портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 4 лютого 2020 року

Опубліковано 05 лютого 2020 року, 09:44 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Парламент звільнив Альону Бабак та призначив Дениса Шмигаля на посаду Віце-прем’єр-міністра - Міністра розвитку громад та територій
«В цьому році фокус Міністерства розвитку громад та територій ми зміщуємо на децентралізацію та створення якомога більшої кількості спроможних громад. Переконаний, що пан Шмигаль серйозно підсилить нашу команду», – сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Мінсоцполітики презентувало нову модель офісів для прийому документів в регіонах
«Наша мета – максимальна легкість і доступність соціальних сервісів для українців. Саме тому ми запроваджуємо модель фронт-офісів – центрів, в яких люди можуть подати документи на оформлення соціальних виплат та послуг», – зазначила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

Мінсоцполітики вдвічі швидше розглядатиме документи на оформлення виплат
«Протягом 2019 року програму «Соціальна громада» тестували у 40 пілотних ОТГ у 19 областях України і тепер масштабують на всю країну. Електронні копії документів, прийняті через «Соціальну громаду» потрапляють в УСЗН того ж дня, що скорочує час прийняття рішення майже вдвічі – на тиждень раніше», – зазначила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

Одним із головних завдань Мінсоцполітики є побудова якісно нової та ефективної системи забезпечення прав та найкращих інтересів дітей в Україні
«Наразі підготовлено пропозиції щодо нових підходів до захисту прав дітей в умовах децентралізації влади в Україні та відповідної трансформації роботи служб у справах дітей», – розповів заступник Міністра.

Ми націлені на розвиток ринку соціальних послуг на рівні громад, – Віталій Музиченко
«У пріоритеті – поширення сімейних форм виховання та допомога родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах», – заявив заступник Міністра соціальної політики.

З початку 2020 року Державною іпотечною установою укладено 47 договорів фінансового лізингу
У січні поточного року за заявами поліцейських та рятувальників Державною іпотечною установою для передачі на умовах фінансового лізингу придбано 108 квартир, на передачу яких укладено 47 договорів.

Близько 3000 користувачів вже тестують програмний РРО «пРРОсто»
Додаток працює тільки в режимі «он-лайн». Наступні релізи будуть виходити після затвердження нормативної бази та опрацювання пропозицій та зауважень тестувальників.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів зустріч із послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен
Сторони обговорили досягнення та перспективні напрямки співробітництва в сфері транспортної інфраструктури та міжнародної логістики, реалізації інвестиційних проектів, участь німецьких компаній у модернізації інфраструктури України.

Розпочав роботу штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах
Завчасно розпочав роботу штаб Державного агентства автомобільних доріг України з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах державного значення у зв’язку з очікуваним ускладненням погодних умов протягом 5-6 лютого 2020 року до помаранчевого (ІІ) рівня небезпечності.

У цьому році до Болгарії на реабілітацію відправлять близько 300 ветеранів війни
Відповідно до Угоди між Міністерством соціальної політики України та Міністерством оборони Республіки Болгарія розпочато і виконується Проект медичної реабілітації українських ветеранів у Болгарії.

Мінекоенерго: Видобування бурштину стане легальним
Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект, яким зменшено ставку рентної плати за користування надрами для видобування бурштину. Така норма сприятиме легалізації видобутку бурштину та виведенню його з тіні.

Україна має значний потенціал для розвитку біоенергетичних проектів
Заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Сергій Масліченко звернув увагу на нещодавно представлену концепцію «зеленого» енергетичного переходу України до 2050 року та її амбітні цілі щодо декарбонізації економіки на тлі світових трендів.

Шведські сапери готові надавати допомогу Україні в сфері протимінної діяльності
У Києві відбулась зустріч делегації Центру операцій з розмінування і знешкодження боєприпасів (SWEDEC), Збройних сил Королівства Швеція з представниками Міністерства оборони України, Збройних Сил України та інших структур сектору безпеки та оборони України.

В Одесі розпочалася головна плануюча конференція з проведення українсько-американського навчання «Сі Бриз – 2020»
Представники країн-учасниць мають обговорити й узгодити всі питання щодо проведення майбутнього навчання.

У Німеччині завершилось багатонаціональне навчання «Combined Resolve XIII» за участю офіцерів ЗС України
Захід проходив впродовж двох тижнів на базі Багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності (Joint Multinational Readiness Center – JMRC), що у німецькому Хохенфельсі.

Вкрай необхідно, щоб законопроект про Національну інвентаризацію лісів був прийнятий якнайшвидше, – Андрій Заблоцький
Відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку – асоційованим директором ЄБРР Бачелар-Бакал Флоранс, заступником Голови ЄБРР в Україні Лесею Кузьменко, провідними банкірами та експертами ЄБРР в Україні.