портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Іноземні журналісти в рамках престуру відвідали прифронтову Авдіївку

Опубліковано 16 квітня 2021 року, 12:14

Іноземні та українські представники ЗМІ відвідали прифронтову Авдіївку в рамках престуру  в район проведення операції Об’єднаних сил в Донецькій та Луганській областях. 

У престурі взяли участь журналісти з The New York Times, Deutsche Welle, Assoсiated Press, Radio France Intеrnational, Agence France-Presse, The Telegraph, Радіо Свобода, Укрінформ.

Вони поспілкувалися з заступником голови Донецької облдержадміністрації Вадимом Філашкіним та  заступником командувача Об’єднаних сил генерал-майором  Віктором Ганущаком.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін зазначив, що спільними зусиллями ОДА та військово-цивільних адміністрацій вдалося відновити понад 2700 будинків, пошкоджені внаслідок російської агресії.    Він також зазначив, що проводяться засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією РФ,  за рішеннями яких вже виплачено понад 11 млн гривень, на черзі виплата ще майже 20 млн гривень.  

«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил є  контрольованою. Україна не збирається йти у наступ попри заяви російських пропагандистів. Незважаючи на постійні провокації з боку ворога,  Об’єднані сили чітко дотримуються Мінських домовленостей та знаходяться в готовності своєчасно і адекватно реагувати на загрози, що виникають, а також готові до виконання визначених завдань», - зазначив під час брифінгу заступник командувача ООС Віктор Ганущак.

Заступник очільника області також наголосив, що Донецька ОДА у співпраці з органами місцевого самоврядування, міжнародними організаціями, співробітниками ДСНС та військовими продовжує відновлення водо- та електропостачання населених пунктів, розташованих поблизу лінії розмежування.