портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 11 лютого 2020 року

Опубліковано 12 лютого 2020 року, 12:56 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Промисловий безвіз, спільний авіаційний простір, єдиний цифровий ринок – Олексій Гончарук розповів про пріоритети України та ЄС на 2020 рік
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук обговорив із Комісаром ЄС з політики сусідства та переговорів щодо розширення Олівером Варгеї пріоритети двосторонньої співпраці України та ЄС на 2020 рік, зокрема, актуалізацію Угоди про зону вільної торгівлі, поглиблення інтеграції у цифровий ринок ЄС, співпрацю в сферах енергетики та екології

Олексій Гончарук: Велике будівництво стартує менше, ніж за три тижні. Усі необхідні механізми Урядом створені
За словами Прем’єр-міністра України, в цьому році Уряд спільно з Укравтодором планують побудувати або відремонтувати мінімум 4 тис. км доріг. На це у 2020 році виділили безпрецедентну в історії України кількість грошей – рекордні 85 млрд грн.

У 2020 році плануємо розкрити потенціал річкових перевезень і максимально розвантажити автошляхи, – Владислав Криклій
«Дороги 2020 – будуємо та захищаємо. Це мотто дорожньої галузі цьогоріч. Ми хочемо з’єднати українців якісними та безпечними дорогами. Рекордне фінансування дорожнього будівництва у 2020 році дозволить відновити рекордну кількість кілометрів», – заявив Міністр інфраструктури України.

Укрзалізниця розпочинає процедуру конкурсного відбору на посаду голови правління компанії, – Владислав Криклій
«Конкурс буде відкритий і незалежний. Ніякого зовнішнього впливу. Рівні умови для всіх учасників. Переможе той кандидат, який доведе високий рівень компетенції, матиме чітке розуміння поточної ситуації та роботи УЗ і представить перспективне бачення стратегічного розвитку Укрзалізниці», – зазначив Міністр інфраструктури України.

Олексій Гончарук: Уряд забезпечить належну підготовку до Олімпіади та Паралімпійських ігор
«Наше завдання – найкращим чином забезпечити підготовку національних олімпійської та паралімпійської збірних для участі в літніх іграх в Токіо. Високі результати наших спортсменів стануть наочним свідченням тієї якісної трансформації, яка відбувається в Україні», – наголосив Прем'єр-міністр України.

Відбулося перше засідання оргкомітету з підготовки до Олімпіади-2020
Участь у роботі оргкомітету взяли Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та профільний заступник Міністра Володимир Шумілін.

Володимир Бородянський представив Голову Державного агентства розвитку молоді й громадянського суспільства
Міністр культури, молоді та спорту України представив Голову Державного агентства розвитку молоді й громадянського суспільства Олександра Ярему.

Україна проводить підготовчі заходи до евакуації українських громадян з провінції Хубей
«Україна проводить всі необхідні підготовчі заходи: моніторинг готовності медичних закладів для лікування та ізоляції осіб у випадку виявлення у них уханського коронавірусу», – зазначила Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

НСЗУ розпочала прийом пропозицій про укладення договорів зі спеціалізованими закладами
Укладення договору з НСЗУ - це обов'язкова умова для отримання коштів від держави. Адже з 1 квітня 2020 року субвенції не буде.

Сьогодні розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства
Як зазначив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський, оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства.

Мінекоенерго та YouControl підписали меморандум про співпрацю
«Ми вдячні за цю допомогу, адже Мінекоенерго виступає за максимальну прозорість діяльності у сфері енергетики та захисту довкілля. Цифровізація завжди сприяє відкритості та запобіганню корупційним проявам та порушенням законодавства, зокрема природоохоронного», – підкреслив Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

Ганна Новосад: Вже цього тижня Уряд спрямує кошти на НУШ та реконструкцію опорних шкіл на місця, що допоможе раніше почати закупівлі
Загалом 2020 року місцеві органи самоврядування отримають з держбюджету 7 млрд 564 млн 731 тис. гривень для розвитку освітньої інфраструктури. «Це майже удвічі більше ніж минулоріч. Для нас дуже важливо, що ми змогли продовжити тенденцію до збільшення фінансування освіти», – пояснила Міністр освіти і науки України.

Міністр оборони України провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні
Під час зустрічі сторони обговорили перспективні напрямки співробітництва двох країн у контексті наближення Збройних Сил України до стандартів Північноатлантичного Альянсу.

Арсен Аваков подякував європейським партнерам за всебічну підтримку реформ правоохоронних органів
«Наша співпраця налічує велику кількість вдалих проектів. Це і національна система біометричної верифікації та ідентифікації громадян, підключення до баз даних Інтерполу українських пунктів пропуску, спільна Стратегія Інтегрованого управління кордонами та багато іншого. Впевнений, що попереду ще багато спільної роботи», – зазначив Міністр.

Арсен Аваков: Нацполіція розширює проект «Поліцейський офіцер громади», найближчим часом охопимо прифронтові райони
«Поліцейський офіцер громади – це проект, який неймовірно популярний серед населення. Є запит наших громадян на цю реформу. І як вже планувалося раніше, ми збільшуємо бюджет, підключаємо наших партнерів та вже найближчим часом охопимо прифронтові райони, а згодом і всю країну», – зазначив Міністр внутрішніх справ України.

Віталій Василик: В Мін’юсті відбулася офіційна презентація пілотного проекту щодо допомоги наркозалежним засудженим
«Не всі знають, наскільки це велика, складна і глобальна проблема. Наша мета – надати цю базову медичну послугу якомога більшій кількості ув’язнених, що потребують лікування. Зі своєї сторони я вдячний всім, хто працює із наркозалежними засудженими, адже така робота потребує спеціальних навичок та моральних якостей», – наголосив заступник Міністра юстиції України.

До Державного земельного кадастру внесено відомості про 21,2 млн земельних ділянок
Зокрема, 14,2 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 31,0 млн гектарів.