портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 23 червня 2018 року

Опубліковано 23 червня 2018 року, 15:54

Указом Президента України головою Донецької ОДА призначено Олександра Куця

В рамках робочого візиту на Донеччину Президент України Петро Порошенко представив нового керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця.

Петро Порошенко розповів, що у виборі кандидатури керувався наступними двома факторами – забезпечення безпеки на території Донецької області та проведення необхідного переліку заходів для наближення України до миру.

Олександр Куць привітав держслужбовців Донеччини з професійним святом

23 червня в Донецькій ОДА з нагоди 100-річчя української державної служби пройшов урочистий захід та нагородження державних службовців Донецької області.

Їх нагородили почесними відзнаками від Донецької ОДА, а також від Національного агентства України з питань державної служби. Святковим концертом привітали працівників творчі колективи з Краматорська, Бахмута, Костянтинівки та Слов’янська.

Учні молодших класів відвідали «Альфа-Банк»

Фахівці Краматорського міського центру зайнятості активно проводять профорієнтаційну роботу серед учнів. Однією з форм профорієнтації є організація професіографічних екскурсій, які допомагають наочно побачити діяльність підприємств та організацій нашого міста зсередини та докладніше познайомитися з різноманітними професіями.

Краматорське відділення «Альфа-банк» відчинило двері для відвідувачів пришкільного міського табору загальноосвітньої школи №24. Загалом у екскурсіях взяли участь 24 учні 2-6 класів.

«Сонцеград» в МПК ім. Леоніда Бикова

У шкільному таборі «Сонцеград» (ЗОШ № 1) відбулися одразу дві події. Для дітей табору в МПК ім. Леоніда Бикова пройшов тематичний захід до 22-ої річниці прийняття Основного Закону нашої держави і закриття табірної зміни.

Відзначаючи День Конституції, діти брали участь в тематичних вікторинах, розбирали на прикладах права, обов’язки дорослих і дітей, дивилися відео про історію Конституції і символи України.

Підбиваючи підсумки табірної зміни, діти згадали про різні заходи, в яких вони брали участь. Потім вони залюбки грали в конкурсні веселі ігри: надували кульки, піднімали гантелі, якомога довше стояли на одній нозі, навіть діставали язиком носа. До ігрових веселощів святковий настрій дітлахам додали своїми піснями солісти зразкового вокального ансамблю «Melody».

В кінці заходу активні, веселі та завзяті були нагороджені грамотами за активну участь в житті шкільного табору «Сонцеград» та МПК ім. Л. Бикова.

Олімпійський день бігу зібрав краматорчан разом

Сьогодні мешканці Краматорська, що підтримують здоровий спосіб життя, здійснили забіг у Міжнародний Олімпійський день.

Щорічно 23 червня за рішенням Міжнародного олімпійського комітету святкується Міжнародний Олімпійський день. В Краматорську цей захід став вже традиційним та включає в себе масову пробіжку і спортивно-розважальні заходи.

Взяти участь в Олімпійському дні мали змогу всі бажаючі.

У Слов'янську проходить авіашоу на Соборній площі

Сьогодні, 23 червня, на Соборній площі в Слов'янську відбулося авіашоу під назвою АвіаФест 2018, яке було приурочено 15-й річниці Авіаційного клубу "Чайка" при ПрАТ "Бетонмаш".

У програмі свята - авіашоу радіокерованих і кордових літаків, фігури вищого пілотажу, конкурси, майстер-клас по запуску планерів.

У Маріуполі проходить серія кінопоказів під відкритим небом

Відділ розвитку туризму та промоції міської ради та ГО Vezha Creative Space дарують маріупольцям чотири кіно-уікенда. Кінопокази проходять у різних районах міста.

У Маріуполі пройшла масштабна медична конференція

На базі Маріупольського державного університету відбулася науково-практична конференція «Сучасні проблеми гастроентерології». Ефективні методи діагностики та лікування хвороб органів травлення обговорювали понад 120 вчених і лікарів з Маріуполя, Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Лиману та інших міст.

Організаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство освіти і науки України, департамент охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації, управління охорони здоров'я Маріупольської міської ради, Донецьке обласне відділення Української гастроентерологічної асоціації, МДУ, ДонМУ, громадські організації «Український клуб панкреатології» і «Асоціація дієтологів України».

Оновлений Маріупольський технічний ліцей відкриє двері в вересні

Після капітального ремонту Маріупольський технічний ліцей стане навчальним закладом нового зразка. Вже у вересні поточного року його учні отримуватимуть знання в креативних класах, оснащених сучасним IT-обладнанням. Загальний бюджет інвестицій в проект - понад 36 мільйонів гривень.

Приміщення технічного ліцею було аварійним і потребувало капітального ремонту. Він виконується шляхом співфінансування держави, міста та Фонду розвитку Маріуполя, ключовим донором якого є група Метінвест.

У Покровську вручили нагрудний знак та посвідчення почесного звання «Мати-героїня»

У Покровську під час проведення апаратної наради, керуючий справами виконкому ради Алевтина Жук вручила матері п'ятьох дітей Анжеліні Манукян нагрудний знак та посвідчення Почесного звання України «Мати-героїня». Дане звання надається відповідним Указом Президента України.

Всього в Покровську почесне звання «Мати-героїня» отримали більше 10 жінок, що є своєрідним рекордом у порівняні з іншими містами Донецької області й України.

Діти Мар’їнки оздоровилися в Івано-Франківській області

23 дитини м. Мар’їнка завдяки спільному проекту Посольства Чеської Республіки в Україні (Czech Embassy in Ukraine) та «Ініціативі Е+» оздоровилися та відпочили у ЛОК «Верховина» Івано-Франківської області.

На юних мешканців прифронтового міста очікувало чимало екскурсій, знайомство з Карпатськими краєвидами, а також поїздки до культурних та історичних пам’яток, вони брали участь у численних виховних заходах, знайомились з народними звичаями, традиціями та обрядами цього краю.

Cвято для дітлахів «Клоуни без кордонів»

У Торецьку під патронатом УВКБ ООН відбулось свято для дітлахів «Клоуни без кордонів». Діти могли побачити виступ клоунів та навіть безпосередньо взяти у ньому участь.

Семінар для клубних працівників в м. Гірник

Одним з  актуальних питань для працівників клубних установ є впровадження нових форм та напрямків роботи, обмін досвідом.

Саме за цією темою відбувся семінар клубних працівників Селидівської міської ради, в якому взяли участь директори та завідувачі секторами, художні керівники, керівники гуртків і колективів Центру дозвілля та українських традицій і будинку культури м. Гірник.

Відкрила семінар начальник відділу культури, яка ознайомила присутніх з тенденціями розвитку культури на сучасному етапі, звернула увагу на підтримку галузі місцевою владою.

Яскравим доповненням семінару були відео презентації, які розповіли про творчий досвід роботи клубних закладів міської ради.

Урочистості з нагоди Дня державної служби України

В районному культурно-оздоровчому комплексі відбулось урочисте зібрання-концерт «Відповідальна місія – служити людям», присвячене Дню державної служби України.

Державних службовців Олександрівини вітали з професійним святом

Щорічно, 23 червня, державні службовці України відзначають своє професійне свято – День державної служби. З цієї нагоди в районній школі мистецтв відбувся урочистий захід. Вітаючи державних службовців Олександрівщини з професійним святом, голова райдержадміністрації Микола Мачульський висловив слова вдячності за плідну й натхненну працю, відданість справі, сумлінне виконання службових обов’язків, побажав всім міцного здоров’я, миру, добра, невичерпної енергії та родинного затишку.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації