портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 9 грудня 2019 року

Опубліковано 10 грудня 2019 року, 10:26 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Держава знатиме про якість Інтернету в усіх соціальних об’єктах, – Олексій Гончарук
За словами Прем’єр-міністра України, це дозволить ефективно використати бюджетні кошти на підключення до широкосмугового доступу важливих соціальних об’єктів.

Гендерний компонент інтегрований у кожен із наших пріоритетів, – Юлія Соколовська
Рівність чоловіків та жінок – наскрізний компонент Міністерства соціальної політики України, який присутній у кожному із пріоритетних напрямків роботи відомства, визначених у Програмі діяльності Уряду.

Мінсоцполітики отримало майже 1000 пропозицій щодо розвитку сімейних форм виховання
Міністерство соціальної політики України протягом двох місяців отримало майже 1000 пропозицій від 170 батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, патронатних вихователів, 42 державних установ і організацій, 3 громадських організацій через гугл-форму, створену на офіційній сторінці міністерства у Facebook.

Чотири великі інвестори змагаються за концесію Херсонського морського порту
Заявки подали 4 великі інвестори, серед яких досвідчені портові оператори з України, Туреччини, Грузії та Швейцарії. Уже в першій декаді 2020 року буде обрано переможця прозорого конкурсу.

Нова митниця офіційно розпочала роботу
«Це ще тільки початок побудови нового держоргану, який буде справді працювати для платників податків», – наголосив Голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Валерія Коломієць: Наше завдання – забезпечити право мешканців Донецької і Луганської областей на юридичний захист з боку держави
«Полегшення доступу до правосуддя є однією з найбільших умов для того, щоб люди могли повертатись в нашу державу і в подальшому пов'язувати своє життя саме з Україною», – зазначила заступник Міністра юстиції.

Ольга Оніщук: За 100 днів діяльності Уряду скасовані сотні незаконних реєстраційних дій в державних реєстрах
«Новий склад антирейдерської комісії ретельно розглядає кожну скаргу на дії державних реєстраторів, та захищає людей, які стали жертвами рейдерських захоплень за останні роки. Головним результатом є зменшення корупційних ризиків та забезпечення прозорості діяльності комісії», – зазначила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації.

Команда Донецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стала переможцем у змаганнях в Республіці Білорусь
Конкурсне випробування складалося з шести практичних завдань, що моделювали різноманітні ситуації з загрозою життю людини, та одного теоретичного, яке складалося з 200 тестових питань.

Держгеокадастр про результати земельних аукціонів за період з 29 листопада по 6 грудня
За тиждень територіальними органами Держгеокадастру до загального переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які пропонуються до продажу на земельних торгах у формі аукціону, включено 92 земельні ділянки загальною площею 1597,48 гектара.

На здобуття Премії імені Лесі Українки цього року висунуто 45 творів
Також для участі у конкурсі видавцями подано роботи українських художників-графіків до 8 книжкових видань для дітей.