портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 23 серпня 2018 року

Опубліковано 23 серпня 2018 року, 17:00

Діти поліцейських отримали свої перші шкільні рюкзаки

Поки батьки на службі дбають про безпеку громадян, керівництво та профспілка поліції Донеччини, за традицією, підтримали колег та допомогли зібрати до школи цьогорічних першачків.

Начальник відділу ювенальної превенції поліції Донецькій області Катерина Шнейдер та голова профспілки співробітників поліції Донеччини Андрій Каранда познайомили малечу з важкою, але важливою працею їх тат і мам.

Хлопчики і дівчатка побували на екскурсії в головному офісі поліції та ознайомилися зі спецтехнікою, яка знаходяться на озброєні поліції.

Майбутні школярі дізналися про День Держаного Прапора України, який відзначають сьогодні, 23 серпня, та що символізують для українців його кольори.

Вже за кілька днів діти почують свій перший шкільний дзвоник. А сьогодні друзі у формі вручили їм портфелі з необхідним приладдям та побажали гарного початку навчання.

За матеріалами сайту Національної поліції в Донецькій області

Урочистий мітинг з нагоди Дня Державного Прапора пройшов у Донецькій ОДА

  23 серпня на честь Дня Державного Прапора України біля будівлі Донецької облдержадміністрації відбулась урочиста церемонія підняття державного прапора.

Право підняти державний стяг надали першому заступнику голови Донецької ОДА Євгену Вілінському та першому заступнику начальника Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України Олегу Цевельову.

В урочистостях взяли участь працівники апарату та структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Краматорськ відзначив День Державного Прапора України

Сьогодні, напередодні святкування Дня Незалежності нашої держави, за Указом Президента України вже 14 років поспіль вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України. По всій території нашої держави проводиться Церемонія підняття Державного Прапора України.

У Краматорську державний стяг підіймав заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, міський голова Андрій Панков, а також Дар’я Єжова – дочка Іллі Єжова, учасника АТО механізованої бригади ім. Короля Данила та Михайло Дудник – син  Костянтина Дудника, трагічно загиблого у 2015 році воїна АТО 46 батальйону Донбас- Україна.

Після урочистої церемонії підняття прапора присутні поклали квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Дружківці відзначили День прапора

Щорічно напередодні Дня Незалежності над адміністративною будівлею міської ради урочисто піднімають державний прапор. Сьогодні на традиційному заході зібралися працівники виконкому та жителі міста.

  За матеріалами сайту «Дружковка на ладонях»

У Слов'янську пройшла урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

  23 серпня біля адміністративної будівлі міської ради відбувся урочистий мітинг та церемонія підняття Державного Прапора України за участю міського голови Вадима Ляха, заступників міського голови, працівників органів місцевого самоврядування, Національної Гвардії України, Національної Поліції України, ДСНС, підприємств, установ, організацій, закладів міста та громадськості.

Під супровід “Козацького маршу” у виконанні військового оркестру військовослужбовці військової частини 3035 Національної Гвардії України урочисто пронесли та підняли Державний Прапор України.

На мітингу із вітальними словами до громади міста звернулися заступник міського голови Юрій Підлісний та заступник командира військової частини 3035 Національної гвардії України підполковник Олег Фомін.

Дівчата з ансамблю вокальної студії “Сольвейг” та зразкового театру пісні “Фейєрверк” подарували ворушливі пісні про Україну.

Після урочистої церемонії делегація з представників органів місцевого самоврядування, НГУ, НП, ДСНС, громадськості поклали квіти до меморіальної дошки Герою України (посмертно) Володимиру Рибаку, яка розташована на будівлі міського відділу Служби безпеки України.

  За матеріалами сайту Слов’янської міської ради

У Бахмуті пройшов обласний захід з нагоди Дня Державного прапора України

  Святкування Дня Державного Прапору у Бахмуті традиційно розпочалося з урочистого підняття Державного стягу біля будівлі Артемівського коледжу транспортної інфраструктури.

Саме тут, у листопаді 1917 року над будинком Бахмутської земської управи було піднято один з перших жовто-блакитних прапорів на Донеччині.

