портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 19 грудня 2019 року

Опубліковано 21 грудня 2019 року, 10:27 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків
«Всі пенсії, зарплати та соціальні виплати будуть профінансовані. В Державному бюджеті достатньо коштів для цього!» – запевнив Прем’єр-міністр України. Він пояснив, що це тимчасове призупинення виплат казначейства за всіма іншими статтями, яке вже не раз траплялось в Україні.

Олексій Гончарук: Завдання Уряду – створити умови, щоб діти-сироти виховувалися у сім'ях
За словами Прем’єр-міністра України, Уряд у своїй Програмі діяльності визначив протягом п’яти років зменшити кількість інтернатів в Україні, а відповідно – і кількість дітей в них.

На адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом відкрили сучасну сервісну зону для громадян
Сервісна зона створена для комфортного перетину адміністративної межі з окупованим Кримом, а також надання адміністративних, транспортних та побутових послуг для громадян.

Мінсоцполітики запустило три офіційних канали комунікацій в соціальних мережах, - Юлія Соколовська
«Відтепер ще швидші новини, ще більше відповідей на ваші запитання, ще більше зворотного зв’язку!» – написала на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook Міністр соціальної політики.

Мінсоцполітики публікує перший набір інтерактивних карт системи інтернатів
Міністерство соціальної політики підтверджує свій курс на відкритість та прозорість, тому на сайті було відкрито портал електронних даних, на якому публікуються інтерактивні карти та статистична інформація за різними напрямками діяльності Міністерства.

Дмитро Кулеба: Нові можливості для українського бізнесу в ЄС та інвестиції – головний пріоритет європейської інтеграції у 2020 році
Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції презентував плани роботи на майбутнє та підбив підсумки перших 100 днів роботи в Уряді. Презентація відбулась на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом, під час відкриття сервісної зони контрольного пункту «Каланчак».

Узгоджено зміст угоди про визначення умов використання повітряного простору Словацької Республіки в міжнародному аеропорту Ужгород, – Владислав Криклій
Між делегацією України та делегацією Словацької Республіки відбулися двосторонні переговори з узгодженням тексту проекту Міжурядової Угоди про визначення умов використання визначеної частини повітряного простору Словацької Республіки стосовно надання послуг повітряного руху визначеним українським постачальником аеронавігаційних послуг в міжнародному аеропорту Ужгород.

Заява МЗС України у зв’язку зі схваленням Генеральною Асамблеєю ООН резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Україна»
Прийнятий ГА ООН документ – це черговий вияв наполегливості міжнародної спільноти у питанні захисту основоположних свобод та прав людини, принципів та норм міжнародного права.

Сергій Верланов: За 2019 рік очікуємо виконання плану надходжень до бюджету
За словами очільника Державної податкової служби, динаміка зростання надходжень платежів до бюджету зберігатиметься й надалі.

18 грудня оголошено новий тендер на розробку та експертизу проекту будівництва аеропорту у Дніпрі, – Владислав Криклій
Укрінфрапроектом визначено ДП «ФІНІНПРО» замовником робіт з проектування та будівництва аеродрому Міжнародного аеропорту «Дніпропетровськ».

МОН: З 2020-го почне діяти е-квиток студента – повноцінний аналог звичайного студентського
«Ми вдячні Міністерству цифрової трансформації за спільну роботу над експериментальним проектом і готові працювати надалі – і над розвитком е-квитка студента, і над впровадженням інших корисних інструментів», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

МОЗ планує запровадити в Україні європейські стандарти медсестринства
«Наступного року ми маємо об’єднати ресурси, знання та експертизу для створення дорожньої карти на 5-10 років. Медсестра в Україні – це гідна професія, котра сьогодні має бути шанована та гідно оплачуватись», – зазначила Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Пріоритетні напрямки реформи у 2019-2020 роках – це відображення п’яти основних завдань Міноборони, закладених у програмі Уряду
У Міністерстві оборони України було проведено брифінг на тему: «Пріоритетні напрямки реформи Міністерства оборони та Збройних Сил України у 2019 – 2020 роках». Під час заходу представникам засобів масової інформації було презентовано одинадцять основних напрямів реформи оборонного відомства та ЗС України.

У Міністерстві оборони буде створено потужний аналітичний центр
Аналітичний центр у перспективі матиме партнерські взаємовідносини як з вітчизняними, так і закордонними державними і недержавними аналітичними центрами та організаціями.

Електронний документообіг – частина цифрової трансформації Збройних Сил України
Міноборони переводитиме документи, які є базовими для військовослужбовців, в електронну форму.

В усіх територіальних органах Держгеокадастру запрацювали громадські приймальні
Це означає, що громадяни чи представники підприємств, установ, організацій можуть щоденно звернутися до приймалень Держгеокадастру за консультацією з розв’язання проблемних питань особисто чи подати звернення. Консультація є безоплатною.

Держгеокадастр щодо проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності
До кінця 2019 року Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру планує завершити інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 1018,9 тис. га.