портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 23 травня 2018 року

Опубліковано 23 травня 2018 року, 17:49

Ірина Жданова: абітурієнти з тимчасово окупованих територій зможуть вступити до навчальних закладів за спрощеною процедурою

Сьогодні у Краматорську відбулася спільна прес-конференція за участю заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза, представників департаменту освіти на науки, керівника громадської організації «Фонд «Відкрита політика» Ірини Жданової, державного експерта директорату вищої освіти і освіти дорослих Віталія Носка, а також координатора проектів Фонду «Відкрита політика» Ірини Загородньої щодо вступної кампанії 2018.

Під час прес-конференції була презентована дорожня карта для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей.

Веселий День останнього дзвінка для мешканців Дружківського дитячого будинку-інтернату

У Дружківському дитячому будинку-інтернаті відбулося свято Останнього дзвоника. Цей чудовий день із нетерпінням чекали всі: і учні, і співробітники. В країну дитячих мрій запросила дітей чарівна Мері Поппінс.

Подорож країною мрій була насичена конкурсами, танцювальними  батлами та творчими номерами.

Кращі вихованці були відзначені грамотами.

Спортсмен зі Слов’янська Юрій Сотніков став срібним призером другого Відкритого Чемпіоната Естонії з кіокушинкайкан карате I.K.O. MATSUSHIMA

У м. Нарва (Естонія) відбувся другий Відкритий Чемпіонат Естонії з кіокушинкайкан карате I.K.O. MATSUSHIMA  серед дітей, юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок у розділах «куміте» і «ката», де в складі збірної команди ВГО «Українська Асоціація Карате Кіокушинкайкан» взяли участь  спортсмени зі Слов’янська.

За підсумками змагань слов’янський спортсмен Юрій Сотніков став срібним призером у програмі «ката» серед чоловіків.

Благодійний сімейний захід для дітей, що опинились у складних життєвих обставинах

Уже багато років служба у справах дітей плідно співпрацює з Донецькою обласною громадською організацією "Перемога".

Триває реабілітаційний курс, направлений на підтримку дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку служби у справах дітей Слов’янської міської ради.

Батьки разом з дітьми відвідали кінотеатр. Вибраний мультфільм “Татко-Гусак” був цікавий однаково як дітям, так і їх батькам. Сюжет мультфільму розкриває секрети сімейних цінностей.

Рій №1: «Торські козаки» знову кращі в Донецькій області

Депутати Лиманської міської ради та працівники виконавчого комітету міськради привітали рій «Торські козаки» з перемогою на ІІ-му обласному етапі військово-патріотичної гри «Джура». Минулого року рій «Торські козаки» також виграв І-ий міський етап змагання, став першим роєм області та гідно представив наш край на Всеукраїнському етапі, повернувшись додому із нагородами. Обласний етап змагань був насиченим: нелегка гра стала справжнім випробуванням для молодих козаків. Серед 25 команд Донецької області торські школярі виявилися другий рік поспіль найсильнішими.

Випускний вечір у музичній школі Сіверська

У Сіверській музичній школі відбувся випускний вечір. Ось уже 45 років вона є для дітей багатьох поколінь другою домівкою. І за стільки років свідоцтва про закінчення отримали понад 500 учнів, більше 100 випускників пов’язали своє життя з музикою. На свято була запрошена начальник відділу культури і туризму Бахмутської райдержадміністрації Наталя Фоменко, яка привітала учнів і викладачів з досягнутими успіхами і вручила Грамоти відділу культури і туризму Бахмутської РДА директору школи М. Г. Драненко, вчителям і учням школи.

Вихованці Маріупольського дитячого будинку стали фаворитами фестивалю «Світ у твоїх долонях»

Вісім кубків за перші місця та Гран-Прі фестивалю – такий результат участі у VII Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Світ у твоїх долонях» вихованців Маріупольського дитячого будинку компенсуючого типу «Сонечко».

Цей щорічний фестиваль приурочений до Днів Європи в Україні та збирає під свої прапори до півтори тисячі дітей не лише з усіх куточків держави, а й з країн Європи. Відбувся він у Києві, в Кончі-Заспі на Співочому полі України.

До Маріуполя прибуває новий електропоїзд, розрахований на 1000 пасажирів

У Маріуполі покращиться приміське сполучення на ділянці Волноваха-Маріуполь за рахунок нових електропоїздів.

Один з двох електропоїздів вже знаходиться на станції Волноваха і направляється до Маріуполя.

Курсування двох електропоїздів поліпшить якість обслуговування пасажирів і збільшить пасажиропотік у маріупольському напрямі.

Свято танцю у ЦТДЮ

У Селидовському Центрі творчості дітей та юнацтва відбувся звітний концерт студії сучасного танцю «Dance Art».

На сцені під час заходу виступили вихованці віком від 4 до 16 років, які виконали більше 11 хореографічних композицій сучасних танцювальних стилів, творчих течій та жанрів.

Торецька ЦМЛ отримала спеціалізований вантажний санітарний автомобіль

«Центральна міська лікарня» згідно Договору надання благодійної допомоги отримала від Німецького товариства міжнародного співробітництва (CIZ) Гмб Х спеціалізований вантажний санітарний автомобіль на базі Fiat NUOVO Doblo Cargo Maxi, марка ВС, модель FDM у кількості 1шт.

Автомобіль придбано за кошти міжнародної технічної допомоги в рамках реалізації проекту «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні (ВПО)».

У Молодіжному центрі «Вікторія» підготували урок знань «Країна пантоміми»

У Молодіжному центрі  «Вікторія» КК-ОЗ «Мар’їнський районний Будинок культури» для учнів Мар`їнської загальноосвітньої школи  №1 та №2 підготували незвичайний урок знань «Країна пантоміми».

Діти ознайомились з поняттями «міміка», «жест», «пантоміма», а також технікою пантоміми як видом мистецтва за допомогою театральних ігор.

Учасники із задоволенням поспілкувались та з радістю провели спільне дозвілля.

День слов’янської писемності і культури

24 травня в День вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія в нашій країні відзначається День слов’янської писемності та культури.

З нагоди Дня слов’янської писемності та культури в бібліотеках району організовано: книжкові виставки «Мова – духовна святиня народу», «Мова моя – в тобі мудрість віків», «Слово до слова – зложиться мова», «Мова моя – це душі джерело», історико-культорологічний екскурс «Слов’янська писемність», книжково-журнальна мозаїка «Апостоли слов’янської писемності», інформаційні години «Плекатимеш мову - цвістимуть слова», «Не цураймося мови, вчимося розмовляти, щоб слова чудові вміли оживати», конкурс знавців рідної мови «Буква до букви – виникло слово».

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації