портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 10 грудня 2019 року

Опубліковано 12 грудня 2019 року, 14:10 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Уряд виділить майже 4 млн грн на ліквідацію наслідків пожежі в Одеському коледжі
«Уряд підтримає постраждалих та їхні родини. Разом з тим розслідування трагедії, визначення відповідальних – це питання найвищого пріоритету», – коментує ініціативу Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

11 звільнених бранців Кремля відправились на реабілітацію та відпочинок до Латвії
««Ми дуже добре розуміємо вас та вашу боротьбу, тому ми так охоче підтримуємо вас. В програмі вашого перебування в Латвії не лише реабілітації, а й зустрічі та спілкування із нашими високопосадовцями та школярами. Я переконаний, що ви зможете розповісти їм про події на Україні, про боротьбу свого народу», – зауважив Посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс.

874 українця постраждали від торгівлі людьми з 2012 року, – Сергій Ніжинський
«Міністерство соціальної політики координує роботу з надання потерпілим допомоги, яку вони потребують, – медичної, психологічної, фінансової тощо. Саме тому нам важливо, щоб соціальні працівники на місцях покращували роботу щодо виявлення таких випадків», –підкреслив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції.

Олексій Гончарук: Нова митниця має стати сервісом для громадян та бізнесу
Сьогодні презентовано плани розвитку новоствореного державного органу – інтеграції Державної митної служби в європейську митну спільноту, основні напрямки організаційних, інфраcтруктурних та кадрових змін.

Коментар МЗС України у зв’язку зі схваленням резолюції ГА ООН «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів»
Резолюція засвідчила глибоке занепокоєння міжнародного співтовариства триваючими діями РФ з мілітаризації Кримського півострова, серед іншого, розміщенням озброєння та військової техніки, здатних нести ядерну зброю, та проведенням незаконних військових навчань.

У Держкомтелерадіо обговорили можливості розширення співробітництва України і КНР в інформаційній сфері
Заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус зустрівся з членами Головної корпорації радіо і телебачення Китайської Народної Республіки, які прибули в Київ з діловим візитом.

Мінекоенерго оприлюднює 100% специфічних наборів даних у сфері енергетики
Мінекоенерго відтепер оприлюднює набір даних «Прогноз розвитку нафтогазового комплексу, атомно-промислового комплексу на наступний рік» на Єдиному веб-порталі відкритих даних.

Інформація про «смарагдові» території Європи відтепер доступна он-лайн
Йдеться про природоохоронні території як України, так і інших держав. Загалом це 271 об’єкт загальною площею близько 6 млн гектарів.

У 2020 році розпочнеться реалізація проектів з відновлення місцевих доріг за кошти ЄБРР, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури зазначив, що метою Міністерства є розширення бази фінансування відновлення українських доріг.

Мінінфраструктури та ФДМУ забезпечать прозорий та конкурентний конкурс на оренду майна аеропорту «Бориспіль»
«У нас спільна позиція з Фондом державного майна – має бути конкуренція між потенційними орендарями. Хто запропонує найкращі умови – той орендуватиме», – зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Плануємо розробити план впровадження ВІМ-технологій у будівництві, – Альона Бабак
За словами Міністра розвитку громад та територій України, наступного року кошти Державного фонду регіонального розвитку в першу чергу будуть спрямовані на реалізацію проектів розвитку регіонального рівня.

Валерія Коломієць: За 100 днів Уряду зроблено перші кроки до спрощення доступу соціально вразливих категорій громадян до безоплатної вторинної правової допомоги
Зокрема, розпочато спрощення доступу соціально вразливих категорій громадян до державних послуг безоплатного представництва в суді. В подальшому передача інформації від державних органів до центрів безоплатної правової допомоги буде відбуватися без участі громадянина.

МОЗ: Ще 119 пацієнтів направлять на лікування за кордоном
60 українців, серед них 4 дитини, будуть направлені для проведення трансплантації нирки. 9 пацієнтам профінансовано лікування шляхом проведення трансплантації печінки, 4 українцям оплачена трансплантація серця. Також прийнято рішення щодо направлення та оплату проведення трансплантації кісткового мозку 46 пацієнтів, у тому числі 12 дітей.

Альона Бабак презентувала пріоритети Міністерства щодо управління побутовими відходами та поводження зі стічними водами
«Ми підтримуємо рамковий законопроект про відходи №2207-1, який наразі зареєстрований у Парламенті, у разі, якщо в ньому будуть прописані повноваження Мінрегіону у сфері поводження з муніципальними відходами».

За підтримки ЄС успішно реалізовано міжнародний проект автоматизованого радіаційного моніторингу сховищ радіоактивних відходів
Створення системи радіаційного моніторингу перебуває в центрі уваги співробітництва за напрямом ЄС-Україна у сфері ядерної безпеки.

Держкомтелерадіо зацікавлений у створенні комунікаційного майданчика для представників ЗМІ і екологів
Це необхідно не лише для того, аби медійники отримали від експертів знання про екологічні проблеми, а й дозволить створити пул журналістів, зацікавлених у просуванні теми екологічної безпеки серед громадян.

Тернопіль – Молодіжна столиця України-2020
На відкритому засіданні Наглядової ради Національного конкурсу «Молодіжна столиця України» з-поміж 10 фіналістів було обрано переможця – місто Тернопіль.

Держгеокадастр оприлюднив нові інформаційні шари
Додана інформація перебуває у відкритому доступі та надається профільними установами.