портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

ІІІ Міжрегіональний бібліотечний форум – обговорення ключових інструментів бібліотечної діяльності в умовах війни

Опубліковано 26 вересня 2024 року, 13:22 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Відбувся ІІІ Міжрегіональний форум «Бібліотека: трансформація культурних послуг та векторів діяльності», який став платформою для конструктивного діалогу між представниками бібліотечної спільноти Донеччини та фахівцями зі Львова, Дніпра, Хмельницька, Харкова, Херсона. 

Однією з ключових цілей заходу було відкриття нових горизонтів для співпраці, обміну досвідом та впровадження інноваційних підходів у діяльність бібліотек. Особливий акцент було зроблено на необхідності адаптації бібліотек до викликів, пов’язаних з війною та змінами у культурному ландшафті країни.

У дискусії взяв участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шевченко, зазначивши важливу роль бібліотек під час війни як осередків знань, культурних ініціатив, які допомагають зберегти дух громади.

В межах форуму напередодні Всеукраїнського дня бібліотек найкращі бібліотечні фахівці Донеччини були нагороджені подяками та грамотами від облдержадміністрації, управління культури і туризму облдержадміністрації та Донецької обласної бібліотеки для дітей.

ІІІ Міжрегіональний форум продемонстрував, що попри всі труднощі бібліотеки продовжують виконувати свою місію, знаходити шляхи для розвитку та зміцнювати партнерські відносини між бібліотечними закладами різних регіонів.