портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі відбулись дебати "Навіщо селам об'єднуватися з містом"

Опубліковано 23 травня 2018 року, 12:13

Сьогодні у Маріуполі пройшли дебати "Навіщо селам об'єднуватися з містом". Захід відбувся за ініціативи Донецької облдержадміністрації та Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

До участі у дебатах були запрошені представники міст обласного значення та суміжних до них сільських та селищних рад. Учасники під час дискусії розглядали дві точки зору – перспективність приєднання селищ  до міст та формування на базі сільських територій окремих громад.

Під час свого виступу директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА Людмила Биченко розповіла про особливості адміністративно-територіального устрою Донецької області та переваги об’єднання громад навколо міст.

«Ми вже маємо позитивні приклади формування міських громад. Завжди треба пам’ятати, що села тісно пов’язані з містами – населення отримує у містах адміністративні та освітні послуги, відвідує заклади охорони здоров’я. Саме тому мешканцям сільських територій вигідніше приєднуватись до міст», - зазначила Людмила Биченко.

Також вона заявила, що головою Донецької ОДА схвалено зміни до перспективного плану формування територіальних громад Донеччини. Згідно з новим планом визначено межі майбутніх міських громад – Маріупольської, Курахівської та Вугледарської та інших.

Представники вже створених Андріївської та Званівської сільських громад поділились досвідом роботи, озвучили проблемні питання, з якими доводиться працювати. Також Новодмитрівський сільский голова висловив бажання створити громаду поза перспективним планом. Також розповів про досвід роботи староста Лиманьскої ОТГ.

Усі присутні мали змогу отримати відповіді на актуальні питання від Людмили Биченко та директора Центру розвитку місцевого самоврядування Артема Вівдіча.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації