портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

СБУ викрила на хабарі одного з керівників Азовської митниці у районі проведення ООС

Опубліковано 12 лютого 2020 року, 14:04 , Пресслужба ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Співробітники Служби безпеки України залучені до операції Об’єднаних сил викрили на хабарі заступника начальника відділу оперативного реагування Азовської митниці Держмитслужби на Донеччині.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав від митного брокера неправомірну вигоду.  За це зловмисник обіцяв не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення товару в режимах «імпорт» та «експорт».

Правоохоронці затримали правопорушника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України в службовому кабінеті  під час отримання  платежу від митного брокера.

У межах відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення митнику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури області.