Цього року, почесне право підняти державний прапор України надали старшині 72-ї окремої  механізованої бригади імені Чорних Запорожців Віталію Вовнянку, Олексію Бровкіну - капітану Збройних Сил України, учаснику оборони бази танкового резерву, ветерану АТО, Радюк Олені – майстру спорту України з легкої атлетики, чемпіону Європи 2017 року та Косяку Семену – переможцю і призеру Всеукраїнських конкурсів і олімпіад.

Під час святкування перед присутніми з вітальними словами виступили голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Куць, заступник Командувача Об’єднаних сил, генерал-майор Олександр Голоднюк та Бахмутський міський голова Олексій Рева, який у своїй промові наголосив, що цей день слави та пошани всім хто сьогодні під синьо-жовтими стягами робить усе можливе для спільної перемоги, встановлення миру, розбудови нашої держави.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

День Державного Прапора України

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України 23 серпня 2018 року на площі біля Палацу культури та відпочинку пройшла урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Почесне право підняти державний прапор було надано заступнику командира роти з особовим складом 39-го мотопіхотного батальйону, старшому лейтенанту запасу - Ломову Олександру Віталійовичу.

Зі святом присутніх привітали Тетяна Коваленко - заступник міського голови та Наталія Виниченко - голова Костянтинівської районної державної адміністрації.

В ході проведеного заходу з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 27-ї річниці незалежності України відбулася церемонія нагородження людей, які своїм відношенням, прагненням, здобутками пишуть сторінки в історію нашого краю

  За матеріалами сайту Костянтинівської міської ради

Урочистий мітинг, присвячений Дню Державного Прапора України

Сьогодні ранок у Маріуполі розпочався з урочистого мітингу, присвяченого Дню Державного Прапора України. На площі Свободи встановили синьо-жовте панно з квітів, а міський голова Вадим Бойченко привітав маріупольців зі святом.

Мітинг відвідали представники міської влади, депутатського корпусу, правоохоронці, військові та жителі. Під Державний гімн мер Маріуполя, командувач ОТГ «Схід» генерал-майор Олександр Красноокий і майбутнє міста - спортсменка, фіналістка чемпіонатів світу і Європи зі стрибків у воду Ніка Шурда підняли Прапор України.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Депутати допомогли відремонтувати флюорограф у міськлікарні №1

Близько місяця флюорограф, що знаходиться у амбулаторії міської лікарні №1, був у неробочому стані. Це, поза сумнівом, доставляло певні незручності жителям довколишніх селищ, які обслуговуються у лікувальній установі.

По допомогу вони звернулися до депутата міської ради Кирила Папакиці та селищного голови Сартани Олександру Куркчі. Спільними зусиллями питання ремонту медичного устаткування було вирішено.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольський університет увійшов до команди проекту Erasmus+ «Журналістська освіта задля демократії в Україні»

Маріупольський державний університет увійшов до команди проекту європейської програми Erasmus+ «Журналістська освіта задля демократії в Україні». Проект націлений на підвищення якості бакалаврських і магістерських програм із журналістики до стандартів ЄС, сприяння працевлаштуванню студентів за фахом, просування медіаграмотності у суспільстві, налагодженню міжнародної мобільності.

Загалом у проекті беруть участь 10 українських вишів. Координатором виступає Університет Ба Спа (Велика Британія). Також до реалізації долучаться фахівці британських, польських, ірландських та шведських університетів і професійних організацій Великої Британії, Австрії, Нідерландів та України.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У прифронтовому Покровську святкують День Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня, у Покровську від самого ранку розпочалися урочисті заходи, приурочені Дню Державного Прапора України.

Святкування одного з головних свят країни розпочалось з гімну та підняття прапору на стадіоні ЗОШ №9.

Після офіційних урочистостей на стадіоні розпочався флешмоб, який підготували учні загальноосвітніх шкіл Покровська. Окрім цього був розгорнутий великий стяг, як символ незламного духу та волі українського народу.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

У Мирнограді відбулися урочисті заходи до Дня прапора

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначають День прапора. Урочисті заходи з цієї нагоди пройшли й у Мирнограді.

 Зранку відбулася урочиста хода представників трудових колективів та громадськості з великим прапором України по вулиці Центральній до стадіону «Шахтар» по вулиці Соборній.

