портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янському районі впровадили заходи безпеки від африканської чуми

Опубліковано 01 серпня 2018 року, 17:44

Сьогодні в Слов’янському районі відбулось засідання щодо вживання організаційних, ветеринарно-санітарних та господарських заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней с. Долина та недопущення розповсюдження вірусу на території Слов’янського району. На заході були присутні директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергій Натрус, голова райдержадміністрації Євген Данилюк, представники Національної поліції, ДСНС та мешканці села.

Власників домогосподарств запевнили, що немає приводу для паніки – ніякої загрози життю та здоров’ю не виявлено завдяки впровадженим заходам безпеки та локалізації розповсюдженню вірусу.

У стислі терміни в селі Долина було вирішено облаштувати дезбар’єр та карантинні пости на в′їздах та виїздах до заражених селищ, створити групи для умертвіння тварин, зняти прошарок землі, де утримувалися свині, і разом з гноєм закопати у місці спалення трупів тварин на глибині не менше 1,5 метри.

«Наразі селище Долина та Краснопілля входять в зону зараження африканською чумою, в Долині вже введений карантин. Учора ми отримали результати аналізів, а вже сьогодні усі свині в радіусі 3 км будуть знищені. Господарям будуть гарантовано компенсовані збитки, виходячи з живої ваги тварин», – зауважив директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергій Натрус.

У найближчих населених пунктах також введені заходи безпеки. Сюди попала територія в радіусі 10 км від зовнішніх меж зони захисту, до якої ввійшли с. Богородичне Долинської сільської ради, м. Святогірськ, с. Титянівка, с. Маяки, с. Сидорове Маяківської сільської ради, с. Новомиколаївка Черкаської ОТГ.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації


Інші новини за темою