портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ігор Стокоз зустрівся з делегацією багатонаціональної інспекційної групи військових спостерігачів

Опубліковано 29 листопада 2018 року, 17:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбулася робоча зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза з делегацією багатонаціональної інспекційної групи військових спостерігачів. Сторони обговорили військово-політичну та соціально-економічну ситуацію в області. 

Практика проведення таких моніторингових заходів підтримана Президентом України та знаходиться на контролі АПУ, оскільки вони мають важливе значення у контексті поширення серед держав-учасниць ОБСЄ правдивої та неупередженої інформації про ситуацію в Україні та на території її окремих районів Донецької і Луганської областей, що сприятиме зусиллям міжнародної спільноти, спрямованим на врегулювання конфлікту.

 «Військово-політична ситуація у Донецькій області залишається стабільно напруженою. Противник продовжує застосовувати заборонену Мінськими угодами зброю. Минулої доби було зафіксовано 16 обстрілів, внаслідок яких було поранено двох бійців. Особливу тривогу викликають морські розбої РФ у Керченській протоці. Порушені всі міжнародні угоди та здійснено акт агресії проти України та захоплено три кораблі ВМС України. Над полоненими українськими моряками Росія всупереч Женевської конвенції здійснила «російське правосуддя». Зараз полонених моряків вивезено до Москви. Тому від учора на території Донецької області та ще 9 областей почав діяти військовий стан», - наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.  

Нагадаємо, з 27 листопада по 5 грудня на території України перебуватиме багатонаціональна група військових спостерігачів на чолі США, до складу якої включено представника Данії. Завдання групи полягає в проведенні спостережного заходу у визначеному спостерігачами районі згідно Віденського документу ОБСЄ.