18:07

Станом на зараз на Донеччині мешкають 12918 соціально незахищених сімей — усі вони отримають тверде пальне в якості гуманітарної допомоги для проходження холодного періоду. Про це на брифінгу сказав виконувач обов’язків голови Донецької ОВА Ігор Мороз.

– На сьогоднішній день вже маємо рішення від наших міжнародних партнерів щодо забезпечення цієї категорії жителів області паливною деревиною, брикетами і пелетами. Ця робота уже проводиться: ми передали потреби, зібрані в громадах, нашим міжнародним партнерам, і вони вже здійснюють закупівлі, — пояснив Ігор Мороз.

Крім того, існує потреба в забезпеченні твердим пальним жителів прифронтових населених пунктів. Для цього з обласного бюджету буде виділена субвенція місцевим бюджетам на відповідну закупівлю.

Відповідно до інформації від 32 громад області, загальна потреба у паливній деревині складає 302,9 кубометрів для забезпечення 77021 домогосподарства на загальну суму 629,7 млн грн.

– Цього року жителі області матимуть додаткові можливості від міжнародних донорів, обласної і місцевих адміністрацій, тож я сподіваюся, що ця зима пройде без якихось екстраординарних ситуацій, — підкреслив Ігор Мороз.