портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 02 серпня 2018 року

Опубліковано 02 серпня 2018 року, 17:50

Сервісні центри МВС в Донецькій області приєдналися до "буккросингу"

Буккросинг - традиція залишати книги на спеціально обладнаних полицях, щоб люди мали можливість їх прочитати або навіть взяти з собою, замість залишивши свою книгу.

Клієнти щодня проводять в сервісних центрах МВС від 20 хвилин до 2-3 годин. Тепер в період очікування вони мають можливість почитати українських авторів, мотиваційну літературу, іноземні книги.

Книжкова полиця - вже існує в двох оновлених сервісних центрах МВС в Донецькій області (Маріуполь і Бахмут). На черзі відкриття сервісних центрів МВС нового зразка в в м. Волновасі, Покровську, Краматорську.

Міська влада компенсуватиме вартість проїзду учнів, що відвідують літні розвивальні табори

Рішенням виконавчого комітету Краматорської міської ради були внесені зміни до Порядку надання пільг на проїзд у міському транспорті учням закладів загальної середньої освіти міста Краматорська, затвердженого рішенням виконкому міської ради від 18.03.2015 № 122 «Про затвердження порядку надання пільг на проїзд у міському транспорті учням загальноосвітніх навчальних закладів м. Краматорська».

Відповідно до внесених змін, на період функціонування розвивальних літніх таборів при закладах загальної середньої освіти для обдарованих дітей відтепер будуть передбачені пільги на проїзд у міському автотранспорті для учнів, які відвідують розвивальні літні табори при закладах загальної середньої освіти та перебувають за межею пішохідної доступності до цих закладів. Пільги на проїзд учнів встановлюються в розмірі повної вартості квитка на автотранспорт до місця функціонування таборів та додому.

В Бахмуті збудують перше в Україні відділення невідкладної допомоги Європейського зразку

У малій залі Бахмутської міської ради відбулася зустріч Бахмутського міського голови Олексія Реви з представниками міжнародного комітету Червоного Христа в Україні де присутні обговорили перспективи та плани створення Відділення невідкладної допомоги Європейського зразку у Бахмуті.

У ході зустрічі експерт з медичних питань МКЧХ Віталій Стецик презентував присутнім проект Відділення невідкладної допомоги, де постраждалим у надзвичайних ситуаціях чи пацієнтам, життя яких залежить від негайних реанімаційних чи підтримуючих дій, зможуть оперативно надати негайну допомогу для недопущення смерті чи загострення стану постраждалого чи групи постраждалих осіб.

Переселенці отримали комплекс послуг від служби зайнятості

У рамках загальнообласних інформаційно-консультаційних заходів щодо сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб відбулася зустріч на базі бізнес-центру «Галакс» за участю громадської організації «Центр соціальної адаптації постраждалих під час проведення АТО» з людьми, які постраждали від конфлікту.

Фахівці центру зайнятості проінформували учасників зустрічі про права та обов’язки безробітних, можливості проходження професійного навчання, у т. ч. про переваги отримання ваучера, особливості оформлення трудових відносин для переселенців, юридичні аспекти ведення підприємницької діяльності, необхідність дотримання роботодавцями вимог законодавства в частині виплати заробітної плати, сплати страхових внесків, використання робочого часу працівників.

Дітвора з Авдіївки вирушила на відпочинок і оздоровлення в табір у Кіровоградській області

Діти з населених пунктів, що знаходяться недалеко від лінії зіткнення, в тому числі і Авдіївки, відпочивають в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Дружба" за запрошенням Кіровоградської облдержадміністрації.

Йдеться про відпочинок та оздоровлення 25 дітей з лінії зіткнення - міст Авдіївка, Торецька, Бахмутського і Мар'їнського районів.

Для дітвори передбачено п'ятиразове харчування, спортивні майданчики, майстер-класи, танцювальна та розважальна програма.

У дружківській лікарні №1 триває капітальний ремонт

На сьогодні у лікарні відремонтований дах, встановлені нові вікна та двері, повністю відновлена система опалення, завершені роботи по ремонту системи вентиляції. На оновлені площі вже переміщені відділення мікрохірургії ока та ЛОР органів, а також інфекційне відділення. Тож мешканці міста вже мають можливість побачити результати ремонту та оцінити нові умови перебування під час лікування.

Наразі ремонт триває. Повним ходом йдуть роботи у другій частині інфекційного відділення та внутрішні роботи на другому поверсі стаціонарного корпусу. Будівельники працюють над утепленням будівлі, здійснюють укладання керамічної плитки у кабінетах хірургічного профілю та маніпуляційних кабінетах. Ремонт проводять секційно, щоб не закривати медичний заклад для пацієнтів.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації