портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 06 серпня 2018 року

Опубліковано 06 серпня 2018 року, 17:34

До Одеської області відправились на відпочинок та оздоровлення 248 дітлахів із Донецької області 

4 серпня 2018 розпочалась ІІ оздоровча зміна у ТОВ Курортне об’єднання «Сонячний берег» (Одеська обл., смт. Сергіївка), на яку направилось 248 дітлахів із Донецької області.

З дітьми працюватимуть педагоги-організатори, спортивні фахівці, адже головна мета організації відпочинку у центрі - розвиток спортивних і творчих здібностей дитини. Протягом 21 дня діти братимуть участь у змаганнях та іграх на узбережжі моря, футбольних матчах, екскурсіях тощо.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Рятівники відвідали у лікарні дітей, яких врятували минулого тижня на пожежі

4 серпня співробітники 12-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області відвідали у лікарні дітей, яких врятували минулого тижня на пожежі.

Пожежа сталася 27 липня. О 10:56 на телефон Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир житлового будинку по вул. Наді Курченко сталася пожежа та про те, шо всередині знаходяться двоє дітей. За вказаною адресою негайно виїхали чергові відділення 12-го державного пожежно-рятувального загону. Знаючи, що в приміщенні знаходяться діти, рятувальники, прибувши за місцем виклику, не роздумуючи кинулися в палаючу квартиру. Знайдених без свідомості дітей, вогнеборці винесли на руках на свіже повітря та передали співробітникам швидкої допомоги.

Діти із задоволенням зустріли своїх рятівників та подякували їм, а ті в свою чергу побажали їм якнайшвидшого видужання.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Переможці конкурсу малюнків «Краматорськ ще через 150 років» вирушили в «Шоколад»

Сто школярів з Краматорська, які стали переможцями конкурсу малюнків від громадської організації «Наш Краматорськ», два тижні (з 4 по 18 серпня) проведуть в дитячому закладі відпочинку та оздоровлення «Шоколад» (м Святогірськ).

У літньому таборі на них чекає активний відпочинок - купання в басейні, спортивні та культурні заходи.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

У Краматорську побудували інклюзивний дитячий майданчик

Карусель з пандусом і гойдалки з пісочницями для дітей з інвалідністю - в Краматорську за програмою "Громадський бюджет" побудували інклюзивний майданчик.

Це один з 14-ти проектів, який реалізується в місті за цією програмою.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

Каміла Грищенко стала чемпіонкою Європи зі швидких шахів у Румунії

З 31 липня по 5 серпня у місті Орадеа (Румунія) відбувся 18-й чемпіонат Європи з швидких шахів та блискавичної гри. Участь у змаганнях взяли юнаки та дівчата у вікових категоріях до 8, 10, 12, 14, 16 та 18 років.

Донецьку область у складі національної збірної команди України блискуче представила краматорчанка Каміла Грищенко, спортсменка шахового клубу ім. О.В. Момота (м. Краматорськ).

Набравши 7 очок з 9-ти можливих, Каміла Грищенко стала чемпіонкою Європи у змаганнях зі швидких шахів.

У блискавичній грі Каміла Грищенко фінішувала п’ятою.

У змаганнях взяли участь юні шахісти з Румунії, Польщі, Естонії, Словаччини, України, Австрії та інших країн Європи.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

У Слов'янську відбувся «Міський пікнік»

4 серпня на локаціях простору TOP PLACE в Слов'янську пройшов «Міський пікнік» - масштабний захід для дорослих і дітей, майданчик для спілкування і розваги.

В ході свята проводилися майстер-класи від шеф-кухарів слов'янських кафе і ресторанів, які ділилися своїми кулінарними секретами з учасниками свята.

Працювали фотозони, тенісні майданчики, імпровізовані кафе для сімейного відпочинку та ігрові майданчики для дітей, де вони могли пускати мильні бульбашки і обливати один одного з водяних пістолетів.

Завершився пікнік концертом групи "The Cancel Band".

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

День музики в Костянтинівці

День музики організували волонтери вільного простору «D.R.U.Z.I»

Послухати міцевих музикантів і гостей з Бахмута, Краматорська, Києва, Харкова, Львова містяни могли на шістьох локаціях — біля крамниць, простору «Кіносхідці», у сквері Театральний та біля Парку культури. Тут була наймасовіша локація — за день виступили 4 різні гурти, їх слухали близько двохсот людей.

За матеріалами сайту «Вчасно»

Інваспорт. Єгор Дементьєв здобув в Італії «срібло» і «бронзу» чемпіонату світу з велошосе

3-5 серпня у місті Маніаго (Італія) відбувся  чемпіонат світу з велосипедного спорту (шосе) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

У складі збірної команди України на чемпіонаті світу вдало виступив Єгор Дементьєв, який представляє Донецький регіональний центр «Інваспорт».

У гонці на шосе на дистанції 27,2 км у класі MC5 Єгор з часом 34.15,08 здобув бронзову нагороду, а у груповій гонці на шосе на дистанції 81,6 км у цьому ж класі Дементьєв виборов срібну нагороду з часом 1.51.44.

Підготував спортсмена заслужений тренер України Віктор Дементьєв.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Тисячі гостей і понад 50 артистів з України та зарубіжжя: в Маріуполі завершився триденний музичний фестиваль «MRPL City»

Вчора, 5 серпня, на узбережжі Маріуполя завершився триденний музичний фестиваль «MRPL City». На пляжі селища Піщаний в останній день масштабного open-air на сцені виступили київський гурт «Franco», групи «Сальто Назад», «О.Торвальд», «Noize MC», «Kazka», співак Артем Пивоваров, а також популярні виконавці Ivan Dorn і Макс Барських.

Музиканти дарували глядачам запальні виступи, позитивні емоції, і ділилися враженнями від нашого міста.

В цілому, літній фестиваль відвідали тисячі людей з різних куточків країни, а на чотирьох сценах «запалювали» 56 артистів, серед яких DZIDZIO, Ольга Полякова, Олег Скрипка, 5'nizza, ВВ, ONUKA, GREEN GRAY і інші відомі виконавці з України, Білорусі, Фінляндії та Великобританії.

На території пляжу діяли різні локації, в тому числі зі спортивними заходами, а також було розгорнуто кемпінг. Гості свята відзначили, що насолоджувалися музикою, брали участь у розвагах і залишилися задоволені фестивалем.

Безпеку на узбережжі забезпечували рятувальна аварійно-водолазна служба, поліцейські, додані сили, військовослужбовці Нацгвардії і представники інших правоохоронних структур. Цілодобово чергували медики. В цілому, фестиваль пройшов спокійно, без порушень.

За матеріалами сайту «Мариупольские новости»

Незвичайний кіносеанс у Селідово

4 серпня у приміщенні молодіжного центру «Молодь+», що працює на базі Селидівської міської центральної бібліотеки, уже традиційно зібрались глядачі для перегляду мультфільму «Мій маленький поні».

Цього разу до центру завітав старший інспектор ювенальної превенції сектору превенцій Селидівського ВП капітан поліції Є. І. Косогов, який провів бесіду щодо правил поведінки в громадських містах та на водоймищах в літній період, безпечного поводження з побутовою технікою, відповів на запитання допитливих дітлахів та побажав гарних вражень у останній місяць шкільних канікул.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

У Мар’їнці відбувся сольний концерт Ольги Цибульської

У глядацькій залі Мар’їнського районного будинку культури відбувся сольний концерт української співачки Ольги Цибульської.

Такий подарунок став для Мар’їнки приємною несподіванкою. Зала достатньо швидко наповнилася жителями та гостями міста, адже вхід був вільний і на концерт міг потрапити кожен охочий.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Красногорівка відзначила четверту річницю визволення міста

4 серпня в Красногорівці відзначили 4-ту річницю звільнення міста від терористичних угрупувань.

Саме чотири роки тому українська армія у ході запеклих боїв мужньо визволила  місто від окупантів.

З цієї нагоди до міста завітали  представники командування Операції Об’єднаних сил та Національної поліції України, заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, заступник голови Мар’їнської райдержадміністрації Володимир Шехірєв.  У парковій зоні також зібралася громадськість міста.

Для присутніх від почесних гостей пролунало багато привітань із річницею визволення  та побажань найскорішого миру, злагоди, розвитку та процвітання рідному місту.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Міжнародний Комітет Червоного Хреста оголошує про запуск програми підтримки мікроекономічних ініціатив в Авдіївці

Метою програми є надання підтримки вразливим домогосподарствам, чинним і підприємцям-початківцям в реалізації їх мікроекономічних ініціатив, спрямованих на отримання доходу, які сприяють розвитку місцевої економіки, і, зокрема, створення нових робочих місць в Авдіївці (центральна частина).

Учасниками програми можуть стати як домогосподарства (представлені однією людиною від домогосподарства), так і зареєстровані підприємці, які володіють достатніми знаннями, навичками і мотивацією для здійснення мікроекономічної діяльності, що приносить дохід (виробництво товарів, побутові послуги, перевезення, розвиток сільського господарства та ін.) .

МКЧХ надає підтримку у вигляді індивідуального грошового гранту (до 200 000 грн), згідно з бізнес-планом, в якому заявник відображає свою ідею з докладним описом і прорахунками фінансової стійкості проекту.

За матеріалами Авдіївської ВЦА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації