портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 07 листопада 2018 року

Опубліковано 07 листопада 2018 року, 17:24 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Ранкове зведення на 07:00 07 листопада 2018 року

Упродовж минулої доби, 06 листопада, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була напруженою, проте цілком контрольованою.

Противник 10 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 1 раз із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Російські окупаційні війська обстрілювали позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Зайцеве, Шуми, Новгородське, Верхньоторецьке, Піски, Красногорівка, Старогнатівка та Павлопіль.

На Донецькому напрямку, в районі населеного пункту Красногорівка противник застосовував міномети калібру 82 мм.

Для вогневого впливу, окупанти, в основному, використовували гранатомети та великокаліберні кулемети. Підрозділи Об'єднаних сил діяли адекватно ситуації.

Упродовж минулої доби один військовослужбовець Об’єднаних сил був поранений.

За даними розвідки, 6 листопада, 2-х окупантів було знищено, ще 2 - отримали поранення.

Протягом поточної доби противник вогонь по наших позиціях не відкривав.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук


Латвія планує відкрити консульство на Донеччині

Про це говорив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць з Парламентським секретарем Міністерства оборони Латвійської Республіки Вієстурсом Силениексом під час зустрічі з латвійською делегацією в Донецькій облдержадміністрації.

Крім того, представники Національної Гвардії та Національних Збройних сил Латвійської Республіки, які увійшли до складу делегації, зазначили, що приїхали в Україну повчитися й перейняти досвід, зокрема, управлінський та військовий, набутий Україною за роки опору російської збройної агресії. Домовилися про обмін досвідом щодо створення загонів самооборони, організації роботи військово-цивільних адміністрацій, військових капеланів тощо.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації


Делегація Посольства Японії в Україні відвідала навчальні заклади на сході України, які підтримує ЮНІСЕФ

Сьогодні делегація Посольства Японії в Україні під керівництвом Надзвичайного та Повноважного Посла пана Шігекі Сумі відвідала школи у Донецькій області, які постраждали від конфлікту. Метою візиту було ознайомлення з ходом виконання проектів, які реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Уряду Японії.

З початку конфлікту Уряд Японії надає гуманітарну підтримку Донецькій і Луганській областям через ЮНІСЕФ. Станом на сьогодні загальна вартість допомоги від Японії становить 8,9 млн дол. США.

Зокрема, у 2018 році Уряд Японії виділив ЮНІСЕФ 300 тис. доларів США для  поліпшення умов навчання дітей у 12 школах поблизу "лінії розмежування" на сході України. Ці кошти були направлені на придбання меблів, спортивного обладнання та навчальних матеріалів. Це також дозволило  ЮНІСЕФ провести навчальні заходи з питань мінної небезпеки для 1800 школярів та тренінги для 100 вчителів щодо психологічної допомоги. Ця діяльність допомагає дітям і вчителям краще долати щоденні виклики, пов'язані з конфліктом.

Делегація відвідала загальноосвітні школи у Світлодарську й Новолуганському в Донецькій області. В одній зі шкіл делегація взяла участь у медіа-брифінгу та церемонії, під час якої Посол передав школі спортивне обладнання та навчальні матеріали.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації


У Бахмуті завершили ремонт коледжу мистецтв імені Івана Карабиця

Наразі завершили ремонт другого корпусу Бахмутського коледжу мистецтв імені Івана Карабиця. Будівля двоповерхова, обладнана аудиторіями для індивідуальних та групових занять. Також є концертна зала, хореографічний клас з окремо облаштованими роздягальнями, душовими та кабінет для практичних занять гримерів.

Директор коледжу В’ячеслав Паржицький зазначає, що обладнання в приміщеннях коледжу є унікальним, бо виготовлене за індивідуальним замовленням українськими майстрами.

Будівлю термомодернізували, застосували енергоефективні технології, що дозволяють суттєво знизити витрати на опалення та освітлення корпусу. На ремонт та обладнання другого корпусу витратили 13,2 млн грн.

Планується також відремонтувати перший основний корпус коледжу та гуртожиток. Нині там тривають зовнішні роботи, невдовзі розпочнуться і роботи внутрішні. Підрядники обіцяють до 1 вересня 2019-го повністю відновити дві будівлі.

