портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Ключ до успіху – системна та послідовна робота» - Євген Вілінський

Опубліковано 29 листопада 2018 року, 14:08 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

В рамках засідання Ради регіонального розвитку перший заступник голови облдержадміністрації Євген Вілінський розповів про основні виклики, які стоять перед Донеччиною та пріоритетні напрямки розвитку.

«Пріоритети нашої діяльності обумовлені тими викликами, які стоять перед місцевою та регіональною владою. Звісно,  в першу чергу, найсерйозніша загроза для розвитку Донецької області – це збройна агресія Росії. Страждає інфраструктура, страждає житло. Також виклики, які сьогодні стоять перед Донеччиною – це скорочення чисельності населення та його старіння, зменшення обсягу іноземних інвестицій у бізнес та створення нових робочих місць. Гостра проблема – збільшення навантаження на і без того застарілу комунальну та соціальну інфраструктуру, в тому числі за рахунок значної кількості внутрішньо  переміщених осіб», - наголосив перший заступник очільника області.

Євген Вілінський зазначив, що необхідно переходити від «латання дір» та фрагментарних робіт  до проектів, які матимуть комплексне рішення проблем та забезпечать довготривалий ефект.

«Необхідно орієнтуватись на на цілі та пріоритети, визначені Стратегією розвитку області. Нагадаю, це – економічний розвиток та зростання зайнятості. Ми повинні забезпечити зростання економічної активності населення, використовувати інтелектуальний капітал, знання та інформаційні ресурси для того, щоб відійти від застарілої структури господарського комплексу та рухатися у напряму нової економіки», - зазначає Євген Вілінський.

Наступний пріоритет – підвищення спроможності місцевого самоврядування та підтримка загальноукраїнського курсу децентралізації.

Перший заступник очільника Донецької ОДА наголошує на тому, що спроможні об’єднані територіальні громади – це якісні послуги кожному жителю, незалежно від місця його проживання, завдяки належному транспортному сполученню, сучасним центрам надання адміністративних послуг, доступним соціальним офісам,  модерновим опорним школам та медичним закладам, що забезпечені необхідним обладнанням та фахівцями.

«Далі – всебічний людський розвиток. Інвестиції у людський капітал – це вимога сучасності, без якої неможливе становлення конкурентоздатних фахівців та задоволення професійних потреб на ринку праці», - зазначає Євген Вілінський. Він також наголошує, що всі ці ключові напрямки розвитку мають реалізуватись крізь призму європейського підходу, що важливі питання розвитку територій мають відбуватись із залученням громадськості.

«Ключ до успіху – системна та послідовна робота. Саме зараз кожна територія розробляє програми соціально-економічного розвитку саме на 2019 рік та наступні 2020 та 2021 роки, які вже погоджені облдержадміністрацією на відповідність стратегічним пріоритетам розвитку області. Ваші програми повинні включити ті проекти, які будуть визначені пріоритетними для діяльності у наступні три роки», - наголосив перший заступник очільника області.