портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Із запровадженням воєнного стану Росія заплатить високу ціну у разі повномасштабної агресії – Президент

Опубліковано 20 грудня 2018 року, 17:32 , Головний сайт Президента України

Президент Петро Порошенко наголошує, що воєнний стан є не лише засобом захисту України та оперативного реагування на дії країни-агресора, а й способом, завдяки якому Росія заплатить ще вищу ціну в разі  нападу на нашу державу.

«Ми запроваджували воєнний стан для того, щоб набагато більшу ціну агресор заплатив, якщо прийме надзвичайно безвідповідальне рішення щодо продовження агресії проти нашої держави», - сказав Петро Порошенко під час спілкування з військовими на Донеччині. 

«Наголошую, що зараз, в наслідок тих дій, які були застосовані, наша лінія оборони укріплена максимально, а українські воїни готові в будь-який момент дати адекватну відповідь на провокативні дії агресора», - додав він.

Глава держави зазначив, що після запровадження воєнного стану в короткі терміни було проведено бойові злагодження бригад, які стали на захисті найбільш небезпечного напрямку. Також із застосуванням нашої авіації перекидаються десантно-штурмові війська, зокрема підрозділи 95-ї бригади, яка також посилила захист басейну узбережжя Азовського і Чорного морів.

«Бойові частини та підрозділи Збройних Сил України зараз різко збільшили бойову готовність і ми на сьогоднішній день, залучивши додатково підрозділи Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Головного управління національної поліції, сил Служби безпеки України. Які також переведені на посилений режим служби. В посиленому режимі здійснюється оборона державного кордону», - констатував Президент.

Він підкреслив, що ворог своїх частин і підрозділів від українського кордону не відвів. «Для чогось він їх там тримає», - зауважив Петро Порошенко.

Також у частині областей України, де було введено особливий правовий режим, були утворені ради оборони, які налагодили чітку взаємодію з військовим командуванням на місцях та координують свою діяльність з Міністерством оборони та Генеральним штабом, нагадав Президент. Були уточнені плани територіальної оборони з визначеними Генеральним штабом бригадами і підрозділами територіальної оборони.

Також за дорученням Глави держави успішно були проведені випробування вітчизняної протикорабельної крилатої ракети «Нептун». «Можу зараз вже повідомити, що ціль була уражена на відстані 280 км. Відпрацьовані системи берегової оборони за допомогою модернізованого ракетного комплексу», - сказав він.

«Говорячи про посилення обороноздатності, не можна оминути увагою наші сили та засоби, які залучені до Операції об’єднаних сил. За доповідями командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва і за доповіддю Головнокомандувача Збройних Сил України, Начальника генерального штабу генерала армії України Віктора Муженка ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил, не дивлячись на провокаційні дії противника, практичне використання засобів вогневого ураження, ситуація залишається складною. Але контрольованою», - також додав Петро Порошенко.

«Об’єднані сили продовжують виконувати завдання, з дотриманням взятих українською стороною зобов’язань. Ви, наші героїчні воїни, мужньо протистоїте російським окупантам і стійко утримуєте визначені рубежі», - підкреслив Президент.

Глава держави також зазначив, що зараз активізовано роботу оборонної промисловості, що збільшило надходження нової та модернізованої техніки до підрозділів. І завтра на одному із полігонів відбудеться передача наступної партії літаків, бронетранспортерів, новітнього озброєння, повідомив Петро Порошенко.

«Проходять заходи нарощування бойових спроможностей резервів, перевірка їх готовності до відбиття і можливого наступу. Під час цієї поїздки мною також були відвідані бази і арсенали, де ми перевірили наявність солі і сірників. Хочу заспокоїти всіх – і солі, і сірників в Україні є на дві тисячі років. Нехай країна-окупант не хвилюється», - також сказав Президент.