Суттєво поліпшили і матеріальну базу училища. З обласного бюджету виділили 3,8 млн грн й повністю замінили інструменти – придбали 13 акустичних та 12 електронних піаніно «Yamaha», комплект литавр «Adams», духових інструментів тощо. Інструментарій комплексно ще не оновлювали, тому В'ячеслав Паржицький впевнений, що студенти оцінять нове придбання.

Зараз в училищі навчається 170 студентів за спеціальностями «Теорія музики», «Естрадний спів», «Музичне мистецтво», «Хорове диригування». У планах - відкриття напрямків з хореографії та аудіовізуального мистецтва, що дозволить збільшити кількість студентів до 350.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації


Майже 54 мільйона гривень надходжень додатково забезпечено аудитом Донеччини до бюджету

Фіскальна служба Донеччини підтримує курс Уряду щодо уникнення необґрунтованих перевірок та зменшення тиску на бізнес. Так, підрозділами аудиту фіскальної служби Донецького регіону першочергова увага приділяється проведенню перевірок суб’єктів господарювання, щодо яких у фіскальної служби є питання та які мають ризики щодо несплати податків і зборів в своїй діяльності. Таким чином, підприємства з мінімальним набором ризиків не потрапляють до заходів планового аудиту.

За січень-жовтень 2018 року фахівці підрозділів аудиту ГУ ДФС у Донецькій області провели 569 документальних перевірок, за результатами яких донараховано податкових зобов’язань на 506,5 млн гривень. Крім того, в ході перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 537,0 млн грн, що упередило несплату податку на прибуток у майбутньому на 96,7 млн гривень.

Також за 10 місяців 2018 року підрозділами аудиту Донеччини додатково забезпечено надходжень до державного бюджету у сумі 53,6 млн гривень. За результатами проведених документальних перевірок поточного року до бюджету надійшло 30,8 млн гривень.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації


Делегація Посольства Австрійської Республіки відвідала Донецьку ОДА

6 листопада керівник апарату Донецької облдержадміністрації Олег Свинаренко та керівники структурних підрозділів Донецької ОДА зустрілися з делегацією Посольства Австрійської Республіки в Україні. На засіданні розглянули основні виклики, які постають перед облдержадміністрацією,  зміни, які відбулись після початку проведення ООС, стан гуманітарної ситуації в регіоні та потреби у гуманітарній допомозі. Одними з гострих питань також були підготовка до проведення президентських та парламентських виборів у 2019 році в районі проведення ООС та економічний розвиток області.

Керівник апарату Донецької облдержадміністрації зазначив, що не дивлячись на всі зусилля влади, стан в області все ж таки залишається напруженим.

Особливу увагу також приділили кількості переселенців, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення ООС.

Надзвичайний і Повноважний посол Австрійської Республіки в Україні пані Герміне Поппеллер зауважила, що для Австрійської Республіки є дуже важливим підтримувати ділові стосунки з Україною.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації


Кабмін виділив 500 млн грн на зарплати шахтарям

Кабінет міністрів України виділив 500 млн гривень на покриття збитків державних шахт і виплату зарплат шахтарям. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні на засіданні Кабміну.

"Ми сьогодні приймаємо рішення про виділення 500 млн на покриття збитків українських шахт, які перебувають у державній власності, на виплату заробітних плат", - сказав Гройсман.

Прем'єр також додав, що необхідно реформувати вугільну галузь.

"Тут потрібно робити глибоку реформу, яку має запропонувати Міністерство енергетики та вугільної промисловості, щоб не допускати заборгованості", - додав Гройсман.

За матеріалами сайту «Остров»


Кабмін направив Донецької області 3,4 млн гривень для виплати допомоги на сиріт

Кошти виділили за рахунок економії в бюджеті Київської області.

Кабінет міністрів України направив Донецькій області майже 3,4 млн гривень для виплати допомоги на дітей-сиріт. Відповідні документи є в розпорядженні РБК-Україна.

Повідомляється, що прийнято розпорядження, яке передбачає збільшення на 3 385,5 тис. Гривень субвенції місцевому бюджету Донецької області за рахунок економії відповідних коштів в місцевому бюджеті Київської області. Додаткові кошти дозволять забезпечити виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також кошти будуть виплачені батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях.

За матеріалами сайту «РБК-Україна»


Прокуратура домоглась передачі гідротехнічної споруди вартістю понад 1 млн грн у власність територіальної громади

Органи прокуратури Донецької області вживають дієві заходи щодо забезпечення реального виконання судових рішень за позовами прокурора з питань державної та комунальної власності.

