портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 20 грудня 2019 року

Опубліковано 21 грудня 2019 року, 10:33 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: Уряд ліквідував заборгованість по зарплатах лікарям, яка виникла через неефективність рішень місцевої влади
Уряд спрямував 46 млн грн у регіони для погашення заборгованості із заробітної плати лікарям. Таке рішення ухвалено на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів.

Спростування інформації про «масовий збій системи монетизації пільг»
Міністерство соціальної політики своєчасно та у повному обсязі профінансувало виплату нарахованих пільг за житлово-комунальні послуги за жовтень та листопад цього року.

Мінсоцполітики розроблено інтерактивні карти щодо розвитку сімейних форм виховання в Україні
Карти містять інформацію щодо кількості зазначених сімей, дітей, які в них проживають, у розрізі областей, районів, деяких ОТГ і дають можливість використовувати статистичні матеріали для аналітичної роботи фахівцями, що працюють у сфері захисту прав дітей, розвитку сімейних форм виховання.

Олексій Гончарук: Грального бізнесу під виглядом «лотерей» не буде
Уряд виключив можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей та почав масову боротьбу з незаконним гральним бізнесом. Голова Уряду дав доручення Нацполіції відсьогодні почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу.

Олександр Банчук: Мін’юст буде вести Реєстр осіб, засуджених за статеві злочини проти дітей
Заступник Міністра юстиції України зауважив, що реєстр буде вести Міністерство юстиції. Даний реєстр – це електронна база даних, відповідно до якої здійснюється збирання, зберігання, захист, облік, пошук, узагальнення даних про осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та недоторканості малолітньої особи.

Олексій Гончарук: Легальний видобуток бурштину поповнюватиме бюджет
«Усі земельні питання з доступу до покладів бурштину буде врегульовано. За незаконний видобуток бурштину передбачається сувора кримінальна відповідальність», – зазначив Прем’єр-міністр України.

Олексій Оржель: Узгоджено протокол рішення по транзиту газу для підписання фінальних договорів
Україна, Російська Федерація та Єврокомісія напрацювали протокол, який наближає підписання контракту по транзиту газу. Про це на прес-конференції за підсумками переговорів заявив Міністр енергетики та захисту довкілля України.

Тристоронні переговори щодо транспортування газу продовжаться у Мінську
20 грудня, продовжаться переговори щодо транспортування газу у тристоронньому форматі у Мінську. Єврокомісія буде брати участь у переговорах в онлайн-режимі.

«Промисловий безвіз» залишається серед топ-пріоритетів України у відносинах з ЄС, – Дмитро Кулеба у розмові з Жозепом Боррелем
Дмитро Кулеба проінформував Віце-президента Європейської Комісії, верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки, що Україна зацікавлена взяти активну участь у розробці та реалізації європейської «Нової зеленої угоди» (New Green Deal).

У Держфінмоніторингу презентовано результати чергової (другої) Національної оцінки ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму
Під час представлення Звіту акцентовано увагу на основних загрозах, ризиках системи антилегалізаційного фінансового моніторингу та обговорено подальші шляхи реалізації заходів, спрямованих на запобігання виникненню та зменшення негативних наслідків їх прояву.

Держенергоефективності розробляє програму підтримки вирощування енергокультур
В країні вже є успішні проекти у цій сфері – плантації енергетичної верби в Івано-Франківській, Волинській, Львівській, Тернопільській та Рівненській областях.

Мінрегіон: ВРУ ратифікувала Грантову угоду між Україною та ЄІБ на розвиток системи водопостачання та водовідведення у Миколаєві
Грантові кошти у розмірі 5110000 євро будуть спрямовані на поліпшення ефективної роботи насосних станцій, водопровідних і каналізаційних мереж у місті Миколаїв, що дозволить протягом 1 року після завершення робіт скоротити витрати електричної енергії на перекачування води щонайменше на 10 %.