портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ірина Жданова: абітурієнти з тимчасово окупованих територій зможуть вступити до навчальних закладів за спрощеною процедурою

Опубліковано 23 травня 2018 року, 12:17

Сьогодні у Краматорську відбулася спільна прес-конференція за участю заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза, представників департаменту освіти на науки, керівника громадської організації «Фонд «Відкрита політика» Ірини Жданової, державного експерта директорату вищої освіти і освіти дорослих Віталія Носка, а також координатора проектів Фонду «Відкрита політика» Ірини Загородньої щодо вступної кампанії 2018.

Під час прес-конференції була презентована дорожня карта для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей.

«Для тих абітурієнтів, що не мають паспорта, сертифіката ЗНО або документа про загальну середню освіту, є можливість скористатися спрощеною процедурою вступу до навчальних закладів в освітніх центрах «Донбас-Україна», які працюватимуть з 4 червня по 28 вересня. На базі центру складаються два іспити державної підсумкової атестації з української мови та історії України. У цьому році в наказах про зарахування прізвища шифруватимуться для безпеки вступників»¸ - наголосила керівник громадської організації «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова.

Нагадаємо, усю детальну інформацію абітурієнти зможуть знайти на сайті: dostupnaosvita.com.ua

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації