портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 29 листопада 2018 року

Опубліковано 29 листопада 2018 року, 15:53 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Ранкове зведення на 07:00 29 листопада 2018 року

Учора, 28 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 14 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому, противник чотири рази застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Так, протягом минулої доби, ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Золоте, Луганське, Шуми, Новгородське, Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Павлопіль та Гнутове.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу Кримського, хутора Вільного та Гнутового. Опорні пункти наших військ біля Луганського окупанти піддали вогневому впливу зі 120 мм мінометів.

Внаслідок бойових дій, два військовослужбовці Об'єднаних сил отримали поранення.

Від початку цієї доби противник два рази обстріляв оборонні укріплення наших військ. Поблизу Тарамчука і Гнутового окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

За даними розвідки, 28 листопада, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ було знищено та ще одного - поранено.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

 

«Ключ до успіху – системна та послідовна робота» - Євген Вілінський

В рамках засідання Ради регіонального розвитку перший заступник голови облдержадміністрації Євген Вілінський розповів про основні виклики, які стоять перед Донеччиною та пріоритетні напрямки розвитку.

«Пріоритети нашої діяльності обумовлені тими викликами, які стоять перед місцевою та регіональною владою. Звісно,  в першу чергу, найсерйозніша загроза для розвитку Донецької області – це збройна агресія Росії. Страждає інфраструктура, страждає житло. Також виклики, які сьогодні стоять перед Донеччиною – це скорочення чисельності населення та його старіння, зменшення обсягу іноземних інвестицій у бізнес та створення нових робочих місць. Гостра проблема – збільшення навантаження на і без того застарілу комунальну та соціальну інфраструктуру, в тому числі за рахунок значної кількості внутрішньо  переміщених осіб», - наголосив перший заступник очільника області.

Євген Вілінський зазначив, що необхідно переходити від «латання дір» та фрагментарних робіт  до проектів, які матимуть комплексне рішення проблем та забезпечать довготривалий ефект.

«Необхідно орієнтуватись на на цілі та пріоритети, визначені Стратегією розвитку області. Нагадаю, це – економічний розвиток та зростання зайнятості. Ми повинні забезпечити зростання економічної активності населення, використовувати інтелектуальний капітал, знання та інформаційні ресурси для того, щоб відійти від застарілої структури господарського комплексу та рухатися у напряму нової економіки», - зазначає Євген Вілінський.

Наступний пріоритет – підвищення спроможності місцевого самоврядування та підтримка загальноукраїнського курсу децентралізації.

Перший заступник очільника Донецької ОДА наголошує на тому, що спроможні об’єднані територіальні громади – це якісні послуги кожному жителю, незалежно від місця його проживання, завдяки належному транспортному сполученню, сучасним центрам надання адміністративних послуг, доступним соціальним офісам,  модерновим опорним школам та медичним закладам, що забезпечені необхідним обладнанням та фахівцями.

«Далі – всебічний людський розвиток. Інвестиції у людський капітал – це вимога сучасності, без якої неможливе становлення конкурентоздатних фахівців та задоволення професійних потреб на ринку праці», - зазначає Євген Вілінський. Він також наголошує, що всі ці ключові напрямки розвитку мають реалізуватись крізь призму європейського підходу, що важливі питання розвитку територій мають відбуватись із залученням громадськості.

«Ключ до успіху – системна та послідовна робота. Саме зараз кожна територія розробляє програми соціально-економічного розвитку саме на 2019 рік та наступні 2020 та 2021 роки, які вже погоджені облдержадміністрацією на відповідність стратегічним пріоритетам розвитку області. Ваші програми повинні включити ті проекти, які будуть визначені пріоритетними для діяльності у наступні три роки», - наголосив перший заступник очільника області.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації


«Тільки чітка стратегія гарантує розвиток регіону», - Олександр Куць

У Краматорську пройшло засідання Ради регіонального розвитку Донецької області. Участь у ньому взяли народні депутати України, міські голови, голови ОТГ, райдержадміністрацій та районних рад, керівники підрозділів обласної військово-цивільної адміністрації та центральних органів виконавчої влади, представники міжнародних організацій, наукових кіл, громадськості та бізнесу.

Очільник області звернувся до присутніх та зазначив, що сьогоднішнє засідання – крок до конструктивного діалогу щодо соціально-економічних питань кожної території нашої області, майданчик для підведення підсумків та визначення пріоритетів на майбутнє.

«12 листопада у Києві відбулось засідання Національної ради регіонального розвитку, під час якого Президент України Петро Порошенко  зробив декілька важливих акцентів.

Перший – необхідно об’єднати зусилля на усіх рівнях, в кожній сфері. Наше спільне завдання – консолідація заради розвитку: всеосяжного, сталого та зрозумілого для кожної людини. Мешканці повинні стати партнерами та активними учасниками регіональної політики, відчути на собі позитивні наслідки від дій влади», - наголосив Олександр Куць.

Також він розповів про пілотні проекти та пріоритетні реформи, які реалізуються на Донеччині, незважаючи на складні обставини.

«Нам вдалося подолати істотне падіння та стабілізувати ключові показники, які характеризують соціально-економічний розвиток регіону. Тільки за умови збереження системного підходу та формування чіткого плану дій на майбутнє ми зможемо забезпечити стабільність та поступовий рух вперед», - підкреслив голова Донецької облдержадміністрації.

Олександр Куць також визначив чіткі завдання для керівників міст, районів та ОТГ на найближчі 3 місяці – це розробка планів перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, які включать найважливіші проекти з розбудови місцевої інфраструктури: в першу чергу, створення або розвиток соціальних об’єктів та відкриття нових підприємств з додатковими робочими місцями.

«Головне, про що маємо пам’ятати – це консолідація зусиль та системний підхід. Ми маємо розуміти, що розвиток територій – це спільне завдання для кожного з нас», - наголосив керівник Донецької ОДА.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації


Словаччина детально вивчає конфлікт на Донбасі і готується очолити ОБСЄ

Словаччина в 2019 році почне головувати в ОБСЄ, але вже зараз веде серйозну підготовку до цього, зокрема детально вивчає питання врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Як передає кореспондент «Донецьких новин», про це сьогодні, 29 листопада, в ході міжнародної прес-конференції з безпеки в Києві, заявив представник України в Тристоронньої контактній групі з питання врегулювання збройного конфлікту на Донбасі Євген Марчук.

«З січня починає головувати в ОБСЄ Словаччина. Я вже двічі зустрічався в Братиславі з усіма керівниками, які займаються проблемою Донбасу. Скажу, що Братислава дуже детально готується. Я навіть можу порівняти: так ніхто з країн до свого головування не готувався. Не в образу іншим », - сказав він.

За його інформацією, Росія також формує своє бачення, і впливає на словацьку сторону, щоб нав'язати своє бачення її головування в ОБСЄ. «У зв'язку з цим тут дуже широке поле для нашої дипломатії, і воно не використано в повному обсязі. У Словаччині, як і в Україні, є і опозиція, є проросійські, є прозахідні сили. Але для нашої дипломатії зараз це дуже важливо в тому сенсі, що ці амбітні люди в Словаччині при своєму головуванні не хочуть, щоб було, як було, а хочуть проявити ініціативу. Ми їм розкрили досить широке поле реалій, які зараз відбуваються на Донбасі », - резюмував Марчук.

За матеріалами сайту «Донецкие новости»

 

Маріуполь за рівноправність: місто приєднається до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків

Маріуполь приєднається до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад. Таке рішення депутати міськради ухвалили під час чергової сесії, що пройшла вчора.

Спочатку буде розроблятися план дій, а потім підпишуть документ, який передбачає допомогу місцевим органам самоврядування досягти рівності в громадах, повідомляє прес-служба міськради.

Хартію розробив Рада європейських муніципалітетів і регіонів в 2004 році. Документ закликає регіональні та місцеві органи влади взяти на себе зобов'язання використовувати існуючі повноваження і партнерства для досягнення більшої рівності своїх громадян.

Підписання Хартії дозволяє органам місцевого самоврядування продемонструвати відданість принципам рівності жінок і чоловіків і зобов'язання реалізувати їх на території своєї діяльності. Для цього кожен орган-підписант розробляє план дій для досягнення рівності, де визначать пріоритети, дії і ресурси для їх організації.

За матеріалами сайту mrpl.city

 

Перший мобільний Центр надання адміністративних послуг запрацював в Лимані

Перший мобільний Центр надання адміністративних послуг запрацював в Лимані, - повідомляє прес-служба Лиманського міськради.

Обслуговуванням фахівцями ЦНАП не виходячи з дому можуть скористатися люди похилого віку, люди з постійними і тимчасовими проблемами здоров'я, а також ті, кому важко пересуватися.

Першою в Донецькій області такий підхід до обслуговування населення впроваджує Лиманська об'єднана територіальна громада. Це стало можливим завдяки нещодавно отриманим від ПРООН мобільних кейсів для віддаленої роботи ЦНАП. 27 листопада послуга "Мобільний адміністратор" здійснила свій перший виїзд.

На перший виклик мобільного ЦНАП разом з фахівцями міської ради виїхав і міський голова Петро Цимідан. "Я залишився повністю задоволений побаченим. По-перше, це сучасне оснащення цієї валізи - він може робити все необхідне, що робить фахівець міськради на своєму звичайному робочому місці. По-друге, це професійна робота фахівців нашого Центру надання адміністративних послуг - за короткий термін , в середньому 20 хвилин, вони будуть надавати послугу людям, які в даний час з різних причин не можуть дістатися до міської ради. до речі, в даний час перелік доступних обслуговування мобільним чином нараховує 112 видів послуг Лиманського ЦНАП ", - сказав мер.

Першу послугу від мобільного ЦНАП отримала 85-річна жителька смт Новоселівка Марія Марченко. Перереєстрація жінки за новою адресою проживання зайняла 20 хвилин, велика частина часу пішла на підключення модему до мережі інтернет.

"Перебуваючи тут, на місці проживання замовника послуги, співробітник Центру надання послуг Лиманського громади може відсканувати документи, зробити необхідні копії, оформити бланки заяв і роздрукувати їх. Цей чемодан мобільного ЦНАП має різноманітне необхідне обладнання для повноцінного надання адміністративних послуг. Цікава і дуже важлива можливість вести запис розмови з замовником: ми попереджаємо кожного клієнта, який обслуговується мобільним кейсом, що його розмова з фахівцем буде записаний і буде служити двостороннім гарантом прозорості надання адмінпослуги ", - коментує свою роботу заступник начальника ЦНАП Лиманського міської ради Наталія Юдіна.

"Кожен працівник ЦНАП з великою відповідальністю ставиться до питання конфіденційності клієнта", - додає начальник ЦНАП Лиманського міської ради Марина Ройко - "Чемодан закривається на ключ, а спеціалізовані програми для роботи адміністратора Центру мають доступ тільки при наявності паролів".

Щоб реалізувати право на отримання послуг "Мобільний адміністратор" у себе вдома і процедуру замовлення виїзду фахівця літні люди, люди з постійними і тимчасовими проблемами здоров'я, а також ті, кому важко пересуватися, повинні надати документальне підтвердження свого стану довідкою від лікаря. Вже заручившись цим документом, наступним кроком є делегування замовником свого уповноваженої особи: ця людина вже особисто звертається в Центр, замовляє необхідну послугу з переліку доступних до обслуговування мобільних чином і демонструє довідку від лікаря. З цього моменту, протягом 3-х днів, фахівець виїзного обслуговування ЦНАП повинен виконати замовлену послугу.

За матеріалами сайту «Остров»