портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровську привітали найкращих аграріїв

Опубліковано 13 листопада 2019 року, 18:39 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

13 листопада в Покровську відзначили День працівників сільського господарства та привітали кращих працівників цієї галузі. На заході були присутні  керівники та працівники агропромислових підприємств, заслужені працівники сільського господарства України та представники Донецької облдержадміністрації. 

З вітальним словом звернувся до присутніх перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз.

«Результатом напруженої роботи хліборобів є символічний коровай із зерна нового врожаю вагою майже 2 млн тон. Аграрії Донеччини в черговий раз довели, що здатні долати будь-які складнощі та досягати видатних результатів. Крім того, в області функціонують 7 сучасних доїльних закладів, в яких виробляється близько 30% загального обсягу молока сільськогосподарських підприємств області. Також 2019 рік відзначився відкриттям нової птахофабрики в Соледарській ОТГ. На підприємствах харчової та переробної промисловості впроваджено заходи щодо впровадження європейських стандартів. Збільшився експорт продовольчих товарів, який склав майже 51 млн доларів США. В кінці року буде введено в дію елеватор потужністю 10 тис тон у фермерському господарстві «Перебудова» Великоновосілківського району», – зауважив перший заступник очільника області.

У рамках свята вже третій рік поспіль відбулась виставка короваїв. Їх презентували райони та об’єднані територіальні громади регіону. Після заходу короваї передали вихованцям дитячих будинків та шкіл-інтернатів.