портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 7 лютого 2020 року

Опубліковано 10 лютого 2020 року, 11:28 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Олексій Гончарук: У кожному регіоні за своєчасний старт «Великого будівництва» відповідають голови ОДА
«Програма Президента «Велике будівництво» стартує з 1 березня. Ми починаємо масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій країні. З боку Уряду ми забезпечимо регіони всім необхідним, щоб будівництво почалось вчасно», – сказав Прем’єр-міністр України.

Олексій Гончарук: Ринок землі, у разі ухвалення, буде реалізований найкращим чином. Уряд над цим працює
«Україна посилає всьому світу сигнал, що ми готові працювати за цивілізованими правилами, що не будемо забороняти людям розпоряджатися своєю власністю. Зі свого боку Уряд працює над тим, щоб забезпечити ефективну реалізацію закону про ринок землі, якщо його ухвалять у другому читанні», – сказав Прем’єр-міністр України.

У шести областях запустили державний аграрний реєстр у пілотному режимі
Оператори допомагатимуть аграріям вносити відомості про себе в систему та збиратимуть відгуки про її функціонал та роботу.

Олексій Гончарук: Уряд звернувся до НКРЕКП щодо розв’язання питання двох платіжок на газ та його транспортування
«Дійсно правильно буде, щоб людина отримувала платіжки за ці дві послуги одним документом. Рішення про розділення платіжок ухвалює незалежний регулятор – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тому ми звернулись до них щодо оптимізації цього питання», – сказав Прем’єр-міністр України.

Уряди України та Угорщини відновлять економічну співпрацю після семирічної перерви, – Дмитро Кулеба
«Разом з угорськими колегами ми поділяємо спільну мету, щоб стосунки між Україною та Угорщиною були зразковими, і щоб український регіон Закарпаття став історією успіху завдяки спільним зусиллям урядів України та Угорщини», – сказав Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зустрівся із головним виконавчим директором авіакомпанії WizzAir Джозефом Вараді
Сторони обговорили результати роботи авіакомпанії на українському ринку, розвиток авіаційної галузі України, а також окреслили перспективи розширення присутності компанії на українському ринку.

Норвегія та Україна обговорили співпрацю у сфері відновлюваної енергетики та енергозбереження
Відбулися робочі зустрічі заступників Міністра енергетики та захисту довкілля Костянтина Чижика та Олексія Рябчина з Державним секретарем закордонних справ Норвегії паном Аудуном Халворсеном.  

Ольга Оніщук: З січня 2020 року в Україні діє проект «єМалятко»
В Україні стартував експериментальний проект щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини під назвою «єМалятко». Про це повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації.

Укравтодор: Інформація щодо реконструкції прикордонної інфраструктури у рамках українсько-польського договору про надання кредиту
У зв’язку зі зростанням у останні дні запитів від медіа та громадськості щодо реконструкції прикордонної інфраструктури, Укравтодор повідомляє, що Договір між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги знаходиться під постійним контролем відомства.

Оборонні відомства України та Саудівської Аравії співпрацюватимуть в оборонній сфері
Відбулася зустріч Міністра оборони України Андрія Загороднюка із заступником Міністра оборони Королівства Саудівська Аравія Мохаммедом Бін Абдуллою Аль-Аішем.

Андрій Загороднюк: У Маріуполі та Сєвєродонецьку збудують військові бази за стандартами НАТО
«Одним із пріоритетів діяльності нової команди Міністерства оборони України є розвиток будівництва інфраструктури. Ми плануємо збудувати декілька якісних інфраструктурних об’єктів, щоб всі знали, що в нас теж можуть бути військові бази за стандартами НАТО», – наголосив Міністр оборони України.

Ми повністю змінюємо систему оборонних закупівель, – Андрій Загороднюк
За словами очільника оборонного відомства, закупівлі для Збройних Сил України мають відповідати визначеним пріоритетам.

Зосереджуємося на роботі з вчителями та методистами щодо мовного питання, – Ганна Новосад
«Зараз наша дискусія має бути сконцентрована навколо підвищення якості навчання. Для цього ми стимулюємо професійний розвиток вчителів, робимо пришкільні табори та запроваджуємо сучасні методики у роботу шкіл», – відзначила Міністр освіти і науки України.

Державна служба якості освіти України перевірить діяльність 58 вишів
Зокрема, 60% з них – це заклади із високим ступенем ризику діяльності у сфері вищої освіти, – повідомив Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.