портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 25 листопада 2019 року

Опубліковано 26 листопада 2019 року, 11:16 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Україна і надалі виконуватиме міжнародні зобов'язання у сфері безпеки на морі, – Владислав Криклій
Міністр інфраструктури України висловив вдячність Генсеку ІМО Кітак Ліму за постійну технічну допомогу, яка надається Україні Міжнародною морською організацією.

Україна готова до лібералізації автомобільних перевезень із Туреччиною вже на початку 2020 року, - Владислав Криклій
Міністр інфраструктури України наголосив на тому, що Україна відкрита для інвесторів і зацікавлена в їх залученні у транспортну галузь, зокрема, найближчим часом запланована концесія портів, аеропортів, залізничних вокзалів та доріг.

Україна розвиватиме водний шлях E-40
Владислав Криклій зазначив, що Україна готується до відновлення Е-40 та розвитку цього водного шляху - проводиться днопоглиблення, вже розпочато роботи з модернізації та ремонту шлюзів Дніпровського каскаду.

Реконструкція пунктів пропуску на українсько-молдовському кордоні завершується
За фінансування ЄС прикордонні та митні відомства України та Республіки Молдова працюють над тим, щоб зробити рух людей і товарів через спільний кордон швидшим і безпечнішим. Допомагає їм у цьому Міжнародна організація з міграції.

Ще 76 державних підприємств передано на приватизацію
«Загалом передали вже 415 із 500 державних підприємств, які маємо передати Фонду держмайна до кінця року. У разі приватизації бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їх продажу», – прокоментував передачу Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Олексій Оржель: Уряд забезпечить стабільність опалювального сезону
В Україні рекордні запаси газу у сховищах – 21393 млн м3. Про це повідомив Міністр енергетики та захисту довкілля, презентуючи головні досягнення роботи та плани відомства до кінця 2019 року та на наступні декілька років.

Мінекоенерго: «To do list» змін у сфері енергетики та екології

Дмитро Кулеба закликає вивести з тіні проблему гендерно зумовленого насильства
Віце-прем’єр-міністр наголосив, що Україна докладає системних зусиль для боротьби з гендерно зумовленим насильством. Йдеться про новий закон про захист від домашнього насильства, який ухвалив попередній склад Парламенту, запуск підрозділу поліції для протидії домашньому насильству «Поліна».

Українці менше замовчують випадки домашнього насильства, а це – свідчення рівня довіри до органів державної влади, – Сергій Ніжинський
За словами заступника Міністра, за 10 місяців 2019 року зафіксовано 94 990 звернень щодо домашнього насильства, що на 11% більше, ніж за аналогічний період минулого року (85 830 звернень).

У 2020 році Мінсоцполітики запровадить нову модель соціальних сервісів у регіонах
Нова модель полягає у тому, що зміниться підхід: «фінансування не установ, а послуг». Тобто Міністерство фактично закуповуватиме послуги та сервіси напряму в місцевої влади. На це у бюджеті 2020 року передбачено 150 млн грн.

Міністерство інфраструктури координує роботи з ліквідації наслідків аварії з танкером DELFI
В Одесі тривають роботи з ліквідації наслідків аварії з танкером DELFI, який сів на мілину біля пляжу Дельфін 22 листопада 2019 р. Міністерство інфраструктури від початку інциденту з танкером DELFI здійснює постійний моніторинг ситуації та узгоджує дії з ліквідації наслідків, що вчиняються Адміністрацією морських портів України.

Ганна Новосад: 270 переможців Всеукраїнських олімпіад та 3-го етапу конкурсів МАН отримуватимуть стипендії Президента
150 переможців учнівських олімпіад з навчальних предметів і 120 – 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН впродовж року отримуватимуть стипендії Президента – 2600 грн на місяць.

Українські та ізраїльські науковці починають двосторонні дослідження після 20-річної перерви
Спільні проекти розраховані на два роки. Вчені робитимуть дослідження в сфері теоретичної фізики і проблем спільної культурної та історичної спадщини.

Для боротьби з антибіотикорезистентністю МОЗ планує затвердити новий порядок епідеміологічного нагляду
Запуск електронної системи дозволить відслідковувати дані про кількість призначень та споживання зареєстрованих в Україні протимікробних лікарських засобів. Електронний рецепт вирішить питання неконтрольованого використання препаратів.