Зокрема, Артемівською місцевою прокуратурою встановлено факт не передачі безхазяйного нерухомого майна – гідротехнічної споруди вартістю понад 1 млн грн, що знаходиться на водному об’єкті загальнодержавного значення у с. Міньківка Бахмутського району, у комунальну власність.

 У зв’язку з цим прокуратурою до Артемівського міськрайонного суду подано заяву про передачу споруди у власність територіальної громади Соледарської міської ради.

 Після задоволення судом вказаної заяви прокуратурою вжито заходи щодо реальної передачі міськраді вказаної нерухомості, про що наразі внесено відповідний запис до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За матеріалами сайту Прокуратури Донецької області


На Донеччині Червоний Хрест запустив безкоштовний автобус для прифронтової зони

Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні запустив автобус від селища Опитне до Авдіївки.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні організував автобусний рейс, на якому жителі селища Опитне можуть дістатися в Авдіївку. Про це повідомляє прес-служба організації.

Зазначається, що найближчі магазини, банки, медичний пункт знаходяться саме в сусідній Авдіївці, але щоб туди потрапити, мешканцям Опитного доводиться долати шість кілометрів небезпечного шляху польовою дорогою.

«З 2016 року ми допомагаємо мешканцям Опитного, забезпечуючи їх продуктами та іншими необхідними речами. Нещодавно ми організували автобус, щоб вони могли безпечно добратися до Авдіївки й зробити необхідні покупки чи скористатися сервісами», — повідомили в організації.

За матеріалами сайту «Вчасно»


Тільки сьогодні в Мірнограде запустили котельні, які опалюють житловий фонд

Сьогодні, 7 листопада, були запущені останні 4 котельні, які подають тепло на 33 житлових будинки в місті Мирнограді. Про це на своїй сторінці в ФБ повідомила заступник Мирноградського міського голови Римма Дроздова.

Нагадаємо, що тисячі жителів Мирнограда, в тому числі діти і пенсіонери, змушені були знаходиться в холоді через борги тепломережі перед НАК «Нафтогаз України».

За інсайдерською інформацією, розголос в ЗМІ допоміг вирішити це питання в найкоротші терміни.

За матеріалами сайту DDK


ID та закордонпаспорти: є нюанси доставки документів в міста Донеччини

Для міст Донецької області є особливості з доставкою виготовлених паспортів громадянина України у вигляді ID-карти і закордонних паспортів, що впливає на терміни оформлення документів в місцевих відділеннях Державної міграційної служби (ДМС). Про це в інтерв'ю «Донецьким новинам» розповів начальник Покровського міського відділення ГУ ДМС України в Донецькій області Юрій Згонник.

Він зазначив, що терміни виготовлення ID і закордонних паспортів однакові для обох видів документа. «Згідно з нормативами: термінове виготовлення паспортів - до 10 днів, регламентний - 20 днів. Але в разі Покровська та інших міст Донецької області це - без урахування часу доставки. Справа в тому, що доставка у нас зараз проводиться непросто: документи формують в Києві, потім переправляє в Дніпро. Звідти вже спецпоштою (кур'єрами) - до нас. Така ось ланцюжок. В результаті, отримання паспорта в терміновому порядку затягується до 14 днів, в звичайному - до місяця », - пояснив Юрій Згонник.

«Раніше були більш тривалі затримки (і це стосувалося всієї України), які були пов'язані зі зростанням попиту на закордонні паспорти, які виникли в зв'язку з введенням безвізового режиму з Євросоюзом. Тоді термінове оформлення біометричного паспорта у нас займало місяць, а нетермінове - два-три місяці. Після того, як поліграфкомбінат "Україна" запустив другу лінію для друку бланків, ситуація нормалізувалася», - додав він.

При цьому для переселенців терміни можуть бути збільшені, бо це пов'язано з додатковим процесом ідентифікації особистості. 

«Це відноситься взагалі до людей, які спочатку отримували паспорт громадянина України в населеному пункті, який сьогодні перебуває на непідконтрольною території. У їхньому випадку затримка у видачі документа може пояснюватися проходженням ідентифікації, яка проводиться протягом двох місяців», - уточнив начальник міграційної служби Покровська.

За матеріалами сайту «Донецкие новости»