портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 12 лютого 2020 року

Опубліковано 13 лютого 2020 року, 10:59 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Уряд має стратегію та команду для реалізації всіх завдань, які перед нами поставив Президент Зеленський
«У фокусі нашої уваги – людина. Тому протягом п’яти місяців наша команда працювала над тим, щоб люди відчули позитивні зміни від нашої роботи вже сьогодні, а не через 4-5 років», – сказав Прем’єр-міністр України.

Олексій Гончарук: Добровольці матимуть пільги та соцгарантії як учасники бойових дій
«Це відновлення справедливості. Добровольці матимуть пільги та соцгарантії як учасники бойових дій. Також вони зможуть отримати державну соціальну підтримку, отримати допомогу щодо соціальної та професійної адаптації після повернення з військової служби», – прокоментував Прем’єр-міністр України.

Юлія Соколовська презентувала в ООН пріоритети Уряду у соціальній сфері
«Основним пріоритетом у соціальній сфері на найближчі роки є боротьба з бідністю, соціальна інклюзія, рівноправ’я чоловіків та жінок, а також діджиталізація», – наголосила Міністр соціальної політики.

Мінсоцполітики: Україна візьме участь у 64-й сесії Комісії ООН зі становища жінок
Уряд утворив делегацію для участі у 64-й сесії Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок, яка відбудеться 9-20 березня 2020 року у місті Нью-Йорк (США).

Українці зможуть перевірити якість продуктів через смартфон
Відтепер українці мають можливість перевірити справжність продукту та дійсність маркування “органічна продукція”. Зробити це можна буде з телефону чи комп'ютера.

Олексій Гончарук: Уряд створив Боргове агентство для того, щоб наша країна не мала проблем із погашенням раніше взятих запозичень
«Лише за 2019-й рік успішна реалізація Мінфіном Середньострокової стратегії управління держборгом дозволила зекономити близько 19 млрд грн видатків із обслуговування державного боргу. Ще кращих результатів очікуємо завдяки запуску Боргового агентства, яке буде максимально оперативно та ефективно застосовувати інструменти для управління державним боргом», – зазначив Прем’єр-міністр України.

Олексій Гончарук: Уряд посилює боротьбу із незаконним обігом підакцизних товарів і запроваджує електронну акцизну марку
«Це створить рівні умови для виробників та спростить ведення бізнесу шляхом заміни паперових замовлень на електронні через е-кабінет платників податків. І сприятиме посиленню боротьби з ухиленням від сплати податків та зменшенню тіньового обігу алкогольних напоїв», – зазначив Прем’єр-міністр України.

Зменшено плату за обслуговування мереж при відсутності споживання газу
На засіданні НКРЕКП схвалено проект рішення, який удосконалює механізм визначення плати за послуги розподілу природного газу для побутових споживачів, які є новими або які протягом минулого газового року не споживали природний газ.

Уряд спрямував 2,2 млрд гривень на зарплати вчителям
«Зараз ми вперше за 4 роки при розрахунку кількості коштів на зарплати вчителів врахували дані не минулого, а цього навчального року. Оскільки у формулу, за якою розраховується заробітна плата, закладається показник наповнюваності класу, ці дані суттєво впливають на формування бюджету», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

МОН: 1,4 млрд грн на обладнання для шкіл і розвиток вчителів НУШ пішли на місця
«Реформа НУШ – один із основних пріоритетів нашого Уряду, тому ми продовжуємо інвестувати у неї кошти. Цього року нам вдалося збільшити субвенцію на 17% у порівнянні з минулим роком, і тепер вона складає понад 1,4 млрд грн», – зазначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

3,5 млрд грн на освітній простір та навчальне обладнання – Уряд надав гроші на розвиток шкіл
«Урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» і кошти, виділені на неї, допоможуть школам стати більш безпечними і комфортними для учнів та їхніх батьків, вчителів та адміністрацій шкіл», – зазначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

Діти з тимчасово окупованої території зможуть отримати якісну освіту в будь-якому ВНЗ України
«Ми розробляємо Державну цільову програму щодо максимального заохочення дітей та молоді, які змушені жити на тимчасово окупованій території, що дасть їм можливості отримувати саме українську освіту», – розповіла Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій, внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда.

259 млн гривень на навчально-практичні центри – заклади профосвіти проходитимуть прозорий та чіткий конкурс
Для цього профтехи подаватимуть у МОН заявки з описом їхньої інфраструктури, обґрунтуванням потрібності такого осередку, а також готовністю до співфінансування.

Андрій Загороднюк провів зустріч з Міністром національної оборони Польщі
У ході робочого візиту української делегації до штаб-квартири НАТО, Міністр оборони України зустрівся з Міністром національної оборони Республіки Польща Маріушем Блащаком. Основною темою зустрічі стало обговорення поточних напрямків співробітництва між оборонними відомствами двох країн.

Андрій Загороднюк та Раймундас Каробліс обговорили важливі напрямки українсько-литовського оборонного співробітництва
У ході діалогу Міністр оборони України повідомив про першочергові завдання для українських Міноборони та Збройних Сил. Це – стримування збройної агресії РФ, оборонні реформи та досягнення критеріїв членства в НАТО.

Міністр оборони України провів зустріч з Міністром оборони Латвії
В ході зустрічі сторони обговорили поточний стан співробітництва в оборонній сфері за напрямками державних закупівель, підготовки українських військових, кібернетичної безпеки та територіальної оборони.

Міністри оборони України та Туреччини обговорювали питання співробітництва
Важливим аспектом обговорення стала ініціатива української сторони щодо створення спільної комісії з питань співпраці в оборонній сфері, яку турецькі партнери повністю підтримали.

У Києві за підтримки США почалися семінари з розбудови системи національної стійкості за принципами НАТО
«Громадяни України мають почуватися у безпеці. Для цього ми створюємо національну систему стійкості відповідно до найкращих практик та рекомендацій НАТО», – заявив Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

МОЗ: Нові можливості для розвитку системи трансплантації та надання кардіологічної допомоги в Україні
Факультети та заклади післядипломної освіти відкривають нові спеціалізації, а також розширюють контингент слухачів для тих, хто прагне стати трансплантологом.

Валерія Коломієць: Майже 800 військовослужбовців звернулися до системи БПД за правовим захистом
Військовослужбовцям у кримінальних провадженнях передбачено надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Андрій Гайченко: У січні державні виконавці стягнули майже 36 млн грн боргів по зарплаті
За словами заступника Міністра юстиції, серед фактично виконаних виконавчих документів майже 1 тисяча – про стягнення заборгованості по заробітній платі.

Держлісагентство оприлюднило орієнтовний графік е-аукціонів з продажу деревини
Державне агентство лісових ресурсів України розробило і направило до обласних управлінь лісового та мисливського господарства орієнтовний графік проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини заготівлі ІІ кварталу 2020 року на електронному майданчику державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Держлісагентства.

Протягом січня рибоохоронними патрулями зафіксовано 3 570 порушень на 8,2 млн грн збитків, – Держрибагентство
Територіальними рибоохоронними патрулями здійснено 847 рейдів. В результаті проведених заходів виявлено 3 570 порушень. Із них 861 є грубими (24 %).