портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 3 квітня 2020 року

Опубліковано 04 квітня 2020 року, 12:58 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Денис Шмигаль зустрівся з представниками міжнародних організацій
«Я поінформував представників міжнародних організацій про додаткові заходи, які запровадив Кабінет Міністрів для того, щоб захистити здоров’я українців. При їх розробці Уряд врахував обмеження, які запровадили інші країни та той результат, який ці заходи дали», – відзначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр зустрівся з групою Надзвичайних і Повноважних Послів Північних та Балтійських країн в Україні
Денис Шмигаль подякував дипломатам за підтримку України та поінформував про кроки, які Уряд вживає щодо протидії поширення коронавірусу. Зокрема, що від 6 квітня на період карантину в країні діятимуть більш жорсткі обмежувальні заходи. Він зазначив, що при ухваленні цього рішення спирались на досвід європейських країн.

Вадим Пристайко: Програма діяльності Уряду – план реагування на пандемію коронавірусу та підтвердження стратегічного курсу України на ЄС і НАТО
Серед основних пріоритетів роботи Уряду визначено незмінність курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію України, втілення Цілей сталого розвитку. Це дозволить реалізувати принципи економічного, правового, соціального розвитку, що передбачені в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, а інтеграція до НАТО зміцнить обороноздатність України.

Дмитро Кулеба: Програма «Захист» працюватиме до тих пір, поки українські громадяни за кордоном потребуватимуть допомоги
«На минулому тижні ми запустили програму «Захист». Вона діятиме стільки, скільки українські громадяни потребуватимуть допомоги за кордоном, - повідомив Міністр. – Всі громадяни України за кордоном, які потрапили у скрутне становище через пандемію коронавірусу, мають повідомити про це в посольства чи консульства України та, в межах фізичних можливостей, отримати допомогу».

Коментар МЗС України щодо ухвалення проекту резолюції ГА ООН «Глобальна солідарність для боротьби з COVID-19»
Україна вітає ухвалення резолюції ГА ООН «Глобальна солідарність для боротьби з COVID-19» Генеральною Асамблеєю ООН та, як співавтор, висловлює вдячність Ліхтенштейну, Норвегії, Швейцарії, Гані, Індонезії, Сінгапуру за ініціативу із внесення проекту рішення, а також усім співавторам за його підтримку.

Уряд затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом
Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд запроваджує більш жорсткі обмежувальні заходи.

Віктор Ляшко: До Чернівецької області обмежено в’їзд і виїзд
«Відучора встановлені санітарно-карантинні підрозділи, тому необхідно це враховувати при плануванні пересування до Чернівецької області», - зазначив Віктор Ляшко. Також він повідомив про такі кроки, як залучення приватних лабораторій для проведення досліджень на виявлення коронавірусної хвороби.

До регіонів буде відправлено понад 2 тис. упаковок "Плаквенілу", який використовується при лікуванні коронавірусу
«В нас уже готовий відповідний розподіл. Нам передали 3 тис. упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві для швидкого реагування. Завтра буде фізично підписано договір з “УкрМедПостач”, і вже завтра ліки поїдуть в області», – заявив Міністр охорони здоров’я.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 138 нових випадків.

На фінансування інфекційних лікарень у Програмі медичних гарантій передбачено понад 333 мільйони гривень – НСЗУ
Зважаючи на ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції, НСЗУ перерозподілила 906 мільйонів гривень з програми медичних гарантій і рішенням Уряду їх було направлено у субвенцію в регіони – на підтримку діяльності лікарень під час пандемії. З цих коштів місцева влада може підтримати ті лікарні, які визначить, у тому числі, і інфекційні.

Рада експортерів та інвесторів України – новий рівень викликів і амбіцій
«Найближчі місяці всі, без виключення, країни в світі розроблятимуть нові плани подолання наслідків економічного лихоманки. Ми теж не стоїмо на місці. Для посилення захисту та просування економічних інтересів українського бізнесу за кордоном МЗС України перезапускає роботу Ради експортерів та інвесторів», – заявляє Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Ігор Петрашко обговорив з Послом Кореї питання співпраці і протидії COVID-19
«Республіка Корея є одним з наших основних торгових партнерів у Східній Азії. У 2019 році товарообіг між нашими країнами збільшився до 831,7 млн дол. США. Ми зацікавлені в активізації двостороннього співробітництва у цій сфері, а також у збільшенні прямих інвестицій в економіку України, гарантуючи захист власності та прав інвестора», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Фахівці Держпродспоживслужби та ЄС обговорили актуальні питання співробітництва
Для обговорення поточних питань двостороннього співробітництва  було організовано аудіоконференцію, до якої були залучені профільні спеціалісти Держпродспоживслужби, представники Генерального директорату з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Європейської Комісії (DG SANTE) та Представництва Євросоюзу в Україні.

Уряд ввів квотування на експорт гречки до 1 липня 2020 року
Заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку.

Держрибагентство: Експорт живої та свіжої (охолодженої) риби склав понад 80 тонн
За даними Державної служби статистики, протягом січня 2020 року Україна  поставила на зовнішні ринки 80,8 тонни живої та свіжої (охолодженої) риби на 90,8 тис. дол. США.

Мінветеранів і Мінсоцполітики ініціюють спрощення процедури отримання Героями України одноразової грошової винагороди
За ініціативи Мінветеранів, відбулася спільна зустріч Міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба та Міністра соціальної політики України Марини Лазебної з Героями України та членами їх родин.

Опубліковано постанову щодо особливостей надання житлових субсидій в умовах карантину
«Зараз Уряд здійснив ще один важливий крок у підтримці громадян в умовах карантину – спростив порядок надання житлової субсидії та запровадив додаткову компенсацію витрат на оплату комунальних послуг на час карантину», – наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Споживачі мають бути захищені – Уряд вніс зміни до постанови 211
Мінекоенерго повідомляє про внесені Урядом зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211, які сприятимуть вирішенню низки питань роботи комунальних підприємств, які забезпечують громадянам тепло та водопостачання, вугледобувних підприємств та  використання екологічно безпечних транспортних засобів.

Суб’єкти електроенергетики наголошують про важливість дотримання платіжної дисципліни споживачів електроенергії
Відбулася селекторна нарада, яку провели т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Віталій Шубін та Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Валерій Тарасюк.

Укрпошта пропонує доставку виплат та товарів додому, – Владислав Криклій
«Укрпошта під час карантину стабільно працює та пропонує оновлені послуги. Листоноші доставляють пенсії, соцвиплати, ліки, продуктові товари додому. Укрпошта робить все, щоб люди поважного віку менше наражались на небезпеку захворювання на коронавірус, щоб наші рідні залишались вдома», – підкреслив Міністр інфраструктури.

Посівна-2020: В Україні вже посіяно 1,3 млн га ярих культур
Станом на 2 квітня українські сільгосптоваровиробники посіяли 1,3 млн га ярих зернових, зернобобових та технічних культур, що становить 9% до прогнозу (15,3 млн га).

Кількість користувачів Е-послугами Держгеокадастру помітно зростає
«Щонайменше кілька разів на добу служба отримує запитання стосовно можливості скористатися нашими послугами онлайн», – зауважив Голова Держгеокадастру Денис Башлик та додав, що така можливість справді існує.

У Карпатах вже висаджено 2,2 млн дерев, – Андрій Заблоцький
«Простими словами, це дані лише про висаджування лісу вручну. Додатково проводиться робота щодо природного поновлення лісових ділянок. Працюємо далі – відновлюємо українські ліси», – наголосив Голова Держлісагентства.