портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 01 серпня 2018 року

Опубліковано 01 серпня 2018 року, 17:53

На Донеччині поліція та Київстар запустили соціальний проект з розшуку зниклих дітей

В Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області відбулася презентація спільного проекту Національної поліції України та ПрАТ «Київстар» «Пошук дітей». Вперше він був запущений у Києві в рамках меморандуму про співпрацю, підписаного сторонами 30 серпня 2017 року, після чого його почали впроваджувати в регіонах. Сьогодні інформаційний сервіс стартував в Маріуполі.

Механізм проекту «Пошук дітей» такий: поліцейські збирають всю інформацію про зниклого та за письмовим дозволом рідних спрямовують її до «Київстар». Мобільний оператор робить смс-розсилку абонентам, які знаходилися у радіусі 1-3 км від місця можливої пропажі дитини.

У короткому повідомленні – дані дитини та посилання на сторінку поліції в фейсбуці, присвячену пошуку дітей, де є розширена інформація про зниклого. Якщо перехожий побачив схожу дитину, він може зателефонувати на лінію 102.

За матеріалами сайту «Національної поліції»

Тренінг «Зовнішнє позиціонування та маркетинг громади» в рамках проекту «Мери за економічне зростання»

Делегація Краматорської міської ради взяла участь у тренінгу «Зовнішнє позиціонування та маркетинг громади», який відбувся у місті Київ в рамках проекту «Мери за економічне зростання» (M4EG) .

Ініціатива «Мери за економічне зростання» прагне створити розгалужену регіональну професійну спільноту, що вимагатиме певного залучення членів Ініціативи, проте водночас створить для її членів можливості значної підтримки експертів та колег з інших муніципалітетів, сприяння у поширенні історій успіху, а також інші значні економічні, політичні та репутаційні переваги.

Під час тренінгу були визначені сучасні тренди інвестування та маркетингу, що сприяє промоції  місцевого економічного та інвестиційного потенціалу громад.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради 

Профорієнтаційна робота у таборі відпочинку

Фахівці Бахмутського МЦЗ провели інтерактивні профорієнтаційні заходи з учнями 6-10 класів загальноосвітніх шкіл міста Бахмут, які відпочивають в дитячому оздоровчому таборі "Вогник».

Під час розважально-пізнавальних заходів, які по черзі пройшли у різних загонах, дітям розповіли про актуальні на ринку праці професії, використовуючи професіографічні паспорти, врахування особистих якостей при виборі професії та можливість проходження профдіагностичного обстеження, а також про послуги, які надає служба зайнятості молоді. В цікавій ігровій формі пройшов конкурс «Якби я був», де діти розповідали про те, що б вони робили, якщо б працювали за професією адвокат, лікар, кухар. Усі охочі змогли взяти участь в конкурсі малюнків на асфальті "Моя майбутня професія", де потрібно було не тільки намалювати свою професію, а й цікаво представити її.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

У Маріуполі продовжують утеплювати багатоповерхові будинки

Фасад будинку №7 по вул. 130 Таганрозької дивізії утеплюють за рахунок коштів обласного бюджету. Це вже десятий будинок, який утеплюється за обласною програмою «Утеплення будинків». Роботи тут розпочато у березні. Половина вже виконана. До осені планується їх завершити. Вартість робіт 9,4 млн грн.

Капітальний ремонт з утеплення житлового будинку виконується скловолокном 100 мм. Старий утеплювач окремих квартир демонтується. Майже закінчені роботи з утеплення горищного перекриття. Монтаж утеплювача та штукатурні роботи виконані на 30%, паралельно виконується устрій вимощення.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольці - учасники всеукраїнської командної гонки на велосипедах

У місті Хмельницький відбувся відкритий чемпіонат України в командній гонці та гонці-критеріум на велосипедах. Також пройшли всеукраїнські змагання в груповій гонці серед юнаків і дівчат.

На чемпіонаті України виступили спортсмени КДЮСШ «Атлетик». Так, Діана Малинова посіла третє місце на даних змаганнях, а в гонці-критеріум стала п'ятою. Маріуполець Іван Хмара здобув восьме місце.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольці виступили на всеукраїнських змаганнях з веслування

У Дніпрі відбувся чемпіонат України з веслування на байдарках і каное. Змагання проводилися серед вихованців закладів фізичної культури і спорту. Маріупольці також взяли участь у чемпіонаті.

Місто представляли вихованці КДЮСШ «Атлетик».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Відпочинок у таборі міста Авдіївка

З метою створення необхідних умов для організації відпочинку та зайнятості дітей, профілактики дитячої бездоглядності та зміцнення здоров'я, забезпечення безпеки та творчого розвитку дітей в період літніх канікул на базі Будинку дитячої та юнацької творчості створений табір з денним перебуванням для дітей пільгових категорій «Антошка».

Під час ІІІ зміни у дітей було насичене, веселе та цікаве життя. Для них були проведені різноманітні конкурси та змагання, вікторини, дивовижні прогулянки та екскурсії, вихованці були постійними відвідувачами міського музею, у якому для дітей проводились цікаві ігротеки, а також заняття з виготовлення іграшок, сувенірів, з малювання у різних цікавих техніках. Успішно пройшов у таборі конкурс малюнків на асфальті   «Хай завжди буде мир!». Також діти підготували та взяли участь у чудовому концерті «Ми –талановиті!».

За матеріалами сайту Авдіївської міської ради

Презентація програми та ідеї Фестивалю «З країни в Україну» у Торецьку

У Центрі розвитку для молоді та дітей «TEENДІМ» відбулась зустріч команди організаторів фестивалю «З країни в Україну» м. Торецьк та представників військово-цивільної адміністрації Торецька, житлово-комунального господарства, культурної та освітньої галузей міста.

Торецька команда організаторів презентувала програму та ідею Фестивалю - запропонувати мешканцям міста дізнатись більше про історію міста та відомих особистостей в різних професійних сферах.

За матеріалами сайту Торецької ВЦА

У жителів Родинського з'явилося унікальне місце відпочинку

Навесні 2018 року в парку міста Родинське почалися масштабні роботи по відновленню і реконструкції. Ініціатором благоустрою виступив депутат Покровської міської ради і меценат Сергій Андрійченко.

За кілька місяців занедбаний парк перетворився в улюблене місце відпочинку мешканців. В самому серці парку з'явився еко ставок з красивим кованим містком, фонтаном і живими рибками.

Встановлено дитячі та спортивні майданчики.

Також, для любителів шахів і шашок встановлені столи і лавки для гри.

Родзинкою оновленого парку став контактний зоопарк. Тут є і білки, і єноти, і поні, і кролики, і безліч інших тварин.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації