портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 22 червня 2018 року

Опубліковано 22 червня 2018 року, 17:42

 Петро Порошенко з робочим візитом відвідав Донеччину

Сьогодні Президент України Петро Порошенко з робочим візитом відвідав Донецьку область, де розказав про важливі для країни закони, що були прийняті вчора в Парламенті. Вони стосуються важливої низки напрямків діяльності держави. За словами Петра Порошенка, економіка має 4 рівні свободи – свобода руху товарів, послуг, людей та капіталів. Товари та послуги були врегульовані укладанням угоди з ЄС про асоціацію та зону вільної торгівлі, що змітає кордони для 99,5% українських товарів.

Президент зазначив, що українці сьогодні мають право подорожувати без віз або отримувати візу на кордоні у більш, як 120 країнах світу. Український паспорт входить у 30 найбільш цінних паспортів світу, а безвізом скористалися вже 560 тисяч українців.

У Краматорській міській раді презентували кращі партнерські практики Краматорської громади з Програмою розвитку ООН та іншими донорами

Більшість презентованих громадських ініціатив та проектів, що були представлені у Краматорській міській раді в рамках Форуму місцевого розвитку, спрямовані на безпеку та захист громадян.

Зокрема, начальник відділу інвестиційної діяльності та зовнішніх зв'язків Краматорської міської ради Вадим Грідасов презентував проект “Безпечне місто”, яким передбачено підвищення рівня безпеки в міських школах №№ 4, 5, 11, 17, 25, 35 та дитячого садочка № 53 шляхом встановлення камер відеоспостереження.

В Краматорську вшанували пам’ять загиблих в роки війни

В Краматорську 22 червня відбулося покладання квітів до меморіалу біля Вічного Вогню з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Захід відбувся за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігора Стокоза. Присутні пройшли Сквером Героїв, вшанували загиблих хвилиною мовчання, а потім поклали квіти до меморіалу.

У Бахмуті пройшов мітинг з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

З метою вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності, на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань, 22 червня біля пам’ятника «Обеліск Слави» міста Бахмут пройшов мітинг з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, адже саме цей день став початком  війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

У заході взяли участь представники міської ради, установ та підприємств міста, ветерани війни та праці, військовослужбовці, містяни та гості міста.

Після хвилини мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих та жертв війни в Україні поклавши квіти до «Обеліску Слави».

У школі № 27 пройшла зарядка з чемпіоном

З вихованцями пришкільного табору «Школи-гімназії № 27» зарядку проводила багаторазова чемпіонка України, переможниця Кубка світу, кандидат в майстри спорту Уляна Міщенко. Також у заході взяли участь тренер Руслан Осипов і вихованці відділення кікбоксингу КДЮСШ «Лідер».

На зарядку вийшло понад 60 дітей. Вони з легкістю та цікавістю повторювали всі вправи, брали участь у різних естафетах.

Далі в програмі були показові виступи спортсменів відділення кікбоксингу з КДЮСШ «Лідер». Спортсмени демонстрували свою підготовку. Допомагали дітям відпрацьовувати удари й елементи кікбоксингу. Після чого діти вирішили показати свої вміння та провели міні-флешмоб.

В Маріуполі вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Сьогодні в Маріуполі пройшов мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Сотні мешканців міста, серед яких були ветерани, представники міської влади, поліції та військові, зібралися на площі Воїнів-визволителів.

Хвилиною мовчання маріупольці вшанували пам’ять загиблих у війні та поклали квіти до пам’ятника Воїну-визволителю, а також монументу Героїв війни.

Під час мітингу-реквієму на площі лунала патріотична музика, а творчі колективи міста подарували ветеранам тематичні номери та військові пісні.

Маріуполь насолодився феєрією джазу

На маріупольській сцені виступив відомий Біг Бенд «LVIV JAZZ ORCHESTRA» у рамках проекту «Україна - ми єдині». Артисти подарували жителям і гостям міста яскраві номери та гарний настрій. Привітала колектив заступник міського голови Ксенія Сухова.

Автор проекту «Україна - ми єдині» - народний артист України, академік  Академії  мистецтв України, заслужений діяч мистецтв Польщі, професор, ректор  ЛМНА ім. М.В. Лисенка Ігор Пилатюк. Разом зі своїм оркестром Львівської національної музичної академії імені М. В. Лисенка «LVIV JAZZ ORCHESTRA», розпочав тур концертів для особового складу. Колектив вже встиг побувати у багатьох містах Донеччини.

У Мирнограді вшанували пам`ять загиблих воїнів

Сьогодні, 22 травня, у Мирнограді відбувся урочистий мітинг пам`яті про початок Великої Вітчизняної війни.

Біля пам`ятника зібралися представники місцевої влади, ветерани та небайдужі городяни.

Присутні вшанували пам`ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам`ятника.

У Мирнограді відбулася першість освіти з міні-футболу

Сьогодні у Мирнограді на стадіоні «Шахтар» відбулася першість освіти з міні-футболу серед пришкільних таборів міста. У змаганнях взяли участь 5 команд юнаків та 3 команди дівчат.

В Мар’їнці відбулася година пам’яті «Хвилина мовчання пекуча і терпка»

Сьогодні, 22 червня, в Мар’їнці відбулася година пам’яті «Хвилина мовчання пекуча і терпка» до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Участь у заході взяли керівництво району та міста, представники організацій та установ, молодь та громадськість.

22 червня – День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

На знак пошани про скорботну дату в нашому місті відбулося урочисте покладання квітів біля меморіалу загиблим під час бойових дій 1941-45 років. До акції приєдналися представники  військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка,  керівництво Авдіївського відділу поліції та міської ради ветеранів.

Циркова вистава в Авдіївці

Вихованці дошкільних закладів освіти та діти, які відвідують табір для дітей пільгових категорій «Антошка» отримали чудову нагоду відвідати циркову виставу від благодійної організації «Клоуни без меж». Усі діти прийшли до цирку з гарним настроєм в очікуванні видовищного шоу.

Юні глядачі не лише спостерігали шоу, але й взяли участь у конкурсах.

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня, в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, за участю заступників керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Юрія Євсікова та Олени Кульбачної, військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, військової комендатури, військового комісаріату, громадських організацій, представників закладів освіти та громадян міста відбулось покладання квітів до меморіального комплексу «Слава», пам’ятного знаку, присвяченому захисникам України, полеглим за визволення міста Торецьк та пам’ятної експозиції в будівлі військово-цивільної адміністрації.

Український День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в місті Селидове

У кровопролитній битві наша країна понесла великі втрати, серед загиблих - понад 5,5 млн мирного населення, 2,5 млн - солдати.

Кожен раз в цей День ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані страшною війною.

Тож сьогодні студентами Селидівського гірничого технікуму було покладено квіти до Меморіалу Солдатської слави, щоб вшанувати пам’ять загиблих героїв.

Ніщо не забуте, ніхто не забутий

Трагічна дата 22 червня 1941 року означає для всіх українців початок найбільш кривавого для України періоду Другої світової війни, коли щодня гинули десятки тисяч людей.

В цей день в залі засідань Добропільської райдержадміністрації державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих воєнних років. Віддали данину пам’яті тим, хто не повернувся з війни, сивочолим ветеранам, що здолали фашизм, вдовам, дітям війни.

В Олександрівці відзначили День скорботи

З метою вшанування пам’яті жертв війни в Україні, 22 червня в смт. Олександрівка біля пам’ятника воїнам-визволителям відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня скорботи. У заході взяли участь керівництво та посадові особи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, трудові колективи установ, організацій району, громадськість, представники ЗМІ.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації