портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Прозорість та підзвітність": на Донеччині посилено контроль за використанням коштів

Опубліковано 14 жовтня 2023 року, 14:41

"Одне з найважливіших завдань для держави та Донеччини в умовах воєнного стану - це протидія зловживанням службовим становищем", - наголосив під час брифінгу виконуючий обов'язки голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз. Звернувши увагу керівників всіх рівнів на те. що на війні не може бути подвійних стандартів, він розповів про діяльність робочої групи «Прозорість та підзвітність», створеної в області 10 жовтня.

Робоча група "Прозорість та підзвітність", до складу якої увійшли представники контролюючих і правоохоронних органів, буде працювати по всіх питаннях, які стосуються використання в області коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії:  запланованих та здійснених публічних закупівель робіт, послуг та товарів, проведення оплат, здійснення робіт та постачання товарів. З 10 жовтня керівники всіх рівнів військових та військово-цивільних адміністрацій органів місцевого самоврядування повинні повідомляти про наміри провести закупівлі будь-яких товарів. робіт. послуг обласну військову адміністрацію. Буде здійснюватись контроль стосовно напрямків, доцільності використання. вартості придбання. 

"Все це робиться для того, щоб влада була прозорою. щоб люди розуміли, на що витрачається кожна копійка", - наголосив Ігор Мороз, звернувши увагу і на важливість для місцевих керівників комунікації з громадськістю з метою пояснення обґрунтованості витрат. Щодо закупівель, то очільник області підкреслив, що всі ці процеси будуть контролюватися і оприлюднюватися. 

Також Ігор Мороз зазначив, що на першому етапі на розгляд робочої групи будуть виноситись питання закупівель і витрачання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а у подальшому, після напрацювання відповідного досвіду, ця практика, за потреби, може бути розповсюджена і на інші закупівлі.

- Маємо пам'ятати, що сьогодні потрібно об'єднати всі зусилля в боротьбі як з зовнішнім, так і з внутрішнім ворогом заради Перемоги, - підсумував очільник області.

Нагадаємо, до складу робочої групи увійшли представники територіальних підрозділів НАБУ в Донецькій області, ГУ СБ України в Донецькій і Луганський областях, ДСНС України в Донецькій області, ГУ Нацполіції в Донецькій області, Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області та відповідні військові адміністрації.