портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 25 липня 2018 року

Опубліковано 25 липня 2018 року, 17:40

У Краматорську на залізничному вокзалі організували парковку для людей з інвалідністю

Для забезпечення доступності на парковці біля залізничного вокзалу Краматорська встановили знаки для людей з інвалідністю.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Система Е-Receipt (електронний чек) відкриває нові перспективи

Податківці міста Краматорська повідомляють про впровадження пілотного проекту електронної системи – «Е-Receipt». Ця новація має привести до якісно нових перетворень у ланці «підприємець - споживач».

Проект є пілотним, й участь підприємців у ньому є абсолютно добровільною. Сутність новітньої моделі полягає у введенні альтернативного технологічного рішення для реєстрації розрахункових операцій в сфері торгівлі без застосування традиційних реєстраторів (РРО). Поряд з касовими апаратами для реєстрації розрахункових операцій буде можливо використовувати і додаток, встановлений у смартфоні або планшеті.

Нова інформаційна система реєстрації та обліку РРО – e-Receipt передбачає оnline реєстрацію пристроїв (персональні комп’ютери, планшети, смартфони) без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів та не потребуватиме абонентської плати за користування нею.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Поліцейські та лігівці провели лекції з протидії булінгу у дитячих таборах Слов`янщини

Аби вчасно виявляти та попереджати випадки булінгу серед неповнолітніх поліцейські проводять комплекс превентивних заходів, спрямованих на захист кожної окремої дитини.

 Термін "булінг" об'єднує у собі всі "нестатутні" взаємовідносини в учбових закладах:  залякування, знущання, побиття, псування майна. Іноді випадки цькування серед учнів мають досить серйозні наслідки.

Діти ділилися випадками, коли вони були жертвами або свідками булінгу, описували свої відчуття і емоції. З почутого стало ясно, що багатьом не вистачало знань, як протистояти агресору.

 Поліцейські та лігівці розповіли, як захистити себе, запобігти або протистояти булінгісту, а так само розглянули кілька ситуацій захисту на прикладах.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

На будинку по вул. Соборній з'явиться меморіальна дошка в пам'ять поетів подружжя Мацко

Виконком Дружківської міської ради затвердив встановлення меморіальної дошки на честь дружківських поетів Едуарда та Ірини Мацко. Пам'ятний знак буде встановлений на фасаді будинку по вул. Соборній.

За матеріалами сайту «Дружковка на ладонях»

День шахів в Бахмуті

В Бахмуті  проводяться турніри серед чоловіків і жінок, юнаків і дівчат. Так, спортивний клуб «Дебют» провів у парку відпочинку традиційний міський турнір, присвячений Міжнародному Дню шахів серед ветеранів.

Переможці були нагороджені грамотами управління з питань фізкультури і спорту Бахмутського міської ради.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Акція «Рюкзачок до школи» в Бахмутському районі

Бахмутська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України оголошує акцію «Рюкзачок до школи»

Бахмутська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України вирішила підтримати багатодітні сім’ї та дітей-сиріт до свята  1 вересня та зібрати канцелярію у їхні рюкзачки!

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Спортсменка з Бахмута стала бронзовим призером чемпіонату світу з сумо

У місті Тайбей (Китайська Республіка) відбувся чемпіонат світу з сумо, в якому взяли участь 400 сумоїстів з більш, ніж 20 країн світу.

Донецьку область у складі юніорської збірної команди України представила одна спортсменка - майстер спорту України з сумо Єлизавета Моренко (м. Бахмут), вихованка заслуженого тренера України з сумо Олега Реви.

В абсолютній ваговій категорії серед учасників віком до 21 року Єлизавета Моренко завоювала в скарбничку України та Донецької області дві бронзові нагороди - в особистих і командних змаганнях.

За матеріалами сайту «Вечірній Бахмут»

У Покровську стартувала освітня програма «Сходини: крокуймо разом до освітніх змін»

Центр інноваційної освіти «Про. Світ» вже понад три роки підсилює потенціал освітнього середовища для розвитку українського суспільства. Організація пройшла шлях від навчання вчителів новітніх методик та навичок до тривалих програм з організаційного розвитку шкіл, де пріоритетом є стратегія, командна робота та орієнтованість на учнів.

Навчальна програма від «Про. Світ», яка має назву «Сходини: крокуймо разом до освітніх змін» завітала і до Покровського району. Дводенний тренінг проходить на базі Гришинської опорної школи, яка гостинно прийняла більш, ніж 30 вчителів, готових здобувати нові знання. Допомагає координувати навчальну програму ГО «Платформа ініціатив «Лампова».

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Пологовий будинок Покровська відновив свою роботу

Після двотижневої перерви на санобробку і плановий ремонт у Покровську знову відкрилося акушерське відділення Покровського перинатального центру.

За цей час в перинатальному центрі був проведений косметичний ремонт і введена в експлуатацію нова палата.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації