портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест новин Уряду від 9 квітня 2020 року

Опубліковано 10 квітня 2020 року, 10:43 , Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Прем’єр-міністр провів селекторну нараду з міськими головами та очільниками ОДА
Денис Шмигаль повідомив учасникам селекторної наради, що головна мета цієї онлайн-зустрічі – інформування та обговорення проблем, які стосуються, насамперед, поетапного виходу з карантину та поступового відновлення економіки.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19
За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 224 нові випадки.

ПЛР-дослідження на COVID-19 проводять 37 державних та дві приватні лабораторії – Ігор Кузін
«Хочу ще раз нагадати, що кількість підозр, які отримує Центр громадського здоров’я, або обласні лабораторні центри МОЗ не дорівнює кількості досліджень. Досліджують зразки осіб, яким встановлено підозру, контактних та тих, хто одужав для зняття діагнозу», – наголосів Ігор Кузін.

Україна отримає додаткові таблетовані препарати для лікування хворих на COVID-19
«МОЗ робить усе можливе, щоб максимально ефективно боротися з коронавірусом. Тому ми звернулися до виробників з проханням надати нам гуманітарну допомогу. Цієї кількості препарату вистачить для лікування понад 22 тисяч хворих на COVID-19», – заявив Максим Степанов.

Прем’єр-міністр провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади
Денис Шмигаль повідомив Посла Канади про кроки, які Уряд робить у протидії поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема щодо підтримки медичних працівників, соціально вразливих верств населення, людей, що втратили роботу, малого та середнього бізнесу.

Заява Міністерства закордонних справ України у зв’язку із обговоренням у Раді Безпеки ООН питання розслідування збиття літака МН17
У Нью-Йорку за ініціативи Російської Федерації Рада Безпеки ООН провела закриті консультації щодо початку судових засідань у справі про притягнення до відповідальності перших чотирьох обвинувачуваних у збитті літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17.

Україна і Швеція продовжуватимуть взаємодію під час шведського головування в ОБСЄ у 2021 році
Відбулася телефонна розмова Міністра закордонних справ України з Міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде. Дмитро Кулеба поінформував шведську колегу про розвиток переговорів у форматі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та у Нормандському форматі. Анн Лінде підтвердила незмінність позиції Швеції щодо необхідності збереження санкційного тиску на Росію до повного виконання Москвою своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями та деокупації АР Крим.

Сергій Бессараб провів відео-конференцію щодо координації роботи ветеранського середовища та Міністерства у боротьбі із коронавірусом
«Ветеранська спільнота – найактивніша частина українського суспільства. Ми захищали країну від зовнішнього ворога і, звичайно, не можемо стояти осторонь нинішньої непростої ситуації в країні. Мінветеранів і українці цінують готовність ветеранів вже сьогодні  активно долучитися до боротьби з пандемією,  але  прошу усіх не забувати про збереження власного здоров’я і необхідність дотримуватися карантинних заходів», – зазначив Міністр у справах ветеранів.

Одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень пенсіонери та інші незахищені верстви населення отримають автоматично
Як повідомила Міністр, Уряд визначив порядок виплати одноразової допомоги в сумі 1 тисяча гривень для пенсіонерів, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадян, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

На період карантину при Мінветеранів працюватиме оперативний штаб координації надання допомоги
Відповідно до наказу оперативний штаб діятиме на період  карантину і здійснюватиме щоденний моніторинг звернень ветеранів війни та членів сімей загиблих воїнів щодо задоволення їх життєвих потреб та надання їм побутових послуг.

Мінсоцполітики контролює ситуацію щодо забезпечення захисту прав дітей та соціальної підтримки сімей з дітьми в умовах карантину
У зв’язку із запровадженням в Україні активних карантинних заходів Міністерство соціальної політики розробило та надіслало обласним та Київській міській державним адміністраціям рекомендований алгоритм дій щодо захисту прав дітей та соціальної підтримки сімей з дітьми в умовах карантину.

Мінекономіки: Уряд дозволив ведення ще декількох видів господарської діяльності під час карантину
Кабінет Міністрів України підтримав пропозиції Мінекономіки та ухвалив зміни до постанови від 11 березня 2020 р. № 211, розширивши перелік дозволених під час карантину видів господарської діяльності. Рішення прийняте з метою пом’якшення впливу на економіку обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.

Укрпошта безкоштовно доставить паски додому, – Владислав Криклій
Укрпошта пропонує, не ризикуючи здоров’ям, замовити паску додому та доставить їх безкоштовно. Деталі щодо вартості паски – на сайті Мінінфраструктури. 

В Мінрегіоні обговорили порядок обсервації громадян, які прибуватимуть в Україну з інших країн
Як зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, Урядом було прийнято ряд змін до постанови КМУ №211, яка регулює певні правила на період епідемії коронавірусної хвороби, а також порядок обсервації для громадян України, котрі перетинають державний кордон.

Мін’юст та Офіс Генпрокурора посилюють співробітництво у справах ЄСПЛ щодо порушень РФ на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму
Заступник Міністра юстиції-Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина та заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов підписали Меморандум про співробітництво.

Міністри оборони України та США обговорили питання стратегічного партнерства
В умовах жорстких обмежень, викликаних світовою пандемією вірусу COVID-19, Міністр оборони України Андрій Таран продовжує підтримувати міжнародні зв’язки та активно комунікує зі своїми іноземними колегами. Так, 8 квітня відбулася його телефонна розмова з Міністром оборони Сполучених Штатів Америки Марком Еспером.