портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Селекторна нарада з питання проведення верифікації отримувачів державних допомог, пільг та житлових субсидій

Опубліковано 05 лютого 2020 року, 11:45 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

В січні поточного року від Міністерства фінансів України органами соціального захисту населення отримано рекомендації по результатам верифікації отримувачів державних допомог, пільг та житлових субсидій по 140,0 тис. особам.

На даний час органами соціального захисту населення області продовжується опрацювання зазначених рекомендацій Міністерства фінансів України.

3 лютого 2020 року проведено селекторну нараду під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Музиченка В.В. з питання якісного опрацювання інформаційних матеріалів за результатами здійсненої Міністерством фінансів України верифікації даних, на підставі яких призначено державні виплати.

Також було розглянуто стан укладання договорів з АТ «Укрпошта» про закупівлю послуги з виплати та доставки соціальних допомог за державні кошти, а також житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Станом на 31.01.2020 по області укладено договорів з АТ «Укрпошта» в повному обсязі (27 угод по доставці державних виплат).

Крім цього, заступником Міністра було звернено увагу, що у грудні 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила окремий тариф по розподілу газу та прийняла рішення про виділення плати за розподіл газу із загальної квитанції з січня 2020 року.

У звя’зку з цим, за січень пільговикам і субсидіантам поступили платіжні квитанції з повною вартістю послуги.

В лютому поточного року органами соціального захисту населення буде проведено донарахування розміру пільг і субсидій з урахуванням нової послуги з розподілу газу автоматично за два місяці 2020 року. Відповідне донарахування буде здійснено без додаткової необхідності у зверненні громадян.