портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 21 лютого 2020 року

Опубліковано 24 лютого 2020 року, 09:32 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Нові Санжари: У центрі всього – людина. Держава захистить кожного
«Для нашого Уряду життя та здоров'я людей є найвищою цінністю. Їх захист – це наш пріоритет та наше головне завдання. Вчора ввечері я особисто переконався, що всіх їх розселили по номерам і нарешті люди змогли відпочити. Ми перевірили, щоб в них було все необхідне: продукти харчування, зв'язок, тепло», – заявив Прем’єр-міністр України.

Усі евакуйовані пасажири з Китаю, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються добре, – МОЗ
Жодних симптомів гострих респіраторних інфекцій не мають, – повідомив заступник Міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль.

Поїзд, з якого зняли громадянку Китаю з симптомами респіраторного захворювання, пройшов санітарну обробку та готується до повернення. Короновірус у пасажирки з Китаю не підтверджений
Фахівці Укрзалізниці на постійному зв'язку з поїзною бригадою.

Олексій Гончарук: Освічений та здоровий українець – це фундамент, основа нашої економіки
«Основа стратегії Уряду – це інвестувати ресурси у людський капітал. І потрібно починати з двох важливих речей: це освіта та медицина. Все дуже просто: освічена людина знає що і як робити, а у здорової людини є сили й енергія це робити», – сказав Прем’єр-міністр України.

Олексій Гончарук: Людина головний пріоритет держави. Єдиний шлях до успіху України – інвестиції в економіку та людей
Єдиний шлях до успіху України – через інвестиції. Інвестиції не тільки в економіку, а в першу чергу – в людей. Адже людина – головний пріоритет держави. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час Звіту Уряду в Парламенті про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2019 році.

Олексій Гончарук: Ми працюємо над тим, щоб Україна стала «державою інновацій»
За участі Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Олексія Гончарука відбулося вручення сертифікатів переможцям грантів Українського фонду стартапів. Фонд обрав перших 8 переможців пітчинг-сесій, які отримують від держави 9 млн грн.

Український фонд стартапів вручив перші гранти
21 лютого 2020 року «Український фонд стартапів», підпорядкований Міністерству фінансів України, вручив перші гранти. З восьми інноваційних проектів, які було відібрано конкурсною комісією та експертами, два отримали по 625 тис. грн, шість – по 1,25 млн грн.

У 2019 році середній розмір субсидії становив близько 1200 грн, пільги – 750 грн, – Юлія Соколовська
Міністр соціальної політики Юлія Соколовська підтвердила стабільну позитивну динаміку показників розвитку соціальної сфери України, які були озвучені на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України під час звіту Уряду.

Розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб та якісне надання соціальних послуг – пріоритети Мінсоцполітики у 2020 році
Урядом створюються необхідні умови для захисту постраждалих, попередження нових випадків насильства, притягнення кривдників до відповідальності, а також розбудови скоординованих політик на усіх рівнях, – заявив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

Коментар МЗС щодо підтвердження Арбітражним Трибуналом юрисдикції у справі про порушення Росією Конвенції ООН з морського права в Керченській протоці та Азовському морі
Арбітражний Трибунал, сформований відповідно до Конвенції ООН з морського права ("UNCLOS"), виніс рішення у справі України проти Російської Федерації. Трибунал відхилив позицію Росії про відсутність юрисдикції у справі України і встановив, що він розгляне важливі аспекти вимог України, в тому числі пов'язані з порушеннями Росією UNCLOS в Керченській протоці та Азовському морі.

Вадим Пристайко та Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш обговорили шляхи зміцнення співпраці між Україною та ООН
Глава МЗС України відзначив вагому роль ООН у наданні гуманітарної допомоги українському цивільному населенню, постраждалому внаслідок російської агресії, а також підтримці зусиль Уряду України у здійсненні реформ і досягненні Цілей сталого розвитку.

В Україні завершила роботу делегація із Королівства Саудівської Аравії
Протягом цього тижня делегація Королівства Саудівської Аравії відвідали Київську та Черкаську області, де ознайомилися з роботою м’ясопереробних підприємств у регіонах та провели оцінку системи контролю за виробництвом харчових продуктів.

Місцеві вибори 2020 року мають відбутися на новій адміністративно-територіальній основі, – Денис Шмигаль
Віце-прем’єр-міністр – Міністр розвитку громад та територій заявив, що соціальна підтримка децентралізації є високою, адже вона є найуспішнішою в Україні. «Ставимо для себе таку мету, вона не є аж занадто амбітною, в цьому році 25 жовтня провести місцеві вибори відповідно до чинного законодавства. Вибори мають відбутися вже на новій територіальній основі», – зазначив він.

16 профтехів змінили формат навчання та створили сучасні освітні програми для 10 професій – результат 5-річного проекту з Естонією
«Зараз в Україні розпочинається масштабна реформа професійної освіти. Для втілення її ідей нам важливо використовувати і досвід наших колег за кордоном. Я дякую нашим естонським колегам за співпрацю та ресурси, які вони інвестували у розвиток українських закладів», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

У Мінінфраструктури обговорили перспективи співробітництва між Україною та Узбекистаном у галузі інфраструктури
Заступник Міністра інфраструктури України Олег Ющенко відзначив, що політика України в сфері авіаційного транспорту спрямована на лібералізацію ринку авіаперевезень з країнами-партнерами, у тому числі з Республікою Узбекистан.

Укравтодор підписав Меморандум про співпрацю з компанією Cengiz: орієнтовна вартість проекту – 9,1 млрд грн
Державне агентство автомобільних доріг України підписало Меморандум про співпрацю з турецькою будівельною компанією Cengiz. Основний напрям взаємодії – розвиток української частини міжнародного транспортного коридору Чорноморського економічного співробітництва, а саме маршруту Нова Каховка – Маріуполь.

Ольга Оніщук: Кількість скарг у сфері державної реєстрації зменшилася втричі
У межах реалізації Програми діяльності Уряду було впроваджено важливі антирейдерські механізми. За словами заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації, за час роботи нової команди Міністерства вдалося істотно зменшити рівень рейдерства.

Ольга Шевченко: Торік було забезпечено наближення 43% актів у сфері СФЗ до законодавства ЄС
Відповідно до Всеохоплюючої стратегії імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ) у період 2016-2021 рр. Україна має адаптувати в національне законодавство понад 250 актів ЄС за такими напрямками як державний контроль у сфері СФЗ, безпечність харчових продуктів та кормів, здоров’я і благополуччя тварин, здоров’я рослин тощо.