портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 7 травня 2020 року

Опубліковано 08 травня 2020 року, 10:19 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Опубліковано постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень
На Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади опубліковано постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень. Зокрема, буде дозволена робота перукарень, літніх майданчиків закладів громадського харчування, відвідування парків. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів № 343 від 4 травня. 

Прем'єр-міністр провів нараду з питань цифрової трансформації
За результатами наради було ініційовано створення цифрового Уряду та означено терміни подання міністерствами кандидатур на посади заступників Міністрів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Денис Шмигаль наголосив, що ситуація, яка виникла у зв'язку з поширенням пандемії, підштовхнула країну до максимального переходу в цифрове поле.

Максим Степанов: Медична реформа врахує інтереси пацієнтів та медиків
«За два роки ми домоглися зменшення кількості випадків захворюваності на туберкульоз, зменшення смертності від цієї хвороби, а також того, що Одеська область вийшла на перші позиції за показником вилікуваних від туберкульозу людей. Це той приклад, як треба і як ми будемо реформувати медицину. Має бути розумний підхід з урахуванням інтересів як пацієнтів, так і медичних працівників», – наголосив Міністр охорони здоров’я.

Арсен Аваков нагородив лікарів системи МВС, які допомагали італійським колегам у боротьбі із коронавірусом
«Для мене велика честь подякувати вам та вручити нагороди. Україна отримала не лише повагу італійців, а і колосальний досвід. І неможливо переоцінити те, що ви, попри потенційні загрози, зважилися на це відрядження», – сказав Міністр внутрішніх справ.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 7 травня в Україні 13691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало. Хворобу підтверджено у 933 дітей та 2 660 медиків. За добу зафіксовано 507 нових випадків.

В умовах складної економічної ситуації влада знаходить нові можливості соціальної підтримки мільйонів українців, – Марина Лазебна
«Соціальні ініціативи Уряду та Президента спрямовані на підвищення соціального захисту найбільш вразливих категорій населення. І надзвичайно важливо, що в умовах коронакризи та складної економічної ситуації влада знаходить нові фінансові можливості та форми підтримки мільйонів українців», – підкреслила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Уряд уповноважив Мінветеранів на виплату грошової компенсації за житло учасникам АТО/ООС та членам сімей загиблих
Кабінет Міністрів України передав повноваження від Міністерства соціальної політики України до Міністерства у справах ветеранів України щодо здійснення виплати грошової компенсації для придбання житла учасниками АТО/ООС з інвалідністю I-II груп та членами сімей загиблих учасників АТО/ООС, а також удосконалив механізм та порядок виплати цієї компенсації.

Мінветеранів і Координатор проектів ОБСЄ в Україні працюватимуть над розбудовою національної системи реабілітації постраждалих внаслідок збройної агресії на сході України
Міністр у справах ветеранів України Сергій Бессараб подякував представництву ОБСЄ в Україні за роботу, яку вони здійснюють у напрямку підтримки постраждалих внаслідок війни на сході України та наданні допомоги ветеранам у процесі психологічної адаптації.

Уряд вніс зміни до Порядку забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України
За словами Міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба, грошову компенсацію з державного бюджету отримають внутрішньо переміщені особи, які визнані учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни III групи у зв’язку з безпосередньою участю в АТО/ООС, потребують поліпшення житлових умов та перебувають не менш як один рік на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

У зв’язку з карантином Україна цьогоріч утримається від проведення масових заходів з відзначення 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Мінветеранів звертається до ветеранських організацій з проханням утриматися від організації та проведення масових заходів, не ставити під загрозу здоров’я ветеранів Другої світової війни, які через свій вік знаходяться в особливій групі ризику, а привітати їх телефоном або листівкою.

Мінфін: Обсяг фінансової підтримки України з боку МВФ не зміниться
У зв’язку з масштабною фінансово-економічною кризою в усьому світі через поширення COVID-19 та загальною економічною невизначеністю щодо тривалості й інтенсивності наслідків пандемії, Міжнародний валютний фонд змінив підходи до тривалості програм з країнами і пропонує варіант продовження співпраці з Україною за коротшою програмою кредитування Stand-By.

Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави
Мінекономіки разом із Державною службою зайнятості продовжує щотижневе інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.

Україна готова разом з НАТО долучитися до розробки спільних заходів із захисту Чорноморського регіону та боротьби з COVID-19 – Вадим Пристайко
Про це йшлося під час відеоконференцзв'язку, де учасники обговорили поточний стан та перспективи відносин Україна-НАТО, у тому числі цивільно-військову взаємодію з протидії COVID-19. Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України зазначив, що Україні та НАТО слід розробити стратегію стримування Росії у Чорноморському регіоні в інформаційному, економічному, правовому та військовому планах.

Дмитро Кулеба: Катар розгляне низку інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані в Україні
Міністр закордонних справ України провів телефонну розмову із заступником Прем’єр-міністра, Міністром закордонних справ Держави Катар Шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом бін Джассімом Аль Тані. Відповідно до домовленостей лідерів України та Катару, досягнутих у їхній телефонній розмові напередодні, Дмитро Кулеба запевнив у готовності до співпраці у сферах інвестицій, торгівлі, економіки, енергетики та продовольчої безпеки.

Україна та Польща обговорили підготовку до Саміту Східного партнерства
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з очільником МЗС Республіки Польща Яцеком Чапутовичем. Міністри обговорили питання двостороннього співробітництва, а також зусилля обох країн у протидії поширенню пандемії коронавірусу.

Консультативна місія ЄС передала прикордонникам захисні засоби, що допоможуть у боротьбі з COVID-19
Консультативна місія ЄС передала захисні рукавички та дезінфікуючі засоби Державній прикордонній службі України. «Це лише перша частина пакета підтримки», – зазначили у місії EUAM.

У Мінрегіоні відбулось засідання Комісії для оцінки та відбору інвестпрограм і проектів, що можуть реалізовуватись за рахунок ДФРР
«Наразі всі регіони, відповідно до доведених Мінрегіоном обсягів, уточнили переліки проектів, які фінансуються за кошти ДФРР у 2020 році: деякі проекти виключені, по частині проектів фінансування змінено, більше ста проектів додалось до переліку», – наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Ольга Буславець обговорила з Міністром енергетики Литви перспективні напрями співробітництва
В.о. Міністра енергетики та захисту довкілля України поінформувала колегу, що Мінекоенерго планує запустити аукціони ВДЕ та разом з Прем'єр-міністром України завершити дискусію з інвесторами в цей сектор, щоб заключити меморандум про зміну умов підтримки ВДЕ на добровільних засадах.