портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 20 серпня 2018 року

Опубліковано 20 серпня 2018 року, 17:55

Норвезька рада у справах біженців починає нову програму на Донбасі

Проект реалізується з метою підвищення рівня продовольчої безпеки та життєзабезпечення вимушених переселенців і місцевого населення, яке постраждало внаслідок військового конфлікту. Передбачається надати фінансову і юридичну підтримку таким людям при відкритті, відновленні або розширенні власної справи або само зайнятості. Заохочуються спроби відновити стабільне життєзабезпечення, планується надати знання про основи ведення підприємницької діяльності.

У рамках цієї програми Норвезька рада у справах біженців на конкурсній основі, виходячи з якості поданих проектів та відповідно до критеріїв уразливості, відбере одержувачів грошових грантів в сумі до 30 тисяч гривень.

За матеріалами сайту «Урядовий кур’єр»

Катерина Білогурова здобула «золото» і «бронзу» на відкритому Кубку Дніпра з кінного спорту

У місті Дніпро на території КСК «Klimenko stable» у Центрі бізнесу та активного відпочинку «Озерище» відбувся відкритий Кубок Дніпра з подолання перешкод (CSN 2*), сьомий етап. У змаганнях взяли участь 60 спортсменів-кіннотників з Дніпропетровської, Харківської та Донецької областей.

Донецьку область представили вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону. За підсумками змагань на маршруті висотою 80 см в категорії «Діти» золоту медаль здобула Катерина Білогурова. Вона також зійшла на третю сходинку на маршруті висотою 90 см у Відкритому класі.

За матеріалами сайту  департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

У чемпіонаті Донецької області з сумо серед юнаків і дівчат в Святогірську перемогла команда міста Слов’янськ

У Святогірську відбувся чемпіонат Донецької області з сумо серед юнаків і дівчат. Змагання вперше проведено на узбережжі річки Сіверський Донець на пляжі «Тайм-Аут». Позмагатися у пляжному сумо прибули 50 представників міст Слов’янськ, Бахмут, Мирноград, Лиман.

За підсумками командного заліку перемогла команда міста Слов’янськ, друге місце посіла команда міста Бахмут, на третьому - команда міста Мирноград.

Переможців чемпіонату нагороджено грамотами та медалями Федерації сумо Донецької області.

За матеріалами сайту  департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Спортсмени з Краматорська зайняли призові місця на Всеукраїнському турнірі з греко-римської боротьби

На відбірковому етапі до Чемпіонату світу борці з Краматорська показали гідний результат.

У Тернополі серед юніорів 1998-2000 р.н. пройшов шостий Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби пам'яті Є. Ворку. Всього в змаганнях взяли участь близько ста спортсменів з усієї України та команда республіки Білорусь.

Турнір є відбірковим змаганням на Чемпіонат світу, який відбудеться в Словаччині в кінці вересня. Двоє краматорчан, вихованців ШВСМ Донецької області і учнів ДДПУ, в складі обласної команди взяли участь у турнірі.

За підсумками змагань Данило Цимбал посів третє місце у вазі до 55 кг, а Євген Отечко став третім у вазі до 87 кг.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

У Краматорську пройшла виставка меду

Виставку-ярмарок організувало міське товариство бджолярів.

Свою продукцію представили понад 18 бджолярів з Донецької області: Олександрівський район, Сергіївка, Святогірськ, Слов'янськ, Пчолкіне, Очеретине, Лозова, Близнюки, Костянтинівка та ін. Асортимент виробів на основі меду різноманітний.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Товариська зустріч з футболу між Костянтинівським районом та Краматорськом

18 серпня в м. Краматорськ пройшла товариська зустріч з футболу ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району та ФК «Авангард» м. Краматорськ.

Грали по двом віковим групам — 2011 та 2010 р.н.

Всі хлопці показали гру і проявили бійцівський характер, довівши, що обидва склади в подальшому чекають призові місця!

За матеріалами сайту Костянтинівської РДА

11 медалей привезли слов’янські спортсмени з чемпіонату Європи з плавання

З 13 по 19 серпня в місті Дублін (Ірландія) проходив чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з інвалідністю.

У складі збірної України участь у змаганнях взяли 4 слов’янських плавців: Віктор Смирнов і Сергій Кліпперт (спортсмени з вадами зору), Ніна Козлова та Андрій Трусов (спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату).

Протягом 7 днів спортсмени вели активну боротьбу за медалі та в результаті принесли в загальну скарбничку збірної команди України 4 золотих, 5 срібних та 2 бронзові нагороди.

За матеріалами сайту Слов’янської міської ради

У соцгуртожитку для дітей-сиріт (м. Дружківка) пройшов «Тиждень здоров’я»

  Літня спекотна і суха погода приносе не тільки радість, а й проявляє розлади у здоров’ї. Тому у соцгуртожитку для дітей-сиріт вирішено продовжити і розвинути традицію, започатковану у минулому році, проведенням «Тижня здоров’я».

