портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На засіданні колегії обговорили підвищення доступності та якість медичного обслуговування в сільській місцевості

Опубліковано 02 серпня 2018 року, 17:32

2 серпня на засіданні колегії в Донецькій облдержадміністрації обговорювали питання впровадження в Донецькій області Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості», про яке доповідав директор департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Юрій Узун.

Цей закон є частиною медичної реформи і дає можливість місцевій владі вирішити нагальні проблеми сільської медицини, а саме: відсутність лікарів, недостатньо обладнаних амбулаторій та ФАПів.

Директор департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації також наголосив, що відповідно до вищезазначеного Закону визначені правові, організаційні засади і напрями регулювання розвитку охорони здоров’я у сільській місцевості для забезпечення гарантій рівного доступу громадян до якісного медичного обслуговування.

 «Медичні заклади вже сьогодні становляться автономними та самокерованими, відповідно до положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я». Не менш важливо для медичних закладів первинного рівня отримати реальне фінансування — і це буде забезпечено на території області з урахуванням Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» та відповідно до Бюджетного кодексу України. Медичні працівники в селах зможуть отримувати гідну заробітну плату», – зауважив Юрій Узун.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою