портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 26 липня 2018 року

Опубліковано 26 липня 2018 року, 17:48

В Краматорському художньому музеї відбулась виставка унікальних ікон

Сьогодні, 26 липня, в Краматорському художньому музеї розпочала свою роботу виставка декоративно-прикладного мистецтва, зокрема ікон, писанок та міні-копій церковних храмів. Участь у заході взяли заступник начальника-начальник відділу з питань туризму, курортів та охорони культурної спадщини управління культури та туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Певна, директор Краматорського художнього музею Олена Орлова, протоієрей о. Ігор Ананьєв – помічник благочинного Краматорського округу Української Православної Церкви – Київського Патріархату та мешканці міста.

Захід був присвячений 1030-й річниці хрещення Київської Русі-України. Представлені експонати знаходяться вперше в Краматорську. Вони виконані в різних техніках – вишивки бісером, декупажу, виробів з дерева та безліч інших витворів.

У Краматорську зареєстровано перше в Україні територіальне управління Державного бюро розслідувань

Сьогодні у Краматорську зареєстровано перше в Україні територіальне управління Державного бюро розслідувань, діяльність якого буде розповсюджено на території Донецької та Луганської областей. До повноважень Бюро розслідувань входитимуть розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурують правоохоронці, судді і найвищі службовці (від начальників управлінь до Міністрів та Народних депутатів Верховної Ради).

Як зазначив помічник директора Державного бюро розслідувань Сергій Король, правоохоронний орган відповідно до стратегічного плану розпочне свою роботу у вересні з Донецької та Луганської областей. Крім того запрацюють територіальні управління у Полтаві, Хмельницькому, Львові, Миколаєві, Києві, Мелітополі, Києві.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

На Донеччині обговорили роль християнства у зміцненні української армії

Сьогодні у Краматорську за участі заступника голови облдержадміністрації Ігоря Стокоза, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, представників ООС, військових капеланів пройшов круглий стіл на тему «Роль християнства у зміцненні української армії». Метою зустрічі було вирішення актуальних проблем взаємодії церкви та української армії. Також під час неформального спілкування обговорили питання організації співпраці між військовими капеланами та закладами освіти області щодо національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді.

Під час обговорення питань Ігор Стокоз зазначив, що 1030-річниця Хрещення України – Русі –  це ще одна сходинка до нового розуміння обріїв, що відкрилися у відносинах між армією та церквою, велика об’єднувальна сила, що веде нас до нових звершень.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську почнуть капітально ремонтувати ліфти

З 1 серпня в житловому фонді Краматорська розпочнеться капітальний ремонт 13 ліфтів.

З місцевого бюджету було виділено 3,1 млн грн, аби розпочати відновлювати ліфтове господарство міста. Поточний ремонт виконується згідно планів та, нарешті, дійшла черга й до капітальної реконструкції. В об’єктах, які найбільше потребують відтворення, будуть замінені кабіни, вузли та агрегати.

Роботи планується виконати у 3-х місячний термін.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

На півночі Донеччини стартував дводенний тренінг щодо ефективної діяльності поліції на деокупованих територіях

Авторами курсу «Особливості комунікації з населенням та роботи поліції після закінчення збройних конфліктів» виступили журналісти та учасники антитерористичних операцій в місцях загостреного конфлікту. Фахівці на власному досвіді розповіли, як взаємодіяти з населенням в умовах інформаційної війни.

Тренінг було організовано за ініціативи керівництва Головного управління Нацполіції в Донецькій області за сприяння співробітників Харківського інституту соціальних досліджень та за підтримки Канадського Фонду місцевих ініціатив для співробітників поліцейських з усієї області щодо комунікації з населенням деокупаційних територій та найбільш наближених до лінії розмежування.

Головними слухачами виступили працівники блоку превенції, адже саме вони найбільш наближені до населення та перші, хто надає допомогу та постійно спілкується з громадянами.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Гвардійці вчилися стандартам застосування сили у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста

Гвардійці зі Слов'янська пройшли семінар щодо міжнародних стандартів та правил правоохоронної діяльності і гуманітарного права.

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста розповіли військовослужбовцям частини 3035 про стандарти застосування фізичної сили та вогнепальної зброї, а також про те, як гуманно діяти на війні в міських умовах.

Не допускати напад на цивільних, гідно поводитись з військовополоненими, не перешкоджати наданню медичної допомоги постраждалим, – ці та інші правила гуманного ведення війни має знати кожен військовослужбовець, який виконує завдання у рамках Операції Об’єднаних сил. Крім того, він має чітко ідентифікувати представників міжнародних організацій, які діють у прифронтовій зоні, а також знати їхній мандат.   За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Профінформаційний семінар відбувся у  Бахмутському міському центрі зайнятості

У  Бахмутському міському центрі зайнятості відбувся профінформаційний семінар «Легальна зайнятість» за участю представників благодійного фонду «Право на захист».