У соцгуртожитку проходив «Тиждень здоров’я». Він був присвячений збереженню здоров’я клієнтів і співробітників, підвищенню медичної обізнаності та культурі відношення до свого організму.

Протягом тижня всім клієнтам і працівникам доводили  інформацію про правила поведінки в спекотне літо та засоби захисту від перегріву, про артеріальну гіпертензію та способи вимірювання тиску, про грибкові захворювання та травматизм тощо. Розроблені матеріали у вигляді пам’яток стали у нагоді при проведенні інформаційної роботи.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Інваспорт. ІІІ відкритий Кубок Донбасу з голболу в Бахмуті

В Бахмуті, в ігровому залі спортивного комплексу «Металург»,  втретє відбувся відкритий Кубок Донбасу з голболу серед спортсменів з вадами зору, присвячений Дню Державного прапора України.

Організаторами змагань виступили Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з  інвалідністю «Інваспорт» та Донецький обласний осередок Спортивної федерації незрячих України.

Учасниками турніру стали 40 спортсменів – представники п’яти команд: Львівської, Харківської (чоловічий та жіночий склади), Полтавської, Донецької областей.

Урочисте відкриття змагань провели начальник ДРЦ «Інваспорт» Костянтин Шевченко та pаслужений майстер спорту України з плавання серед спортсменів з вадами зору, багаторазовий чемпіон Паралімпійськіх ігор, голова Донецького обласного осередку Cпортивної федерації незрячих України Олександр Мащенко.

Переможців змагань нагороджено кубками, медалями та грамотами.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

У Святогірському оздоровчому таборі «Перлина Донеччини» пройшов «поліцейський урок»

Крім розважальних заходів, тут проводяться і інформативні заняття, організовані правоохоронцями.

На черговому "поліцейському уроці" діти дізналися про те, як потрібно поводитися на відпочинку і не постраждати від знайдених на вулиці боєприпасів.

Співробітники ювенальної превенції Слов'янської поліції розповіли про правила безпечної поведінки, про необхідність дотримання дисципліни на території табору.

Також увагу маленьких слухачів було залучено до поведінки з вибухонебезпечними предметами.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Фотографи України показали яскравий «Маріуполь: місто біля моря»

До 240-річчя міста Марії урочисто відкрили виставку українських фотохудожників «Маріуполь: місто біля моря». У виставковому залі Центру сучасного мистецтва та культури імені Куїнджі представлено близько 100 робіт 18 авторів. У своїх фотокартинах вони відобразили повсякденне та святкове життя нашого міста, красу та душу Маріуполя і його жителів.

 Виставка пройшла за підсумками весняного прес-туру фотографів з різних куточків України - Кривого Рогу, Києва, Запоріжжя, Краматорська та Маріуполя. Він пройшов з ініціативи Національної спілки фотографів України, газети «Іллічівець. Місто» за підтримки Маріупольської міської ради.

Мета проекту - показати Маріуполь очима фотохудожників і фотолюбителів, подивитися на місто під іншим ракурсом.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі розширюють можливості комфортного проживання для ОСББ

  Підтримка ОСББ, індивідуальний підхід та чіткий розподіл функцій, покладених на структурні підрозділи міської ради: постійним комісіям, презентували Програму «Затишний двір».

У Маріуполі прийнята та успішно діє Програма підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2016-2021 роки. Жителі відчули на собі всі переваги створення нового житлового господарства, маючи можливість брати участь в проекті з благоустрою прибудинкових територій «Затишний двір».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

На Донеччині визначили кращих стрільців

В Маріуполі завершився чемпіонат зі стрільби з бойової зброї серед правоохоронців. Перше місце посіла команда Головного управління Нацполіції в Донецькій області. Також в трійку лідерів увійшли «Академія поліції» Донецького юридичного інституту та спецпідрозділ КОРД.

Протягом двох днів співробітники силових відомств змагалися у спортивній стрільбі з пістолетів і автоматів Калашникова. Чемпіонат пройшов під егідою обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».

Змагання проходили у два етапи та об'єднали близько 60 учасників, серед яких представники поліції зі всієї області, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Маріупольського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДЮІ МВС України.

Мета заходу – підвищити рівень професійної майстерності з вогневої підготовки та згуртувати підрозділи, які несуть службу в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

За матеріалами сайту Національної поліції Донецької області

Плавці Данило Чуфаров і Олександр Комаров завоювали срібні та бронзові нагороди на чемпіонаті Європи

Чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з інвалідністю, який проходив в ірландському Дубліні, завершився. За підсумками змагань, маріупольські плавці Данило Чуфаров і Олександр Комаров показали високі результати.

На чемпіонаті спортсмени стали мультимедалістами. Так, Олександр Комаров став дворазовим бронзовим і срібним призером. Данило Чуфаров завоював дві срібні нагороди та одну «бронзу».

Всього збірна України завоювала 106 медалей, посівши перше загальнокомандне місце. У скарбничці нашої країни - 33 золотих, 44 срібних і 29 бронзових нагород.

У чемпіонаті Європи взяли участь 500 спортсменів з 50 країн.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Яскраве свято в комітеті «Славутич» зібрало всіх жителів

Мікрорайон «Мрія» святкував 50-річчя в колі близьких, сусідів і друзів. Привітати жителів прийшли і представники міської влади.

Атмосфера свята захопила всіх в цей день. Насичена концертна програма від ПК «Чайка», конкурси та ігри для дітей, клоуни та аніматори, виставка творчих робіт: комітет самоорганізації населення «Славутич» добре підготувався до такої дати.

Активних мешканців та голів ОСББ нагородили грамотами та пам'ятними подарунками.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Ветерани війни на Донбасі допомагають школярам Покровська створити музей АТО

  Ініціатива створити музей сучасної історії на базі загальноосвітньої школи № 2 виходила від учнівського та педагогічного складу навчального закладу.

На сьогоднішній день ні в одній школі Покровська немає музейної кімнати, присвяченої подіям на Донбасі. Колектив Про Ш № 2 вирішили змінити цю ситуацію.

Сьогодні в приміщенні майбутнього музею триває ремонт. Допомога в будівництві надали представники громадської організації ветеранів АТО «Справедливість». Воїни дізналися, що навчальний заклад потребує підмогу, тому надали працівників, які зараз проводять заміну підлогового покриття.

Частина ремонтних робіт також виконується силами батьківської ради та організації «Коло.Медіа».

За матеріалами сайту «Вчасно»

Кіносеанс у молодіжному центрі

18 серпня у приміщенні молодіжного центру «Молодь+» (міська бібліотека) традиційно зібрались глядачі для перегляду мультфільму «Нікчемний я. 3».

Радісно, що кіносеанси набули більш родинних відвідувань: приходять цілими сім’ями або з бабусями та дідусями. Перед сеансом батьки грали з діточками в настільні ігри.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Профорієнтаційна робота з молоддю міста

Селидівський міський центр зайнятості продовжує співпрацювати з молодіжною платформою «Start Up», забезпечуючи впровадження проекту «Work Start», який спрямовано на формування психологічної готовності та здійснення майбутнього правильного професійного самовизначення молоді міста.

Фахівець центру зайнятості Ганна Карпенко запропонувала відвідувачам платформи низку інтерактивних заходів розважального характеру: конкурси, дидактичні ігри, інформаційні та творчі завдання.

Засобом зазначених форм профорієнтаційної роботи, діти отримали корисну та цікаву інформацію про світ професій, а також змогли розкрити свій творчий потенціал в конкурсі малюнку «Моя майбутня професія», усвідомили важливість правильного вибору майбутньої професії.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Районний фестиваль «Фест на Хитрому»

Другий рік поспіль у парку «Заречний» в с. Времівка відбувся районний фестиваль «Фест на Хитрому» за підтримкою Великоновосілківської РДА.

Програма фестивалю була надзвичайно різноманітною та емоційно насиченою.  Проведено ігрові програми для дітей, силові змагання, козацькі розваги, майстер-класи та багато іншого. Працювали дитячі атракціони, виставка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, торгові точки, фотозони. Вихованці Великоновосілківського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, які відвідують кулінарний факультатив «Абетка кулінарії», долучились до свята де продавали свою продукцію.

В святковому концерті взяли участь відомі українські музиканти Сергій Файфура, гурт TaRuta та творчі колективи Великоновосілківського району.

За матеріалами сайту Великоновосілківської РДА

На Донеччині пройшов фестиваль української культури

Фестиваль, що починався з ініціативи місцевих, за п’ять років об’єднав громаду. Його присвятили Дню незалежності України.

«Смолянський куліш» цьогоріч провели вп’яте. За традицією розпочався він святковою ходою людей у вишиванках. Понад сто чоловік місцевих і гостей у національному вбранні з українськими прапорами пройшли селом до площі, де відбувалося дійство.

Під час свята також відбувався ярмарок, де можна було придбати вишиванки, мед, ковбасу, сир, вироби з дерева, бісеру.

Традиційно на фестивалі пригощали кулішем. Цього року роздали усі 580 літрів смачної каші з м’ясом. А ввечері влаштували пінну вечірку.

За матеріалами сайту «Вчасно»

Ярмарок до Дня Незалежності

З метою недопущення росту цін на продовольчі товари, насичення споживчого ринку сільгосппродукцією та продуктами її переробки напередодні святкування Дня незалежності 18 серпня  2018  року в Мангуші проведено святковий сільськогосподарський ярмарок. Для проведення ярмарку були залучені сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства, підприємства харчової, переробної промисловості та м. Маріуполь, які за цінами товаровиробників представили широкий асортимент сільськогосподарської та іншої продукції (кавуни, мед, овочі, фрукти, хлібо-булочні вироби, кондитерські вироби, ковбасні та м'ясо - консервні вироби, олія, пшениця, ячмінь,  риба, та інше).

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації