портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У практику освітніх закладів Донецької області у співпраці з DRC-DDG будуть впроваджуватися проєкти із протимінної діяльності

Опубліковано 02 липня 2020 року, 11:18 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Впровадження у практику освітніх закладів Донецької області проєктів із протимінної діяльності стало темою зустрічі ректорату Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з представниками Данської Ради у справах біженців - Данської Групи з розмінування (DRC-DDG), яка відбулася 30 червня.

У ході зустрічі окреслені перспективи подальшої співпраці. Зокрема, йшлося про проведення інформаційних заходів, семінарів та серії вебінарів щодо питань протимінної діяльності та інформування про мінну небезпеку (створення постійної робочої групи з представників інституту – тренерів із протимінної безпеки, які проходили відповідне навчання протягом минулих років; презентація напрацювань на обласній нараді методичних служб та Конгресі освітян області).  Планується  розроблення освітніх програм підвищення кваліфікації освітян області, посібників, конспектів занять та освітніх програм із питань протимінної діяльності та інформування про мінну небезпеку;  проведення корпоративних курсів підвищення кваліфікації освітян із метою ознайомлення з протимінною діяльністю та інформування про мінну небезпеку.

Обговорювалась організація та проведення дослідження методом фокус-груп із питань протимінної діяльності та інформування про мінну небезпеку.

Передбачається і створення єдиного освітнього порталу з метою отримання освітянами області онлайн-доступу до кращих освітніх програм із питань протимінної діяльності та інформування про мінну небезпеку.

Також DRC-DDG, завдяки підтримці Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (ECHO), допомогли Донецькому обласному інституту післядипломної педагогічної освіти придбати технічне обладнання, яке надалі знадобиться для організації дистанційного навчання. Це фотоапарат, вебкамери, а також комп’ютерна гарнітура.

Отриманий досвід співпраці дозволить реалізувати в закладах освіти області проєкти з інформування про мінну небезпеку, а також спланувати подальші заходи.