Мета заходу - розкрити  переваги легального працевлаштування в Україні та застерегти від шахрайства при працевлаштуванні. На семінарі були присутні 23 безробітних, які перебувають на обліку в Бахмутському МЦЗ.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

В Бахмутському центрі зайнятості навчають бізнес-плануванню

За ініціативи Бахмутського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру розвитку підприємництва 25 липня відбувся тренінг, на якому основам бізнес-планування навчалися 10 безробітних осіб та двоє підприємців.

В центрі уваги присутніх був проект «Український донецький куркуль», спрямований на надання фінансової підтримки, а також залучення суб’єктів підприємництва до реалізації проектів у пріоритетних напрямках діяльності.

Крім того, учасникам заходу був представлений грант чеської недержавної гуманітарної організації «Людина в біді», метою якої є стимулювання діючого бізнесу, що має потенціал до розширення та створення нових робочих місць.

  За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Дві лікарні Маріуполя отримали ордени «Медична слава України»

Міський голова Вадим Бойченко привітав колективи міських лікарень №8 і амбулаторії №1 лікарні №4, які удостоїлися ордена «Медична слава України».

Лікарні взяли участь у всеукраїнському проекті «Медичний Олімп України», який проходив у Києві. За вагомий внесок у охорону здоров'я нації та професійні досягнення міська лікарня №8 та завідувач амбулаторії №1 лікарні №4 Олена Ковальчук отримали орден «Медична слава України».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі відбувся бізнес-форум для молоді

Захід організовано центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» спільно з Міністерством молоді та спорту України та Фондом ООН. Серед учасників Форуму були заступник міського голови Сергій Захаров, представники ринкоутворюючих підприємств та активна молодь Донецької області. Інформаційними партнерами виступили Донецька облдержадміністрація, Маріупольська міська рада, Фонд розвитку Маріуполя, Донецька обласна служба зайнятості та Освітній хаб.

Захід розпочався з урочистого підписання роботодавцями Донеччини «Українського Пакту заради молоді-2020», який є продовженням загальноєвропейської ініціативи щодо вирішення проблем працевлаштування молоді. Підписуючи документ, топ-менеджери компаній зобов’язалися сприяти створенню мінімум 700 партнерств між бізнесом та освітнім сектором і забезпечити 50 тис. місць для стажування та першої роботи молоді до 2020 року.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Франція дає шанс Маріуполю вирішити питання водопостачання

Уряд Франції розглянув можливість пільгового кредитування комплексного проекту з водопостачання та водовідведення у Маріуполі. До жовтня буде готуватися техніко-економічне обґрунтування, після чого буде прийматися остаточне рішення про виділення фінансування проекту.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Посмертно присвоєно звання "Почесний громадянин Маріуполя"

На пленарному засіданні сесії міської ради депутати одноголосно прийняли рішення посмертно присвоїти звання "Почесний громадянин Маріуполя" полковникові Служби безпеки України Олександру Хараберюшу.

Полковник СБУ Олександр Хараберюш був підірваний у своєму автомобілі 31 березня 2017 року, на перетині пр. Металургів і вул. Кафайській. Незабаром була затримана підозрювана в організації теракту, проте слідчі заходи тривають.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Авдіївські «сіміки» розвезли іграшки, хліб і газети

«Сіміки» відвідали школу-інтернат в н.п. Новожеланне, куди доставили іграшки та набори для рукоділля, зібрані небайдужим людям.

Також представники Cimic Avdeevka привезли хліб і періодичне видання «Донбас-Інформ» жителям прифронтових селищ Піски і Дослідне.

За матеріалами сайту avdeevka.city 

Розважальна програма для дітей та підлітків

За ініціативою Мангушського РЦСССДМ та відділу культури і туризму Мангушської РДА при підтримці ГО «Азовський патріот» було проведено розважальну програму для дітей та підлітків с. Бердянське. Діти отримали позитивні емоції, грали у рухливі ігри, танцювали, зображували свій настрій кольоровими фарбами та малювали  боді- та фейс-арт.

За матеріалами сайту Мангушської РДА

На Донеччині для жителів «червоної зони» запустили безкоштовний автобус

На Донеччині працівники благодійної організації ADRA в Україні запустили безкоштовний автобус для жителів прифронтового села Невельське.

Безкоштовні перевезення можливі в рамках проекту «Відновлення житла і надання необхідної допомоги людям, постраждалим в результаті конфлікту на сході України», який реалізує ADRA Ukraine і ADRA Deutschland за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt).

За матеріалами сайту «Вчасно»

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації