портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 1 липня 2020 року

Опубліковано 02 липня 2020 року, 11:45 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд схвалив проекти угод для отримання фінансової допомоги Євросоюзу

Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, схвалені проекти угод дадуть можливість Україні отримати допомогу на загальну суму 105 млн євро, тобто фактично 3 млрд грн.

Денис Шмигаль: Уряд виділив кошти на житло військовим, які були поранені на Донбасі

Рішення передбачає виділення 305 млн гривень, які підуть на те, аби забезпечити квартирами та будинками майже 300 військових та їхніх родин.

Уряд виділив кошти на погашення боргів перед шахтарями державних шахт

Міністерство енергетики України виділило додатково майже 340 млн грн для шахтарів державних шахт. Про це на засіданні Уряду в середу, 1 липня, повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Це означає, що вперше за значний період у держави немає боргів перед шахтарями державних шахт в поточному режимі», - заявив очільник Уряду, додавши, що «борги погашені перед практично 40 тисячами робітників, які виконують титанічну роботу кожного дня».

Денис Шмигаль: Уряд проконтролює витрати коштів, виділених на ліквідацію наслідків повеней

Вся країна має чітко побачити, на що конкретно будуть витрачені понад 700 млн грн, які Уряд доручив виділити для подолання наслідків стихії в західних регіонах України.

Він нагадав, що наразі ці кошти лежать на рахунках Держказначейства і чекають поки місцева влада та всі відповідальні відомства подадуть чіткі розрахунки, на що будуть направлені гроші. 

Денис Шмигаль: Єдина електронна система у будівництві ліквідує підґрунтя для корупції

Запровадження цього проекту передбачає: створення сучасного будівельного реєстру з повним доступом до всіх даних; надання автоматичних адміністративних послуг без участі чиновників, що призведе до скорочення строків надання таких послуг та підвищення їх якості; зниження корупційних ризиків тощо. Проект має на меті максимальну автоматизацію та прозорість всіх процесів у будівельній галузі.

46 учасників бойових дій на території інших держав з інвалідністю отримають грошову компенсацію на придбання житла

До 17-ти областей та міста Київ, будуть спрямовані 50 мільйонів гривень для виплати грошової компенсації 46 учасникам бойових дій на території інших держав та членам їх родин.

Боротьба з промисловим забрудненням, реформа системи управління відходами та ефективний екологічний контроль стануть пріоритетами в роботі Міністерства, – Роман Абрамовський

Він також наголосив на важливості цифровізації екологічних послуг і процесів та підкреслив, що актуальним питанням залишається маловоддя і управління водними ресурсами.

Уряд затвердив розподіл коштів по областях на забезпечення житлом ветеранів з інвалідністю І-ІІ групи та родин загиблих

До 24-х областей та міста Київ будуть спрямовані кошти у загальному обсязі понад 305, 145,3 млн гривень.

Мінцифри зможе формувати державну політику щодо цифрової трансформації України, - Михайло ФедоровУряд сьогодні прийняв постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 березня 2012 р. № 236 та від 18 вересня 2019 р. № 856». Постанова розширює сфери відповідальності Мінцифри та дозволить підвищити ефективність роботи Міністерства.

Уряд запровадив першу чергу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва в порядку експерименту

Планується, що проект діятиме з 6 липня до 30 листопада 2020 року. На постійній основі Електронна система має запрацювати з 1 грудня 2020 року.

Перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом посиляться, - Владислав Криклій

Уряд схвалив протокольне рішення, яким доручив Міністерству фінансів спільно з Державною фіскальною службою, Міністерством інфраструктури та Укртрансбезпеки з 1 липня по 30 вересня цього року забезпечити проведення посилених заходів перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом (за місцем провадження діяльності вантажовідправника). Про результати проведених заходів відповідні відомства та служби мають поінформувати Кабінет Міністрів до 31 жовтня.

Уряд підвищив державні соціальні стандарти та гарантії

Передбачається, що підвищення мінімальної заробітної плати відбудеться вже з 1 вересня – до 5 000 грн, з 1 січня 2021 року – до 6 000 грн, тобто майже на 20%, з 1 липня 2021 року – 6 500 гривень.

Заборгованість перед шахтарями держшахт з бюджету повністю погашена, - Ольга Буславець

На сьогодні на державних вугледобувних підприємствах ще залишається невелика заборгованість, яка буде погашатися за рахунок господарської діяльності цих підприємств, тобто - завдяки реалізації вугільної продукції.

Мінфін удосконалив механізм захисту прав інтелектуальної власності на митниці

30 червня  набули чинності два накази Міністерства фінансів (№ 281 та № 282 від 09.06.2020), спрямовані на удосконалення захисту прав інтелектуальної власності на митниці.

37,7 млн грн надійшло до державного бюджету від початку запровадження автоматичної фіксації порушень ПДР

Кошти, які сплачують порушники ПДР, зараховуються до загального фонду державного бюджету та спеціального фонду державного бюджету (утримання Міністерства внутрішніх справ) порівну.

Бюджет Фонду соціального страхування України на 2020 рік збільшено для надання страхових виплат медикам

Урядом прийнято рішення додати до дохідної та видаткової частини бюджету Фонду соціального страхування України на 2020 рік 233 322 тис. гривень, виділених як фінансова допомога із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

Уряд схвалив проект Указу Президента про визначення Мінсоцполітики національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми

Станом на 1 липня 2020 року Міністерством встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 960 громадянам. Це дало їм змогу отримати комплексну допомогу, зокрема соціальну, медичну, психологічну, тимчасовий притулок, а також одноразову матеріальну допомогу.

Урядом внесено зміни до Положення про Український фонд соціальних інвестицій

Рішення Уряду ініційоване Міністерством соціальної політики України з метою забезпечення реалізації проектів економічного і соціального розвитку в Україні, які підтримуються Світовим банком та іншими міжнародними фінансовими організаціями, а також впорядкування діяльності УФСІ.

На запобігання поширенню коронавірусу витрачено понад 3,2 млрд грн бюджетних коштів

Ольга Стефанішина: Червоний Хрест допоможе Україні подолати наслідки затоплення в Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Перелік першочергових потреб для цих областей в одноденний строк повинні сформувати в Мінрегіоні, Мінсоцполітики та ДСНС. Відповідне доручення Віце-прем'єр-міністр підписала сьогодні, 1 липня 2020 року.

Максим Степанов про роботу курортів в умовах карантину: Сподіваюся, що повернення жорстких обмежень не буде

Безпека школи впливає на якість освітнього процесу

30 червня 2020 року Державна служба якості освіти України та Представництво Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні провели вебінар «Безпечна та дружня до дитини школа в контексті інституційного аудиту».


Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua