портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Указом Президента України Олександра Куця призначено головою Донецької ОДА

Опубліковано 22 червня 2018 року, 17:37

Сьогодні в рамках робочого візиту на Донеччину Президент України Петро Порошенко представив нового керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця.

Петро Порошенко розповів, що у виборі кандидатури керувався наступними двома факторами– забезпечення безпеки на території Донецької області та проведення необхідного переліку заходів для наближення України до миру.

«Олександр Іванович з перших днів війни на фронті у складі бойових груп Служби безпеки України. Як Президент України, я добре знаю про діяльність бойових груп СБУ, і можу вас засвідчити – вороги не дарма бояться Олександра Куця. Це людина, яка рішуче іде в бій, має аналітичний склад ума та дуже добре відома на Донбасі. Олександр Іванович також знає, шанує та поважає цей регіон і його мешканців», - наголосив Петро Порошенко.

Президент України підкреслив, що досвід ефективної співпраці Донецької ОДА з Операцією Об’єднаних сил, силовими структурами та народними депутатами є безцінним. Також він зазначив, що ці напрацювання та нові пріоритети щодо розвитку територій, прилеглих до тимчасово окупованих, включно з тими, які були звільнені останнім часом дозволять якомога швидше повернути мирне життя на українську землю Донеччини.

«Перший пріоритет, який визначив для нового очільника області – це мир та безпека людей, відновлення інфраструктури і розвиток територій. Це є наше спільне завдання. Переконаний, що у Олександра Івановича все вийде», - зазначив Глава Держави.

Також він окреслив основні напрямки подальшої роботи – це розвиток освіти, реалізація реформи децентралізації, підтримка малого та середнього бізнесу, забезпечення гідних умов перетину лінії розмежування.

 «Необхідно забезпечити залучення наявних сил і засобів для протидії диверсійним проявам та терористичним актам, захисту від елементів гібридної війни, розвитку інформаційної безпеки на території Донецької області. Також необхідно створити комфортні умови на КПВВ – там не повинно бути контрабанди та нелегальних фінансових потоків, які фінансують терористичну діяльність», - підкреслив Петро Порошенко.

Новопризначений голова Донецької ОДА подякував Президенту за довіру та наголосив на тому, що основними пріоритетами залишається безпека людей та інформаційна безпека регіону, інфраструктура та економіка регіону.

«Ми розуміємо, що в регіоні зараз непросто, тривають постійні бойові дії пов’язані з російською агресією. Але спільно з Операцією Об’єднаних сил, силовиками ми сподіваємось якомога швидше продемонструвати ефективність цього регіону, його економічне зростання та можливості. Ми ні в якому разі не будемо забувати про мешканців Донецької області, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Це громадяни України і ми, безумовно, повинні створювати умови для їх реінтеграції. Маємо обладнати КПВВ за європейськими стандартами та забезпечити всіма необхідними адміністративними послугами. Головне – продемонструвати гідне життя тут, для того, щоб повернути тимчасово окуповані території», - звернувся до присутніх Олександр Куць.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою

Усі новини