портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Інформаційна безпека Донецької області значно покращилась», - Артем Біденко

Опубліковано 14 червня 2017 року, 18:21

Члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики під час офіційного візити до Донецької області відвідали прифронтову Авдіївку для моніторингу інформаційної безпеки и прилеглих до лінії розмежування районах.

Представники делегації оглянули ретранслююче обладнання, розміщене у Авдіївці. Голова військово-цивільної адміністрації міста Павло Малихін повідомив, що після переносу обладнання з Очеретиного значно посилилась якість телевізійного та радіосигналу. Він підкреслив, що зараз у місті транслюються два українські телеканали та три – бойовиків, а декілька років тому містяни дивились лише канали терористів, кількість яких була значно більшою.

Експерт організації «Інформаційна безпека» Тетяна Попова заявила, що Донеччина потребує власне радіо накшталт «Крим. Реалії». Його сигнал має покривати максимальну площу області, а сам контент – нести корисну інформацію для жителів регіону. Вона також зазначила значне покращення стану інформаційного простору області, адже на її теренах розміщується все більше передавачів, виходять газти, які безкоштовно поширюються серед мешканців області.

За словами Державного секретаря Міністерства інформаційної політики Артема Біденко, зараз на підконтрольній українській владі території розміщюється понад 100 ретрансляторів та будується декілька телевеж. Вони мають закрити «прогалини» у сигналі українських мовників та зменшити вплив російської пропаганди на мешканців Донеччини.

«Ми були у Донецькій області місяць тому, проте я вже можу зазначити значне покращення стану інформаційної безпеки на цих територіях. Почали працювати нові фідери, які посилюють сигнал та розширюють його географію, оптимізюється їх мережа для максимальної ефективності. Цього року ми почнемо випуск газети «Донбас інформ», яка буде виходити накладом 80 тисяч примірників та безкоштовно розповсюджуватися на КПВВ та серед населення міст, прилеглих до лінії розмежування», - заявив Артем Біденко.

У Авдіївці члени Комітету на власні очі побачили роботу передавачів та поспілкувались з місцевими мешканцями, які розповіли про те, які передачі дивляться та яким каналам більше довіряють. Народні депутати врахують цю інформацію у подальшій роботі Комітету.

Також нардепи відвідали дівчинку, сім’я якої загинула внаслідок ворожого обстрілу. За ініціативи голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського, зараз у квартирі бабусі дівчинки проводять ремонт для того, щоб зробити житло комфортним для дитини.

Представники делегації зустрілись з бійцями 72 окремої механізованої бригади та передали книжки, у тому числі за авторством секретаря РНБО Олександра Турчинова та з його автографами. Солдати оцінили такий подарунок та повідомили, що на деяких позиціях вже сформувались справжні бібліотеки.

Окремо народні депутати оглянули Авдіївський коксохімічний завод та ознайомились з принципами роботи містоутворюючого підприємства.       

P1650421 P1650422 P1650433 P1650435 P1650439 P1650451 P1650452 P1650453 P1650459 P1650465 P1650469 P1650486 P1650492

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою