портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 12 листопада 2019 року

Опубліковано 14 листопада 2019 року, 09:32 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Місія МВФ прибуде в Україну 14 листопада для продовження переговорів щодо нової програми

Місія прибуде для продовження обговорень з Урядом України нової 3-річної програми у форматі розширеного фінансування (EFF) для збереження макроекономічної стабільності та проведення структурних реформ.

 

Важлива інформація для одержувачів пільг на ЖКП

Починаючи з листопада 2019 року українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

 

Надскладна бюрократична процедура конкурсів на керівні посади буде спрощена

Голова НАДС Олександр Стародубцев закликав представників бізнесу, фахівців державної служби активніше долучатися до участі в конкурсах.

 

Владислав Криклій:  Річкові перевезення мають зрости втричі

 Розвиток річкових перевезень дозволить розвантажити дороги та захистити їх від руйнування, а також сприятиме створенню нових робочих місць за рахунок збільшення замовлень для українських суднобудівельних компаній

 

Оптимізація непрофільних активів та концесія вокзалів - Мінінфраструктури повернуло контроль над Укрзалізницею та починає її оновлення

Міністерство інфраструктури України ініціює оновлення рухомого складу Укрзалізниці, підвищення якості та безпеки вантажних та пасажирських перевезень, а також запуск нових внутрішніх та міжнародних маршрутів. 

 

У 2020 році буде відновлено 4000 км доріг, наступний крок - дороги до опорних шкіл та лікарень

У 2020 році Уряд виділить 73 млрд грн на дорожню інфраструктуру. Це більше ніж у попередні роки майже на 40 %. Ці кошти ми витрачатимемо раціонально. Дороги державного та міжнародного значення ми будемо ремонтувати капітально, або реконструювати. Тоді дороги служитимуть мінімум 10-15 років без ремонтів.

 

Верховна Рада у першому читанні підтримала заборону пластикових пакетів

Законопроектом  забороняється з 1 січня 2022 року розповсюджувати пластикові пакети в об’єктах роздрібної торгівлі та об’єктах ресторанного господарства товщиною до 50 мкм. 

 

МОН запустило новий пошуковий сервіс для науковців

В Україні з'явився новий сервіс для науковців – Open Ukrainian Citation Index (OUCI). Він допомагає шукати наукові документи та аналізувати цитування вчених. OUCI вже доступний за цим посиланням http://ouci.dntb.gov.ua/