портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 29 березня 2020 року

Опубліковано 30 березня 2020 року, 11:00 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Визначено перелік лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19
В Україні 240 закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Це – лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. Список цих лікарень буде збільшуватись у разі необхідності. Побачити інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності можна на новому дешборді НСЗУ.

Віктор Ляшко: МОЗ оновив стандарт надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу
«Наголошую, що специфічного лікування на коронавірусну хворобу не існує, проводиться симптоматичне лікування. В той же час в світі використовується і досліджуються різні схеми і різні препарати для лікування», – сказав заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України.

Оновлено стандарти надання медичної допомоги у випадку коронавірусної інфекції
Оновлені стандарти узгоджуються з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я та є адаптованими до потреб системи охорони здоров'я України.

МОЗ України оновив алгоритми надання допомоги хворим на COVID-19 у домашніх умовах
Відповідно до цих алгоритмів, пацієнтів з легкою формою захворювання, які не мають ризику ускладнень, а також пацієнтів, що одужують та вже не потребують цілодобового нагляду лікарів, рекомендовано лікувати амбулаторно, тобто в домашніх умовах.

Віктор Ляшко: Кількість медиків, які надають допомогу хворим на СОVID-19, буде збільшено
«На рівні обласних структурних підрозділів визначено заклади, в яких будуть надавати допомогу хворим на коронавірусну хворобу. Також розглядається питання поповнення бригад, які зможуть надавати ту чи іншу медичну допомогу, в тому числі і у відділеннях інтенсивної терапії», – повідомив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом  на 10:00 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 109 нових випадків.

У медичних закладах буде організовано харчування медиків
Також у закладах охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим з коронавірусною хворобою, мають бути обладнані кімнати відпочинку для працівників поліції.

У МЗС створено архітектуру координації міжнародної гуманітарної допомоги
27 березня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у форматі відеоконференції обговорив з Координаторкою системи ООН, Гуманітарною координаторкою в Україні Оснат Лубрані та керівниками представництв Програми розвитку ООН, Дитячого фонду ООН та Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні допомогу у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Надійність постачання газу споживачам – під контролем газовиків
Роботу газопостачальних організацій та газорозподільних мереж в умовах карантину обговорили під час селекторної наради, яку провів заступник Міністра енергетики та захисту довкілля, співголова Оперативного штабу Мінекоенерго Олексій Рябчин.