портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА ведуть підготовку до початку нового етапу відновлювальних робіт житлового фонду прифронтових населених пунктів

Опубліковано 10 лютого 2020 року, 11:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

10 лютого у Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна та директора департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи ОДА Ігоря Бойка відбулась робоча нарада з питань відновлення житлових будинків, які пошкоджені внаслідок бойових дій. 

Участь у заході взяли керівники районних державних адміністрацій та військово-цивільних адміністрацій, представники ГУ ДСНС України в Донецькій області. 

За словами заступника очільника області, на 2020 рік головою облдержадміністрації в цьому напрямку роботи поставлено завдання відновити не менш ніж 1000 житлових будинків, що постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти нашої країни. 

«Для цього у нас з вами є все – і матеріальні ресурси у вигляді матеріальних резервів всіх рівнів, і виконавці відновлювальних робіт, яких нам обіцяє надати Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Залишається тільки працювати – постійно і планово», – зауважив Вадим Філашкін.

Попередньо до департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації надходили відповіді на доручення голови ОДА щодо обсягів пошкодженого житлового фонду. У підсумку 886 будинків, де існує можливість безпечного проведення відновлювальних робіт, та які можна відновити силами особового складу ДСНС України, і лише військово-цивільна адміністрація Торецька надала інформацію, що пошкоджений житловий фонд у місті відсутній. 

Облдержадміністрація залучилась підтримкою керівництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій у частині виділення необхідної чисельності особового складу ДСНС для проведення відновлювальних робіт.