портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 23 січня 2020 року

Опубліковано 24 січня 2020 року, 10:11 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: До кожного інвестора в Україні буде персональний підхід та захист з боку держави
Україна сьогодні – це одна з найпривабливіших економік, ринків та країн світу, що продовжують розвиватися. На цьому сьогодні наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час виступу на Davos Ukrainian Breakfast 2020.

Олексій Гончарук: Цьогоріч Україна планує ще більше залучити інвестицій ЄБРР
Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука із Президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті у Давосі. Сума Чакрабарті позитивно оцінив двосторонню співпрацю в 2019 році та відзначив успішність впроваджуваних реформ в Україні, а також досягнуту макроекономічну стабільність.

Олексій Гончарук запросив Прем‘єр-міністра Польщі в Україну
У фокусі зустрічі прем’єр-міністрів України та Польщі – інфраструктурні проекти, які країни можуть спільно реалізувати.

Обговорено питання спільного контролю у пунктах пропуску через українсько-молдовський держкордон
Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко провів робочу зустріч з очільником Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) Славоміром Піхором.

Оприлюднено результати оцінки чисельності наявного населення України
Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет разом з командою презентував оцінку чисельності наявного населення України станом на 1 грудня 2019 року: чисельність наявного населення України складає 37 млн 289 тис. осіб. «Ці дані, на жаль, не враховують населення, що наразі перебуває на окупованих територіях. Це, звичайно ж, не означає, що ми забули про наших громадян, що залишаються там», – зазначили спікери.

Впровадження «Е-ветеран» та надання он-лайн послуг вирішить значну частину проблем ветеранів
«Досить показовою є в дослідженні теза незадоволення ветеранами щодо отримання послуг і надання сервісів державою. Це ще раз підтверджує необхідність виключення суб'єктивного людського фактору в комунікації між державою і ветераном, а саме: запровадження он-лайн системи надання сервісів і послуг «Е-ветеран», над чим ми зараз активно працюємо», – зазначила Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

Мінветеранів працює над розширенням класифікатору професій для перекваліфікації ветеранів
«Для нас надзвичайно важлива тема перекваліфікації. Міністерство працює над внесенням до класифікатору професій багатьох різних професій, які є актуальними в сьогоденні», – заявила Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

У Міноборони відбулося засідання спільної українсько-турецької комісії з питань оборонно-промислового співробітництва
Основною метою засідання було узгодження перспектив та подальших кроків з реалізації спільних проектів у галузі озброєння та військової техніки, в рамках розвитку українсько-турецького стратегічного партнерства.

Оборонне замовлення у 2020 році відбувається за новим підходом, – Андрій Загороднюк
Міністр оборони України підкреслив, що пріоритетом діяльності оборонного відомства та Уряду загалом є боротьба з корупцією.

МОН проведе регіональні наради щодо організації вступної кампанії
Міністр освіти і науки Ганна Новосад підписала наказ, який визначає перелік закладів, де будуть проведені такі наради. Учасниками зустрічей будуть фахівці, які працюватимуть у приймальних комісіях, представники адміністрацій та управлінці.

Держенергоефективності: Понад 1360 будівель в країні отримали енергетичні сертифікати у 2019 році
Попит на сертифікацію енергоефективності будівель постійно зростає. Найбільше енергетичних сертифікатів видано у Львівській, Рівненській та Полтавській областях.

ДП «Медичні закупівлі України» розпочне закупівлі ліків та медичних виробів за державні кошти вже у 2020 році
Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення функціонування ефективної системи закупівель лікарських засобів, медичних виробів, допоміжних засобів та інших товарів медичного призначення», яка дозволить ДП «Медичні закупівлі України» почати перебирати на себе функцію закупівельника, приватним закладам охорони здоров’я отримувати ліки та медичні вироби закуплені за бюджетні кошти.

МКМС домовилось з «Фельдман Еко-Парк» про реабілітацію циркових тварин
У Меморандумі йдеться про спільні зусилля, спрямовані на гуманізацію в Україні розважальної діяльності, про необхідність захисту тварин від жорстокого поводження, їх захист та створення належних умов утримання.

Держрибагентство: Експорт свіжої (охолодженої) риби збільшився на 39%
За даними Державної служби статистики України, у період з січня по листопад 2019 року нашою державою поставлено на зовнішні ринки 155,2 тонни свіжої (охолодженої) риби на $383,8 тис.