На стадіоні був проведений урочистий мітинг та церемонія підняття Державного прапора України.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

У Мар’їнському районі відзначили День Державного Прапора та День незалежності України

Сьогодні в м. Мар’їнка відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Державного Прапора та Дня незалежності України.

Біля районного Будинку  культури зібралися  жителі та гості міста Мар’їнка, молодь, трудові колективи підприємств, установ, організацій, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадських організацій та військовослужбовці Збройних Сил України.

Зі святом усіх присутніх привітав голова Мар’їнської райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз.

розпочалася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Право підняти жовто-блакитний стяг було надано очільнику Мар’їнського району Володимиру Морозу та керівнику військово-цивільної адміністрації м. Мар’їнка та с. Побєда Олександру Теслі.

Найкращі творчі колективи підготували яскраві танцювальні, вокальні та музичні номери та протягом концерту вражали глядачів своїми талантами.

Завершилося святкування покладанням квітів до пам’ятника Великому Кобзарю Т.Г. Шевченку, як символу одвічної боротьби українського народу за свободу та незалежність нашої держави.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України у Великоновосілківській РДА

З метою виховання поваги громадян до державних символів України, вшанування багатовікової історії українського державотворення цього дня засновано щорічну офіційну церемонію підняття Прапора по всій країні.

Традиційно, біля будівлі Великоновосілківської райдержадміністрації та районної ради о 09.00 год. проведено урочисте підняття державного Прапора України.

В урочистостях взяли участь представники райдержадміністрації, районної та селищної рад, установ та організацій району, районного відділення поліції, військовослужбовці та мешканці.

По закінченню церемонії відбулося покладання квітів до меморіальної стели загиблим учасникам антитерористичної операції на Донбасі за участю керівництва району, представників Великоновосілківського відділення поліції, райвійськкомату, голови громадського формування з охорони громадського порядку «Патріоти Янісоля».

За матеріалами сайту Великоновосілківської РДА

В Добропільській РДА відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

23 серпня в райдержадміністрації пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України «Звешся величаво Україно, земле зачарована моя», в яких прийняли участь керівництво району, керівники сільгосппідприємств, установ, підприємств району, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, представники Добропільського ОМВК, військовослужбовці ЗСУ, представники Добропільського ВП ГУНП в Донецькій області, учасники АТО, районні депутати, сільські, селищний голови, лідери районний партійних та громадських організацій, громадськість, преса.

Підняття Державного Прапору України відбулося за військовим ритуалом. Право підняти Державний Прапор України надано начальнику відділу зв’язку та інформатизації Добропільського ОМВК, старшому солдату Артему Кравченку.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували всіх загиблих у боротьбі за незалежність України у всі часи, а також мирних жителів Донецької та Луганської областей, які загинули внаслідок військового конфлікту в Донбасі.

За матеріалами сайту Добропільської РДА

Онлайн  виставка до Дня Незалежності України

До Дня Незалежності України  архівний відділ Мангушської райдержадміністрації підготував документальну онлайн-виставку  « З Україною в серці».

У виставці використані документи які підтверджують факт створення нової епохи в житті українського народу.

За матеріалами сайту Мангушської РДА

В Мангушській РДА сприяють підприємницькій ініціативі

З метою підтримки підприємницьких ініціатив населення в рамках роботи центру розвитку підприємництва (консалтингового простору) Мангушський районний центр зайнятості провів черговий тренінг щодо основ бізнес-планування для осіб, які планують створити власний бізнес або прагнуть взяти участь у конкурсних відборах діючих грантових програм - «Український донецький куркуль», «Данської Ради у справах біженців», Міжнародної організації з міграції (МОМ) та інших.

Учасниками заходу були роботодавці, безробітні особи які перебувають на обліку у службі зайнятості, а також соціальні партнери центру зайнятості.

Серед запрошених роботодавців була переможець конкурсу грантової програми «Український донецький куркуль» ФОП Ярославна Гутченко, яка поділилася досвідом та  враженнями від участі у програмі «Український донецький куркуль», розповіла про участь та отримання  гранту у Міжнародному благодійному фонді  «Український жіночий фонд».

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації