портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 6 квітня 2020 року

Опубліковано 07 квітня 2020 року, 11:31 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Людям старше 60 років рекомендовано бути вдома, щоб не інфікуватися коронавірусом, бо це може вартувати життя, – Віктор Ляшко
«В Україні у людей старше 60 років, на жаль, у більшості, є хронічні захворювання, які у разі коронавірусного захворювання часто призводять до несумісних з життям станів», – сказав заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

Міністерство охорони здоров’я України запустило соціальну кампанію підтримки лікарів #ПідтримуюЛікарів
МОЗ закликає кожного з вдячністю ставитися до відданої праці медиків, які протистоять поширенню коронавірусної хвороби та віддано рятують пацієнтів.

Яким має бути захист медперсоналу – рекомендації ВООЗ та CDC
Щоб посилити безпеку медичного персоналу і пацієнтів та оптимально використовувати засоби захисту в умовах глобального дефіциту, ВООЗ та CDC дали низку рекомендацій, на основі яких розроблено Наказ МОЗ №722

Вадим Пристайко: Створений єдиний механізм координації надання Україні міжнародної допомоги для боротьби з коронавірусом
«Інформація про потреби для протидії коронавірусу буде збиратися в одній точці. Ми переорієнтовуємо наявні ресурси нашого Офісу та ще кількох організацій, щоб максимально швидко опрацювати ці дані та залучити всі доступні можливості для якнайшвидшого задоволення невідкладних потреб протидії поширенню коронавірусу в Україні», – коментує Віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України.

З Туреччини до України прибув пором з 35 українцями на борту
Громадяни України змогли повернутися на Батьківщину за сприяння МЗС та, зокрема, Генерального консульства України в Стамбулі. Першими на борт судна піднялись спеціалісти Лабораторного центру МОЗ України на водному транспорті, які провели обстеження стану здоров’я усіх пасажирів та членів екіпажу. Симптомів захворювання не виявлено.

Держава, ІТ-компанії та ІТ-академії співпрацюватимуть у підготовці фахівців
«Ми прикладемо максимум зусиль, щоб проект набув національного масштабу та допоміг якомога більшій кількості людей здобути нову професію та працевлаштуватись», – зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-галузі Олександр Борняков.

До кінця тижня е-кабінет забудовника відновить свою роботу
«Відновлення роботи електронного кабінету забудовника важливо особливо зараз, коли дистанційна робота більшості ресурсів дозволяє вирішувати нагальні питання без порушення карантинного режиму», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Аеропорт «Львів» та авіакомпанія «Елерон» розпочали програму міжнародних вантажних авіаперевезень, – Владислав Криклій
Це важливий крок, який забезпечує роботу аеропорту під час карантинних обмежень, – заявив Міністр інфраструктури.

Розблоковано перетин кордону транспортними засобами на болгарсько-турецькому кордоні
«Важкий додатковий виклик в умовах протидії коронавірусу, адже рішення Турецької Республіки щодо введення обмежувальних заходів було прийнято без попередження. Вантажні перевезення напряму не заборонені, проте, Туреччиною введено карантин для водіїв на 14 діб. Вантажівки, рух яких було заблоковано, завершують перетин болгарсько-турецького кордону», – повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

6 квітня на YouTube-каналі МОН та ще на 14 телеканалах і медіаресурсах стартувала Всеукраїнська школа онлайн
На YouTube-каналі МОН можна переглянути уроки абсолютно для кожного класу. Публікуватимуться вони за розкладом – один за одним, щоб можна було краще структурувати заняття. Під кожним відео учень також може знайти рекомендоване домашнє завдання на закріплення теми.

МОН: Україна продовжує співголовувати в Європейському просторі вищої освіти
2-3 квітня 2020 року Міністерство освіти і науки України провело засідання правління Групи супроводу Болонського процесу та Редакційного комітету з підготовки Римського Комюніке. Через поширення коронавірусу та карантин уперше ключові заходи Болонського процесу пройшли у форматі онлайн-конференції.

Уряд посилює обмеження на кордоні задля запобігання поширенню коронавірусу

З 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути лише автотранспортом і лише у 19 пунктах пропуску. Це передбачено внесеними змінами до розпорядження Кабінету Міністрів України № 288-р «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення».

Євгеній Горовець: Спрощено доступ громадян до інформації з Державного реєстру обтяжень рухомого майна

«Відтепер при використанні даного сервісу користувачі можуть не витрачати час на авторизацію за допомогою КЕП», – заявив перший заступник Міністра юстиції України. Також він повідомив, що було зроблено перший крок до запровадження модуля моніторингу ризиків у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Мінекоенерго звертається до громадян не спалювати суху рослинність
Такі дії мають жахливі наслідки як і для навколишнього природного середовища, так і для здоров’я оточуючих. Особливі погодні умови – малосніжна зима, рання весна, у цьому році призвели до рекордного дефіциту вологи у ґрунті.