портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 18 травня 2018 року

Опубліковано 18 травня 2018 року, 16:49

Очеретинська громада може отримати залізничну станцію

У Краматорську за участі представників структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації пройшло засідання обласної архітектурно-містобудівної ради. Основними питаннями, розглянутими під час засідання, стали проект планування територій Ясинуватського району у межах Очеретинської ОТГ та проект генерального плану м. Дружківка.

Під час обговорення розвитку майбутньої Очеретинської громади спеціалісти Українського державного науково-дослідницького інституту «ДІПРОМІСТО» ім. Ю. Білоконя підкреслили, що не зважаючи на наближеність до району бойових дій, громада має багато можливостей для розвитку. Так, громада знаходиться поблизу головних транспортних магістралей, має достатньо великі площі земель сільськогосподарського призначення та запаси корисних копалин.

Також під час засідання був прийнятий генеральний план та план зонування території Дружківки. Проект буде реалізовуватись до 2038 року та передбачає винесення промислової зони за межі міста, будівництво багатоповерхових будинків та збільшення населення міста до 70 тисяч мешканців.

Хода вишиванок у Краматорську

Великою родиною з прапорами України та у національному вбранні пройшлися містяни центральними вулицями Краматорська.

Під час ходи учасники співали гімн України та несли плакат із написом «Вишиванка — код нації».

В ДДМА відбулося урочисте засідання Ради ДНЦ НАН України і МОН України

У Донбаській державній машинобудівній академії відбулося урочисте розширене засідання Ради ДНЦ НАН України і МОН України, присвячене Дню науки.

Представники наукової спільноти вже не вперше збираються в Краматорську з нагоди професійного свята. Під час засідання Ради науковці приділяють значну увагу обговоренню актуальних проблем фундаментальних наук в Донбасі.

У Краматорську відкрилася виставка робіт Марії Примаченко

У художньому музеї Краматорська відкрилася виставка робіт відомої української художниці Марії Примаченко. На ній представлені роботи художниці різного періоду творчості. Всі вони дуже яскраві і цікаві.

Добрі справи VESCO: допомога дружківським дитячим садкам

Співробітники глинодобувних підприємств VESCO провели акцію корпоративного волонтерства «Діти – наше майбутнє». Озброївшись фарбою і пензликами, допомогли дитячим садкам підготувати ігрові майданчики до літа.

Слов'янськ сьогодні вшановує пам'ять жертв політичних репресій

Напередодні Дня політичних репресій, до пам'ятної дошки жертвам тоталітарного режиму Слов'янська та Слов'янського району, яка встановлена на стіні будинку №4 по вулиці Шевченка, городяни принесли квіти.

Присутні на траурному мітингу схилили голови, віддаючи данину поваги тим, хто загинув або постраждав в 1937-1938 роках. У Слов'янську та Слов'янському районі жертвами політичних переслідувань стали 1 тис 66 осіб.

У Слов'янську урочисто підняли прапори України та Євросоюзу

Сьогодні, 18 травня, напередодні свята, в центрі Слов'янська відбулося урочисте підняття прапорів України та ЄС на честь майбутнього Дня Європи.

На церемонію зібралися представники керівництва міста, громадськості, депутати, молодь, співробітники міської ради та Слов'янського відділу поліції.

Театральний фестиваль у Слов’янську визначив переможців

Закрив куліси 14-ий регіональний театральний фестиваль "7 поверх" збирає друзів", який зібрав на сцені Центра культури та довкілля 10 чудових вистав аматорських дитячих та дорослих театральних колективів із Слов`янська, Миколаївки, Краматорська та с. Рубці.

День вишиванки в Бахмуті

У Бахмуті відзначили День вишиванки. Містяни, робітники підприємств, державних установ, студенти та школярі вбрались в цей атрибут Українського народу та вийшли на роботу, навчання та службу. Також у рамках свята на бульварі Металургів відбувся традиційний захід, який з року в рік об’єднує бахмутчан і гостей міста в почутті гордості за приналежність до України та її історії.

Гості свята мали змогу оглянути виставку робіт міських майстрів, взяти  участь у цікавих майстер-класах з виготовлення народної ляльки, етнобіжутерії, петриківського розпису та інших національних атрибутів, подивитися на виставку різноманітних моделей українського національного та сучасного одягу, а також насолодитися святковим концертом творчих колективів міста.

Родзинкою бахмутського свята стали парад вишиванок, який у цьому році зібрав більш, ніж 2 тисячі учасників, а також флешмоб зі створення величезного вишиваного орнаменту всіма містянами.

Міська науково-практична конференція слухачів навчально-виховного центру «Інтелект»

Уже не перший рік при методичному кабінеті управління освіти працює міський навчально-виховний центр «Інтелект», метою якого є задоволення потреб учнів у здобутті поглибленого рівня освіти в порівнянні з базовою, що гарантується державою, розвиток творчості та самоосвітньої діяльності, орієнтування на свідомий вибір майбутньої професії. Традиційно, у травні проходить міська науково-практична конференція, де підводяться підсумки роботи секцій та відділень навчально-виховного центру.

Кожна секція та відділення центру презентували свою роботу, намагаючись розповісти про найцікавіше у своїй галузі та з метою залучення нових слухачів у майбутньому навчальному році.

Відкриття ресурсного центру Британської Ради у Бахмуті

У Бахмуті відбулося урочисте відкриття першого в Україні ресурсного центру Британської Ради на базі бахмутської загальноосвітньої школи №5 з профільним навчанням.

Учні старанно готувалися до цієї урочистої події, представили привітання гостям, виступивши в ролі улюблених героїв  англійських казок. Команда мовного табору GoСamp розповіла про свій досвід спілкування з носіями мови в літньому мовному таборі під Києвом минулого літа. Школярі початкової ланки декламували вірші та співали англійською мовою, а відомі герої Шерлок Холмс та Доктор Ватсон запросили почесних гостей перерізати стрічку.

У Маріуполі масштабно відзначили День вишиванки

Сотні жителів і гостей міста пройшли урочистою ходою у національному одязі та взяли участь у святі Вишиванки в міському саду.

Показати свій яскравий національний одяг прийшли перші керівники міста, депутати, школярі, представники громадських організацій та небайдужі маріупольці. У руках містян була національна символіка. Колону супроводжувала українська пісня та гарний настрій.

У міському саду працювала велика безліч різноманітних локацій. Мешканці мали змогу насолоджуватися виступом кращих колективів міста, виставками народних умільців, рушників і прядок початку 19 століття. Всі охочі могли взяти участь у спортивних змаганнях і літературних дискусіях.

Можна було подивитися і на хід виготовлення найбільшого рушника. Його довжина сім метрів. Він стане подарунком до Дня міста.

У Маріуполі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Сьогодні в Маріуполі пройшов мітинг-реквієм, присвячений Дню пам'яті жертв політичних репресій. Перші керівники міста, представники силових структур і сім'ї загиблих поклали квіти до підніжжя пам'ятника жертвам голодомору 1932-1933р. і політичних репресій.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Мільйони людей були замордовані в концтаборах. Кожен з присутніх впевнений, що ця трагедія не повинна більше повторитися в Україні.

У Маріуполі обговорили проблеми сталого розвитку міст

У Донецькому державному університеті управління відбувся круглий стіл у рамках Міжнародної науково-практичної конференції: «Публічне управління для сталого розвитку: виклики та перспективи на національному та місцевому рівнях».

Міжнародна конференція проводилася за ініціативою кафедри публічного управління та адміністрування Донецького державного університету управління. До її роботи приєдналися понад 100 учасників, серед яких видатні науковці України, Польщі, Словаччини та Грузії.

У центрі прифронтового Покровська молодь намалювала вишиту карту України

У центрі прифронтового Покровська на Донеччині з’явилась мапа України, прикрашена національним орнаментом.

Контури української держави, розмальовані в традиційний орнамент відповідно до регіону, зобразили на площі Шибанкова, біля пам’ятного знаку Т. Шевченко.

Місцеві активісти з корпусу «Азов» разом з містянами розмалювали всі області України притаманними певній місцевості візерунками.

Художній флешмоб молодь приурочила до Дня вишиванки.

Cтудентка з Донбасу перемогла у Міжнародному конкурсі з української мови

Студентка Покровського педагогічного коледжу Ольга Кирилова увійшла в список переможців Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

Представниця Донбасу на конкурсі посіла 3 місце. Під час урочистого закриття конкурсу в Київському театрі ім. Івана Франка призери були відзначені дипломами, подарунками та грошовими преміями від українських і зарубіжних меценатів.

Флешмоб з нагоди Дня вишиванки в Торецьку

Вбрані в квітучий сад вишиванок, працівники військово-цивільної адміністрації міста Торецьк на чолі з керівником Ярославом Руденко та його заступниками долучилась до обласного флешмобу з нагоди Дня вишиванки. Маленькі вихованці із дитячого садочка поблизу військово-цивільної адміністрації після проведеного Свята приєднались до загального флешмобу.

У Мар’їнському молодіжному центрі «Вікторія» відбулися змагання з настільного футболу

У молодіжному центрі «Вікторія» КК-ОЗ «Мар’їнський районний Будинок культури» відбулось змагання з настільного футболу «Кікер-змагання».

За переможне місце змагались підлітки мар`їнської загальноосвітньої школи  №1 та №2.

Змагання проходило в цікавому руслі, інтрига тримала всіх до останніх секунд.

Крім того діти ознайомились з історією виникнення чудової гри, яка виховує командний дух, виробляє швидкість реакції, викликає шквал емоцій у дітей.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації